Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žiadny tovar.

Pomarančová čokoláda

Pomaranč a biela čokoláda. Na prvý pohľad zvláštna kombinácia, ale nenechaj sa oklamať, vznikla som z toho ja a som neskutočná! Kyslá a sladká zároveň.

  • sladkokyslá pomarančová chuť
  • k priamej konzumácii aj do pečenia
  • belgická kvalita

Vyberte balenie

Nakúp do zásoby a ušetri

1 ks
7,71 € / ks
2 ks
-5%
7,71 € / ks
3 ks
a viac
-10%
7,71 € / ks

Vaša cena

7,71 €

Tovar môžete mať už

Kedy dostanem tovar? zavrieť

27 ks skladom

PPL - ParcelShop Slovensko 5,00 €
Zásielkovňa 3,50 €
Zásielkovňa - dodanie na adresu 5,00 €
PPL - Slovensko 5,00 €

Pomarančová čokoláda

Informácie o produkte

Prečo sa držať pri zemi, keď môžete mať niečo extra? Pomarančová čokoláda je výrazná, chutná, originálna i trúfalá. Či už hľadáte čokoládu na pečenie, alebo jedinečný darček, oranžové čokoládové kúsky sú to pravé. Čokoláda má sladkú, krémovú chuť, ktorú vzápätí strieda nečakane jemná kyslosť pomarančov. A jej farba? Tá si priamo žiada o vašu pozornosť. Chcete vedieť, ako sa čokoláda vyrába?

Použitie  a temperácia

Nechajte sa uniesť farbami, experimentujte. Použitie tejto čokolády je nesmierne variabilné, ľahko sa rozpúšťa a je krásne hladká. Môžete s ňou vytvoriť jedinečné nevšedné polevy na tortu či čokoládové dekorácie. Vašim výtvorom dodá ako dokonalý vzhľad, tak aj originálne pomarančovú chuť. Ozdobte ňou pralinky alebo tvorte výrazné a osviežujúce čokoládové torty, fondant a maslové krémy.

Temperácia: Ideálna teplota pre rozpustenie je 45 až 50 °C, schladenie 26 až 27 °C a použitie pri 28 až 29 °C.

výroba čokolády

TOP informácie o čokoláde

  1. Skvele sa vyníma ako dekorácia dezertov aj ako netradičná poleva na torte.
  2. Čokoláda má štandardnú tekutosť, je teda vhodná pre akékoľvek použitie.
  3. Theobrama cacao – latinský názov kakaovníku znamená „jedlo bohov“.
  4. Neobsahuje nežiaduce AZO farbivá.
  5. Obsahuje 29 % kakaového masla.

Ako sa kakaové bôby spracovávajú?

V plode (struku) kakaovníka sa nachádzajú bôby usporiadané v 5 radoch po 20 až 50. Trvá približne 5–6 mesiacov, než sú pripravené na zber. Tieto kakaové struky majú bežne červenú alebo žltú farbu. Zber sa robí dvakrát ročne a bôby sa z kakaového struku musia vybrať ručne. Uvoľnené bôby sa následne fermentujú päť až sedem dní pri teplote 38–50 °C. Fermentáciou dochádza k zamedzeniu klíčenia semien, dochádza k chemickým a biologickým zmenám a znižuje sa trpká chuť bôbov. V dôsledku oxidácie trieslovín vzniká červenohnedá farba. Semená sa ďalej sušia aby bol obsah vody 6–8 %, a to buď na slnku, alebo v sušiarňach.

Následne sa bôby triedia podľa ich kvality a putujú do továrne na čokoládu, kde sa ďalej spracovávajú. Kakaové bôby sa triedia, čistia a následne sa pražia pri teplote 130–150 °C počas 10–35 minút. Pražením získavajú bôby vytúženú čokoládovú arómu, farbu a tiež dochádza k prasknutiu osemenia a následnému oddeleniu zrna. Pražené bôby sa môžu alkalizovať (odkysliť) uhličitanom draselným, sodným alebo vápenatým. Alkalizáciou dochádza k zlepšeniu chuťových vlastností, k tmavšiemu sfarbeniu a zjednodušeniu získavania kakaového masla. Následne sa bôby drvia a oddeľujú sa od nich šupky a klíčky. Takéto bôby sú pripravené na ďalší proces a tvorbu rôznych kakaových produktov, akými sú napríklad kakaová hmota, maslo, prášok alebo čokoláda.

Zaujímavosti a recepty

Základné špecifikácie
  • Zloženie cukr, kakaové máslo 29 %, sušené plnotučné mléko, emulgátor sójový lecitin, přírodní pomerančová příchuť, barvivo beta-apo-8-karotenal, přírodní vanilkové aroma
  • Alergény Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Trvanlivosť 3–8 měsíců
  • Skladovanie do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balenie znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Veľkosť průměr cca 2 cm
  • Úprava pecky
  • Dieta Bez lepku
  • Surovina Čokoláda
  • Spracovanie Kôstky
  • Chuť Ovocná
  • Farba Oranžová
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2370 kJ / 566 kcal
  • Tuky 35,4 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 21,3 g
  • Sacharidy 55,5 g
  • z toho cukry 55,1 g
  • Vláknina 0 g
  • Bielkoviny 6,1 g
  • Soľ 0,22 g
Mikroživiny na 100 g
  • Vápnik 212,8 mg
  • Železo 0,25 mg
  • Horčík 19,8 mg
  • Draslík 310,7 mg
  • Sodík 86,6 mg
  • Vitamín C 0,855 mg
  • Fosfor 180,7 mg
  • Zinok 0,79 mg
  • Vitamín B6 0,072 mg

Hodnotenie našich zákazníkov

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.

Prémiové suroviny

Unikátne produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastná výroba

Ohodnotiť produkt zavrieť

Pomarančová čokoláda

Recenzia musí spĺňať tieto podmienky a zobrazí sa až po jej schválení.

* Polia označené hviezdičkou sú povinné.

Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?