❤️ Chrumkavé valentínske darčeky už čakajú. Zamilujte sa! ❤️

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

-20 %
Kód: 0780

Vanilkové lusky Gourmet Bourbon z Madagaskaru

Sladká panna cotta, chutný domáci puding, vanilkové mlieko do postele! Presne viem na čo myslíš. Ale neboj, so mnou to máš všetko na dosah ruky. Stačí vylúsknuť a užiť si čerstvú chuť kvalitnej vanilky.

  • výrazne aromatická esencia do vašich pokrmov
  • bez syntetických látok a konzervantov
  • madagaskarská vanilka je považovaná za najviac cenenú odrodu vôbec

Vyberte balenie

Vaša cena

10,91 €

Tovar môžete mať už 10. 2.

Kedy dostanem tovar? zavrieť

2 ks skladom

SPS - Parcel Shop 3,78 € 10. 2.
PPL - Slovensko 4,96 € 10. 2.
Zásielkovňa 3,47 € 10. 2.
Zásielkovňa - dodanie na adresu 5,22 € 10. 2.

Vanilkové struky Gourmet Bourbon z Madagaskaru

Informácie o produkte

Vanilkový struk sa vám môže javiť ako niečo neobvyklé, niečo s čím si neviete rady. Je úzky, podlhovastý a zvrásnený. Jeho spracovanie je však naozaj jednoduché, struk stačí rozrezať po jeho dĺžke a z struku vyškrabnúť semienka. Tie držia pekne pohromade a tvoria tuhú hmotu, nemusíte sa preto obávať neporiadku. Vanilkové struky vám v domácnosti poslúžia na množstvo rôznych spôsobov. Môžete nimi okoreniť svoje jedlo alebo si prevoňať domácnosť. Vysušený prázdny struk môžete vložiť do nádoby s cukrom, a dodať mu tak príjemné aróma alebo ho nechať lúhovať v mliečnej alebo alkoholovej tekutine, kam uvoľní silné vanilkové aróma a chuť.
Ako Bourbon je označovaná len vanilka rastúca na Madagaskare a ostrovoch Réunion, Maurícius, Comore a Mayotte. Tieto vanilkové struky sú dlhé, plné a vláčne, ich semená majú sladkú chuť a aróma je výrazne sladké a predovšetkým silné a dlhotrvajúce. Vďaka svojej kvalite je Bourbon vanilka považovaná za najviac cenenú vôbec.

TOP informácie o vanilkových strukoch

  1. Pochádza z regiónu Sava na Madagaskare.
  2. Obsah vanilínu je 1,5 %.
  3. Okrem vanilínu obsahujú až 200 ďalších aromatických látok.
  4. Rovnaká odroda vanilky pestovaná v iných krajinách nemôže niesť označenie Bourbon.
  5. Ak vám vanilkový struk leží dlhšiu dobu v špajze, je dobré ho na chvíľku "prevetrať" a následne opäť vrátiť do vzduchotesného obalu. Ideálne 4–6 × ročne.

Odkiaľ pochádza tá najlepšia vanilka?

Prvými pestovateľmi vanilky boli ľudia z kmeňa Totonakov, ktorí žili na brehu Mexického zálivu, približne v miestach dnešného Veracruzu. Podľa totonackej mytológie za zrodením vanilky stojí príbeh nešťastnej lásky – princeznú za zlý výber milenca spolu s ním popravili. A tam, kde sa ich krv dotkla zeme, vyrástla liana s nádhernými kvetmi, ktorá neskôr dostala názov vanilka.

Vďaka španielskym cestovateľom sa vanilka rozšírila do celého sveta. Najkvalitnejší producenti vanilkových strukov sú na Madagaskare, v Mexiku a v Indonézii. Každý výrobca však používa iný druh aj spôsob sušenia, preto je tiež odlišná aj výsledná chuť – na Madagaskare sladká, z Mexika trochu korenistá a z Indonézie kvetinová. Výsledný produkt je však vzhľadovo rovnaký, čokoládovo hnedý až zdanlivo čierny struk. Kvalita však vyžaduje obete, a tak sú struky z týchto krajín zároveň tie najdrahšie.

Tomáš Hofman

Jak použít vanilkový lusk v kuchyni?

Vanilku můžete v kuchyni využít na více různých způsobů. Oprostěte se od klasické vanilkové zmrzliny, krému, cukroví a vanilkového cukru a dopřát si vanilkovou chuť i v jiných receptech. Netradiční použití vanilky v kuchyni ocení i ten nejvybíravější mlsný jazýček. Vyzkoušet můžete třeba ovoce plné vanilkové chuti, které vytvoříte povařením jádrového ovoce či fíků s vanilkovým luskem, cukrem a vodou. Své kulinářské umění můžete povýšit na úplně nový level, pokud vanilku přidáte ke křupavému vepřovému bůčku. A pokud si večery rádi zpříjemňujete skleničkou alkoholu, zkuste si vytvořit třeba vanilkové daiquiri z bílého rumu, cukrového sirupu, čerstvé limetkové šťávy a vanilkových semínek. S vanilkou se zkrátka nemusíte bát experimentovat!

Zaujímavosti a recepty

Základné špecifikácie
  • Zloženie vanilkové struky prírodné
  • Spracovanie Struky
  • Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
  • Krajina pôvodu Madagaskar
  • Trvanlivosť 3–8 mesiacov
  • Skladovanie do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením
  • Balenie potravinárske fóliové vrecká
  • Veľkosť cca 3–4 g
  • Úprava celé struky

Hodnotenie našich zákazníkov

Aritmetický priemer z 0 udelených hodnotení.

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.

Informácie o získavaní recenzií
Prémiové suroviny
Unikátne produkty
Ochutnávky zadarmo
Vlastná výroba
6 kamenných predajní
Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?