Upozornenie: DOPRAVA ZADARMO už pri nákupe nad 40 €!

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žiadny tovar.

Vanilkové lusky Gourmet Bourbon z Madagaskaru

Sladká panna cotta, chutný domáci puding, vanilkové mlieko do postele! Presne viem na čo myslíš. Ale neboj, so mnou to máš všetko na dosah ruky. Stačí vylúsknuť a užiť si čerstvú chuť kvalitnej vanilky.

  • výrazne aromatická esencia do vašich pokrmov
  • bez syntetických látok a konzervantov
  • madagaskarská vanilka je považovaná za najviac cenenú odrodu vôbec

Vyberte balenie

Vaša cena

12,18 €

Tovar môžete mať už

Kedy dostanem tovar? zavrieť

42 ks skladom

PPL - ParcelShop Slovensko 5,00 €
Zásielkovňa 3,50 €
Zásielkovňa - dodanie na adresu 5,00 €
PPL - Slovensko 5,00 €

Vanilkové struky Gourmet Bourbon z Madagaskaru

Informácie o produkte

Vanilkový struk sa vám môže javiť ako niečo neobvyklé, niečo s čím si neviete rady. Je úzky, podlhovastý a zvrásnený. Jeho spracovanie je však naozaj jednoduché, struk stačí rozrezať po jeho dĺžke a z struku vyškrabnúť semienka. Tie držia pekne pohromade a tvoria tuhú hmotu, nemusíte sa preto obávať neporiadku. Vanilkové struky vám v domácnosti poslúžia na množstvo rôznych spôsobov. Môžete nimi okoreniť svoje jedlo alebo si prevoňať domácnosť. Vysušený prázdny struk môžete vložiť do nádoby s cukrom, a dodať mu tak príjemné aróma alebo ho nechať lúhovať v mliečnej alebo alkoholovej tekutine, kam uvoľní silné vanilkové aróma a chuť.
Ako Bourbon je označovaná len vanilka rastúca na Madagaskare a ostrovoch Réunion, Maurícius, Comore a Mayotte. Tieto vanilkové struky sú dlhé, plné a vláčne, ich semená majú sladkú chuť a aróma je výrazne sladké a predovšetkým silné a dlhotrvajúce. Vďaka svojej kvalite je Bourbon vanilka považovaná za najviac cenenú vôbec.

TOP informácie o vanilkových strukoch

  1. Pochádza z regiónu Sava na Madagaskare.
  2. Obsah vanilínu je 1,5 %.
  3. Okrem vanilínu obsahujú až 200 ďalších aromatických látok.
  4. Rovnaká odroda vanilky pestovaná v iných krajinách nemôže niesť označenie Bourbon.
  5. Ak vám vanilkový struk leží dlhšiu dobu v špajze, je dobré ho na chvíľku "prevetrať" a následne opäť vrátiť do vzduchotesného obalu. Ideálne 4–6 × ročne.

Odkiaľ pochádza tá najlepšia vanilka?

Prvými pestovateľmi vanilky boli ľudia z kmeňa Totonakov, ktorí žili na brehu Mexického zálivu, približne v miestach dnešného Veracruzu. Podľa totonackej mytológie za zrodením vanilky stojí príbeh nešťastnej lásky – princeznú za zlý výber milenca spolu s ním popravili. A tam, kde sa ich krv dotkla zeme, vyrástla liana s nádhernými kvetmi, ktorá neskôr dostala názov vanilka.

Vďaka španielskym cestovateľom sa vanilka rozšírila do celého sveta. Najkvalitnejší producenti vanilkových strukov sú na Madagaskare, v Mexiku a v Indonézii. Každý výrobca však používa iný druh aj spôsob sušenia, preto je tiež odlišná aj výsledná chuť – na Madagaskare sladká, z Mexika trochu korenistá a z Indonézie kvetinová. Výsledný produkt je však vzhľadovo rovnaký, čokoládovo hnedý až zdanlivo čierny struk. Kvalita však vyžaduje obete, a tak sú struky z týchto krajín zároveň tie najdrahšie.

Zaujímavosti a recepty

Ako pripraviť domáci vanilkový extrakt?

Ako pripraviť domáci vanilkový extrakt?

12.08.21 | 616× prečítané | 5 minut

Základné špecifikácie
  • Zloženie vanilkové lusky přírodní
  • Alergény Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
  • Trvanlivosť 3–8 měsíců
  • Skladovanie do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balenie potravinářské fóliové sáčky
  • Veľkosť cca 3–4 g
  • Úprava celé lusky
  • Spracovanie Struky

Hodnotenie našich zákazníkov

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.

Prémiové suroviny

Unikátne produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastná výroba

Ohodnotiť produkt zavrieť

Vanilkové lusky Gourmet Bourbon z Madagaskaru

Recenzia musí spĺňať tieto podmienky a zobrazí sa až po jej schválení.

* Polia označené hviezdičkou sú povinné.

Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?