60 minút
8–10 porcií
Čo budete potrebovať?
Na zmes:
- 100 g horkej čokolády
- 100 g hrozienok Jumbo
- 100 g kúskov mandlí
- šťava z polovice pomaranča
- pól lyžičky pomarančovej kôry
Na dozdobenie:
Postup
Nad vodným kúpeľom s rozpustite čokoládu. Mala by byť horká, ale je na vás, ktorú si zvolíte. Môžete siahnuť napríklad po 60% čokoláde z Peru, a ak máte radšej výraznejšie, odporúčame 70% čokoládu priamo z Česka. V každom prípade je lepšie siahnuť po čokoláde v kúskoch. Bude sa rýchlejšie rozpúšťať, pracuje sa s ňou jednoducho a môžete nepozorovane ujedať! Do rozpustenej čokolády pridajte šťavu z pomaranča a pomarančovú kôru. Ak budete pridávať kôru z kupovaného pomaranča, vždy dbajte na BIO kvalitu.
Medzitým si najemno nakrájajte mandle a hrozienka. Ak máte doma predpripravené kúsky, máte hotovo! Všetko premiešajte s čokoládou a vzniknutú zmes dajte malou lyžičkou do papierových košíčkov.
Na záver už zostáva len košíčky dozdobiť. Kým je čokoláda mäkká a poddajná, posypte ich nadrveným pistáciami a pomarančovou kôrou – košíčkom to dodá šťavnatú farbu a jemne exotickú chuť. Pozdvihne je to na úplne inú úroveň!
Aby ste ich mohli jesť bez rizika ušpinenia, dajte ich do chladničky stuhnúť.
Recept z kuchyně Inspired Kitchen