Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žiadny tovar.

Karamelová 35% čokoláda Vanini Aurum

Som biela čokoláda plná karamelových tónov, delikátnej chuti a jedinečných vôní. Zdvihnem zo stoličky aj toho najväčšieho kritika a čokoládového závisláka!

  • mliečna a výrazne karamelová chuť
  • vhodná na priamu konzumáciu alebo do pečenia
  • nižší obsah cukru a vysoký podiel kakaového masla

Vyberte balenie

Nakúp do zásoby a ušetri

1 ks
8,17 € / ks
2 ks
-5%
8,17 € / ks
3 ks
a viac
-10%
8,17 € / ks

Vaša cena

8,17 €

Tovar môžete mať už

Kedy dostanem tovar? zavrieť

19 ks skladom

PPL - ParcelShop Slovensko 5,00 €
Zásielkovňa 3,50 €
Zásielkovňa - dodanie na adresu 5,00 €
PPL - Slovensko 5,00 €

Karamelová 35% čokoláda vanini aurum

Informácie o produkte

Intenzita čokolády prekvapí, a to najmä vysokým podielom kakaového masla, ktorý nie je v bielej čokoláde obvyklý. Bežne sa pohybuje okolo 20 %, avšak Vanini Aurum ho má minimálne 35 %. Výrazná je tiež krémová chuť sladkého karamelu s podtónmi mlieka, vanilky a jemne slaným zakončením. Čokoláda zaujme krásnou karamelovou farbou a tiež nízkym obsahom cukru. Chcete vedieť, ako sa čokoláda vyrába?

Použitie

Tekutosť je vyššia (4/5), čo mení aj využitie čokolády. Vhodná je na tekuté ganache a náplne, modelovanie, krémy a na tenké, chrumkavé polevy. Vykúzlite s ňou tú najtenšiu, jemne chrumkavú čokoládovú vrstvu, čo oceníte najmä pri výrobe praliniek; ozdobíte s ňou vaše cukrárske výtvory, alebo si z nej môžete pripraviť horúcu čokoládu. A v lete neodolateľnú zmrzlinu!

TOP informácie o čokoláde

  1. Obsahuje minimálne 35,11 % kakaového masla a 29,83 % mlieka.
  2. Kakaové maslo použité na výrobu čokolády je vysoko kvalitné, z vlastnej produkcie výrobcu.
  3. Čokoláda sa vyrába v talianskej továrni na čokoládu ICAM s tradíciou už od roku 1946.
  4. Cukor sa do čokolády pridáva až po karamelizácii.
  5. Stupne pre temperovanie sú pre rozpustenie 45–50 °C, schladenie 27–28 °C a použitie pri 29–30 °C.

Poznámka nákupcu

„Zohnať ochutenú bielu čokoládu v nami požadovanej kvalite je pekný oriešok. Dôležitý prvok je pre mňa podiel kakaového masla a samozrejme chuť a vôňa. Teší ma, že karamel je založený na poctivej karamelizácii cukru a že obsah kakaového masla je vyšší ako u iných bielych a ochutených čokolád. Domácich aj profesionálnych pekárov určite poteší, že má jemnú a krémovú konzistenciu, skvele sa s ňou pracuje a ľahko sa rozpúšťa. Výrobca dbá na kvalitu vstupných surovín, má dlhú tradíciu a môžeme sa na neho spoľahnúť. S takýmito podnikmi je vždy radosť spolupracovať. "

Tomáš Hofman

Ako sa spracovávajú kakaové bôby?

V plode (struku) kakaovníka sa nachádzajú bôby usporiadané v 5 radoch po 20 až 50. Trvá približne 5–6 mesiacov, než sú pripravené na zber. Tieto kakaové struky majú bežne červenú alebo žltú farbu. Zber sa robí dvakrát ročne a bôby sa z kakaového struku musia vybrať ručne. Uvoľnené bôby sa následne fermentujú päť až sedem dní pri teplote 38–50 °C. Fermentáciou dochádza k zamedzeniu klíčenia semien, dochádza k chemickým a biologickým zmenám a znižuje sa trpká chuť bôbov. V dôsledku oxidácie trieslovín vzniká červenohnedá farba. Semená sa ďalej sušia na obsah vody 6–8 %, a to buď na slnku, alebo v sušiarňach.

Následne sa bôby triedia podľa ich kvality a putujú do tovární na čokoládu, kde sa ďalej spracovávajú. Kakaové bôby sa triedia, čistia a potom sa pražia pri teplote 130–150 °C počas 10–35 minút. Pražením získavajú bôby vytúžené čokoládové aróma, farbu a tiež dochádza k prasknutiu osemenia a následnému oddeleniu zrna. Pražené bôby sa môžu alkalizovať (odkysliť) uhličitanom draselným, sodným alebo vápenatým. Alkalizáciou dochádza k zlepšeniu chuťových vlastností, k tmavšiemu sfarbeniu a zjednodušeniu získavania kakaového masla. Následne sa bôby drvia a oddeľujú sa od nich šupky a klíčky. Takéto bôby sú pripravené na ďalší proces a tvorbu rôznych kakaových produktov, ako sú napríklad kakaová hmota, maslo, prášok alebo čokoláda.

Zaujímavosti a recepty

10 zaujímavostí o čokoláde, ktoré ste nevedeli!

10 zaujímavostí o čokoláde, ktoré ste nevedeli!

19.05.21 | 384× prečítané | 7 minut

Ako sa vyrába čokoláda

Ako sa vyrába čokoláda

12.04.21 | 657× prečítané | 7 minut

Základné špecifikácie
  • Zloženie kakaové máslo 35,11 %, cukr 32,71 %, sušené mléko 29,83 %, karamelizovaný cukr 0,85 %, sušené mléko odtučněné 0,78 %, emulgátor sójový lecitin 0,3 %, jedlá sůl 0,2 %, přírodní aroma 0,2 %, vanilkový extrakt 0,02 %
  • Alergény Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Trvanlivosť 3–8 měsíců
  • Skladovanie do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balenie znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Veľkosť průměr cca 2 cm
  • Úprava pecky
  • Dieta Bez lepku
  • Surovina Čokoláda
  • Spracovanie Kôstky
  • Chuť Karamelová
  • Farba Hnedá
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2497 kJ / 600 kcal
  • Tuky 43,3 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 26 g
  • Sacharidy 43,9 g
  • z toho cukry 43,9 g
  • Vláknina 0,1 g
  • Bielkoviny 8,7 g
  • Soľ 0,5 g

Hodnotenie našich zákazníkov

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.

Prémiové suroviny

Unikátne produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastná výroba

Ohodnotiť produkt zavrieť

Karamelová 35% čokoláda Vanini Aurum

Recenzia musí spĺňať tieto podmienky a zobrazí sa až po jej schválení.

* Polia označené hviezdičkou sú povinné.

Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?