Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Kód: 0783

Vanilkové lusky z Papuy-Nové Guiney

Hľadáš tú pravú vanilku pre výrobu domáceho extraktu? Tak už nehľadaj, našiel si ma! Jemná kvetinová vôňa s nádychom sladkého drievka je všetko, čo k životu potrebuješ!

  • výrazne aromatická esencia do vašich pokrmov
  • bez syntetických látok a konzervantov
  • kvetinovo ovocná aróma

Vyberte balenie

Vaša cena

42,35 €

Tovar môžete mať už 4. 7.

Kedy dostanem tovar? zavrieť

43 ks skladom

Zásielkovňa 3,65 € 4. 7.
Zásielkovňa - dodanie na adresu 5,22 € 4. 7.
PPL - Slovensko 5,22 € 4. 7.
PPL - ParcelShop Slovensko 5,22 € 4. 7.
WEDO - doručenie na adresu 5,20 € 4. 7.

Vanilkové struky z Papuy-Novej Guiney

Informace o produktu

Vanilkový struk sa vám môže javiť ako niečo neobvyklé, niečo s čím si neviete rady. Je úzky, podlhovastý a zvrásnený. Jeho spracovanie je však naozaj jednoduché, struk stačí narezať po jeho dĺžke a z obalu vylúpnuť semienka. Tie držia pekne pohromade a tvoria tuhú hmotu, nemusíte sa preto obávať neporiadku. Vanilkové struky vám v domácnosti poslúžia na množstvo rôznych spôsobov. Môžete nimi okoreniť svoje jedlo alebo si prevoňať domácnosť. Vysušený prázdny struk môžete vložiť do nádoby s cukrom, a dodať mu tak príjemné arómu.
Vanilkové struky Tahitensis z Papuy-Novej Guiney sú chuťovo veľmi podobné ich indonézskym susedom. Líšia sa ale hlavne vo veľkosti, táto varianta je oproti indonézskej trochu dlhšia; a tiež v obsahu vody – struky z Papuy-Novej Guiney sú suchšie, vďaka čomu sa dokonale hodia napríklad na výrobu extraktov alebo k macerovaniu v mlieku či smotane.

TOP informácie o vanilkových strukoch

  1. Vanilka Tahitensis je charakteristická svojou sladkou kvetinovou chuťou a vôňou.
  2. Patrí medzi chuťovo jemnejšie odrody vanilky, ktoré lepšie rozvinú svoju chuť macerovaním v tekutine.
  3. Dlhé suchšie struky s vysokým obsahom zrniečok (drene).
  4. Okrem vanilínu obsahuje až 200 ďalších aromatických látok.
  5. Ak vám vanilkový struk leží dlhšiu dobu v špajze, je dobré ho na chvíľku "prevetrať" a následne opäť vrátiť do vzduchotesného obalu. Ideálne 4–6 × ročne.

Odkiaľ pochádza tá najlepšia vanilka?

Prvými pestovateľmi vanilky boli ľudia z kmeňa Totonaků, ktorí žili na brehu Mexického zálivu, približne v miestach dnešného Veracruzu. Podľa totonacké mytológie za zrodením vanilky stojí príbeh nešťastnej lásky – princeznú na úteku popravili spolu s milencom. A tam, kde sa ich krv dotkla zeme, vyrástla liana s nádhernými kvetmi, ktorá neskôr dostala názov vanilka.

Vďaka španielskym cestovateľom sa potom rozšírila do celého sveta. Najkvalitnejší producenti vanilkových strukov sú na Madagaskare, v Mexiku a v Indonézii. Každý výrobca však používa iný druh vanilky aj spôsob sušenia, preto je tiež odlišná aj výsledná chuť – na Madagaskare sladká, z Mexika trochu korenistá a z Indonézie kvetinová. Výsledný produkt je však vzhľadovo rovnaký, čokoládovo hnedý až zdanlivo čierny struk. Kvalita však vyžaduje obete, a tak sú struky z týchto krajín zároveň tie najdrahšie.

Zaujímavosti a recepty

Základné špecifikácie
  • Zloženie vanilkové lusky přírodní
  • Alergény Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
  • Krajina pôvodu Papua-Nová Guinea
  • Trvanlivosť 3–8 měsíců
  • Skladovanie do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balenie potravinářské fóliové sáčky
  • Veľkosť cca 2 g
  • Úprava celé lusky
  • Spracovanie Struky

Hodnotenie našich zákazníkov

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.

Prémiové suroviny
Unikátne produkty
Ochutnávky zadarmo
Vlastná výroba
6 kamenných predajní
Ohodnotiť produkt zavrieť

Vanilkové lusky z Papuy-Nové Guiney

Recenzia musí spĺňať tieto podmienky a zobrazí sa až po jej schválení.

* Polia označené hviezdičkou sú povinné.

Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?