Najlepšie desiaty pre deti: Pripravte ich zdravo, rýchlo a farebne
19.08.21 | 8159× prečítané
Iba do nedele DOPRAVA ZADARMO už od 20 EUR! Zadaj kód DZ20 a poštovné nechaj na nás!
Všetci máme radi slivky v lete! Ale čo tak si ich dať v zime? Vo Světě plodů nás vysušili mrazom, čo nám na chuti, vôni, ani na obsahu živín neubralo! K tomu príjemne chrumkáme a na jazyku sa rozplývame!
Slivka pochádza z Kaukazu a u nás patria medzi obľúbené ovocie, no často zabúdame, že okrem slivovice existuje aj v čerstvej alebo v sušenej podobe. Vďaka obsiahnutým vitamínom, minerálnym latkám a vlákniny má na telo mnoho pozitívnych účinkov. Vplýva na znižovanie cholesterolu, zlepšuje trávenie, pomáha čistiť krv a taktiež zlepšuje imunitný systém. Slivky sú chutné, sladko-kyslé ovocie, ale zohnať ich v čerstvej forme mimo sezónu je takmer nemožné. Preto sme sa rozhodli ich pre vás lyofilizovať, aby ste si ich mohli užiť po celý rok.
Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa slivka varila pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol skôr pripálenina, ako kusy sliviek.
Lyofilizované, alebo sušené – ktoré ovocie je lepšie?
22.02.22 | 1358× prečítané | 5 minút
Ako využiť mrazom sušené ovocie a zeleninu: 10 tipov na každý deň
10.02.22 | 5661× prečítané
Tento produkt zatiaľ nemá žiadne textové hodnotenie.
Slivky lyofilizované