🎄 Pripravte sa na Ježiška! 🎄 U objednávok nad 40 EUR teraz rozdávame vianočné menovky ZADARMO.

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Kód: 0783

Vanilkové lusky z Papuy-Nové Guiney

Hľadáš tú pravú vanilku pre výrobu domáceho extraktu? Tak už nehľadaj, našiel si ma! Jemná kvetinová vôňa s nádychom sladkého drievka je všetko, čo k životu potrebuješ!

  • výrazne aromatická esencia do vašich pokrmov
  • bez syntetických látok a konzervantov
  • kvetinovo ovocná aróma

Vyberte balenie

Vaša cena

14,42 €

Tovar môžete mať už 9. 12.

Kedy dostanem tovar? zavrieť

57 ks skladom

SPS - Parcel Shop 4,96 € 9. 12.
PPL - Slovensko 4,96 € 9. 12.
Zásielkovňa 3,47 € 9. 12.
Zásielkovňa - dodanie na adresu 5,22 € 9. 12.

Vanilkové struky z Papuy-Novej Guiney

Informácie o produkte

Vanilkový struk sa vám môže javiť ako niečo neobvyklé, niečo s čím si neviete rady. Je úzky, podlhovastý a zvrásnený. Jeho spracovanie je však naozaj jednoduché, struk stačí narezať po jeho dĺžke a z obalu vylúpnuť semienka. Tie držia pekne pohromade a tvoria tuhú hmotu, nemusíte sa preto obávať neporiadku. Vanilkové struky vám v domácnosti poslúžia na množstvo rôznych spôsobov. Môžete nimi okoreniť svoje jedlo alebo si prevoňať domácnosť. Vysušený prázdny struk môžete vložiť do nádoby s cukrom, a dodať mu tak príjemné arómu.
Vanilkové struky Tahitensis z Papuy-Novej Guiney sú chuťovo veľmi podobné ich indonézskym susedom. Líšia sa ale hlavne vo veľkosti, táto varianta je oproti indonézskej trochu dlhšia; a tiež v obsahu vody – struky z Papuy-Novej Guiney sú suchšie, vďaka čomu sa dokonale hodia napríklad na výrobu extraktov alebo k macerovaniu v mlieku či smotane.

TOP informácie o vanilkových strukoch

  1. Vanilka Tahitensis je charakteristická svojou sladkou kvetinovou chuťou a vôňou.
  2. Patrí medzi chuťovo jemnejšie odrody vanilky, ktoré lepšie rozvinú svoju chuť macerovaním v tekutine.
  3. Dlhé suchšie struky s vysokým obsahom zrniečok (drene).
  4. Okrem vanilínu obsahuje až 200 ďalších aromatických látok.
  5. Ak vám vanilkový struk leží dlhšiu dobu v špajze, je dobré ho na chvíľku "prevetrať" a následne opäť vrátiť do vzduchotesného obalu. Ideálne 4–6 × ročne.

Odkiaľ pochádza tá najlepšia vanilka?

Prvými pestovateľmi vanilky boli ľudia z kmeňa Totonaků, ktorí žili na brehu Mexického zálivu, približne v miestach dnešného Veracruzu. Podľa totonacké mytológie za zrodením vanilky stojí príbeh nešťastnej lásky – princeznú na úteku popravili spolu s milencom. A tam, kde sa ich krv dotkla zeme, vyrástla liana s nádhernými kvetmi, ktorá neskôr dostala názov vanilka.

Vďaka španielskym cestovateľom sa potom rozšírila do celého sveta. Najkvalitnejší producenti vanilkových strukov sú na Madagaskare, v Mexiku a v Indonézii. Každý výrobca však používa iný druh vanilky aj spôsob sušenia, preto je tiež odlišná aj výsledná chuť – na Madagaskare sladká, z Mexika trochu korenistá a z Indonézie kvetinová. Výsledný produkt je však vzhľadovo rovnaký, čokoládovo hnedý až zdanlivo čierny struk. Kvalita však vyžaduje obete, a tak sú struky z týchto krajín zároveň tie najdrahšie.

Tomáš Hofman

Odkud pochází ta nejlepší vanilka?

Prvními pěstiteli vanilky byli lidé z kmene Totonaků, kteří žili na břehu Mexického zálivu, přibližně v místech dnešního Veracruzu. Podle totonacké mytologie za zrozením vanilky stojí příběh nešťastné lásky – uprchlou princeznu za špatný výběr milence spolu s ním popravili. A tam, kde se jejich krev dotkla země, vyrostla liána s nádhernými květy, která později dostala název vanilka.

Díky španělským cestovatelům se pak rozšířila do celého světa. Nejkvalitnější producenti vanilkových lusků jsou na Madagaskaru, v Mexiku a v Indonésii. Každý producent však používá jiný druh vanilky i způsob sušení, proto je také odlišná i výsledná chuť – na Madagaskaru sladká, z Mexika trochu kořeněná a z Indonésie květinová. Výsledný produkt je však vzhledově stejný, čokoládově hnědý až zdánlivě černý lusk. Kvalita však vyžaduje oběti, a tak jsou lusky z těchto zemí zároveň ty nejdražší.

Zaujímavosti a recepty

Základné špecifikácie
  • Zloženie vanilkové struky prírodné
  • Alergény Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
  • Krajina pôvodu Papua-Nová Guinea
  • Trvanlivosť 3–8 měsíců
  • Skladovanie do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením
  • Balenie potravinárske fóliové vrecká
  • Veľkosť cca 2 g
  • Úprava celé lusky
  • Spracovanie Struky

Hodnotenie našich zákazníkov

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.

Prémiové suroviny
Unikátne produkty
Ochutnávky zadarmo
Vlastná výroba
6 kamenných predajní
Ohodnotiť produkt zavrieť

Vanilkové lusky z Papuy-Nové Guiney

Recenzia musí spĺňať tieto podmienky a zobrazí sa až po jej schválení.

* Polia označené hviezdičkou sú povinné.

Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?