11.10.24 | 23143× prečítané | 2 minúty
Agávový sirup
Hola! To som ja! Sirup z kaktusu! Priniesli ma až z druhého konca sveta – z Mexika, kde si mnou jedlo sladia už po stáročia! Chutím sladko a ovocne.
- sirup z rastlín agáve
- má jemne sladkú ľahkú chuť
- je vhodný pre diabetikov
Alternatívne produkty z kategórie Vianočný punč:
Sirup agávový
Informácie o produkte
Agávový sirup je vynikajúcou zdravšou alternatívou bieleho cukru. Môžete ho pridať do teplej aj studenej kuchyne, jeho chuť je sladká avšak nie ťažká. V porovnaní s medom je agávový sirup čírejší, menej lepivý, ale rovnako sladučký. V ústach sa príjemne rozplýva a vďaka tomu, že je najsladším sirupom na trhu, stačí k osladeniu nápojov či jedla pridať menšie množstvo. Pre jednoduchú manipuláciu je agávový sirup balený v plastovej fľaši s bezpečným uzáverom proti náhodnému vyliatiu. Sirup oceníte v teplej i studenej kuchyni. Veľmi dobre sa rozpúšťa, takže sa hodí nielen ako sladidlo do čaju a kávy, ale tiež do rôznych zálievok. Výborný je v marinádach na mäso, v cukrárskych výrobkoch alebo ho môžete použiť ako spojivo pre domácu granolu.
TOP informácie o sirupe z agáve
- Z rastliny agáve sa vyrába aj alkoholický nápoj tequilla.
- Agávový sirup vzniká odparovaním vody zo šťavy z kaktusov agáve.
- Konzistenciou aj sladivosťou je najbližšia alternatívou medu pre vegánov.
- Rastliny agáve môžu dorásť až do dĺžok 2 metrov, kvet až 7 metrov.
- Z listov agáve sa vyrába technické vlákno používané na motúzy či vrecia.
Čo je to agáve a ako sa vyrába agávový sirup?
Agáve je cudzokrajná rastlina, ktorá najčastejšie rastie v oblasti Mexika, nájdeme ju ale aj v iných štátoch Južnej a Severnej Ameriky. Agáva má rada teplé prostredie bez vetra či prehnanej vlahy. V svojich hutných listoch dokáže udržať množstvo vody a v priebehu dlhšieho obdobia sucha s ním následne hospodáriť. Vypestovať si ju môžete dokonca aj doma v skalke, a keď jej doprajete naozaj správne tepelné podmienky, dokáže prežiť aj zimu. Jej kvety sú veľké a biele, avšak rastlina je monokarpická, kvitne teda iba raz za svoj život. Po odkvitnutí agáva odumiera, pod ňou však rastú jej odnože, z ktorých je možné vypestovať novú rastlinku. Pri tvorbe sirupu sa listy agáve narežú a vytlačí sa z nich šťava - nektár. Tento nektár obsahuje množstvo fruktantov. Tie sa po tepelnom zahrievaní rozštiepia na fruktózu, ktorú v jej kvapalnej forme (obvykle riedená vodou) nazývame sirup.
Zaujímavosti a recepty
Základné špecifikácie
Kompletná špecifikácia ku stiahnutiu tu- Zloženie agáve
- Surovina Sladidlo
- Spracovanie Sirup
- Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
- Krajina pôvodu Mexiko
- Skladovanie Skladujte v chlade, suchu a tme. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
- Balenie plastová fľaša
- Úprava sirup z drene agáve
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 1646 kJ / 392 kcal
- Tuky 0 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
- Sacharidy 98 g
- z toho cukry 98 g
- Bielkoviny 0 g
- Soľ 0,08 g
Hodnotenie našich zákazníkov
Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.
Informácie o získavaní recenzií