Zľava 6 € nad 60 € - kód: ZLAVA6 🌟 Zľava 8 € nad 80 € - kód: ZLAVA8

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Tekvicová polievka

18. 10. | 11667× prečítané


Teplá večera do tridsiatich minút? Zdravá, ľahká, plná chuti a sily? Sezóna tekvíc už pomaly končí, je preto najlepší čas si tú dlho sľubovanú tekvicovú polievku konečne dopriať! Táto krémová polievka prehreje každý kúsok vášho tela, je príjemne korenistá a má konzistenciu hladkú ako zamat. Poďte ju vyskúšať!

Zdieľať



Tekvicová polievka

Čo budete potrebovať?

Na polievku:

  • 1/2 tekvice hokaido 
  • 1 väčšiu mrkvu
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 zemiaky 
  • 3 strúčky cesnaku
  • 2 cm čerstvého zázvoru alebo lyžička mrazom sušeného v prášku
  • 400 ml (1 plechovka) kokosového mlieka 
  • štipka kajenského korenia a soli
  • kôra z polky pomaranča alebo 5 kvapiek extraktu z pomarančovej kôry
  • lyžica olivového oleja
  • voda

Postup

Rozohrejeme si v hrnci olej, nakrájame cibuľu a na miernom plameni ju necháme zosklovatieť. Pridáme najemno nasekaný zázvor aj cesnak a restujeme tak minútku, než sa nám cesnak trochu rozvonia. Pridáme kajenské korenie, soľ, pomarančovú kôru - strúhame iba vrchnú oranžovú vrstvu, inak nám polievka zhorkne. 

Prihodíme mrkvu, zemiaky, tekvicu nakrájané na kocky a zalejeme dostatočným množstvom vody, aby bola všetka zelenina ponorená. Privedieme k varu a varíme cca 20 minút. Nakoniec pridáme kokosové mlieko a rozmixujeme. Čím dlhšie sa kokosové mlieko varí, tým viac stráca arómu, preto ho pridávame až nakoniec, aby sa jeho chuť a vôňa dostali do polievky.   

Môžeme ešte dochutiť soľou a korením, ak je to potrebné a už nám nič nebráni užiť si každú lyžicu ešte horúce polievky.

dýövá polévka se semínky

Tip pre gurmánov!

Hľadáte niečo, čo v polievke príjemne chrúme? Doslova sa ponúkajú tekvicové semienka, v kombinácii s praženými píniami alebo solenými fazuľovými lupienkami však prekvapíte všetky maškrtné jazýčky pri stole!

Načítám

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?