60 minút
bez lepku
bez lepku
Čo budete potrebovať?
Na kakaovú vrstvu:
- 80 g pyré z tekvice hokkaidó
- 1 vajce
- 30 g kakaového prášku
- 1/2 lyžičky jedlej sódy
- 20 g mandľovej múky
- 20 g kokosového cukru
Na cheesecake vrstvu:
- 230 g pyré z tekvice hokkaidó
- 1 tvaroh hladký odtučnený
- 50 g kokosového cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 20 g lyofilizovaných mandarínok (celé alebo drvené)
- 60% horká čokoláda na ozdobu
Postup
Všetky ingrediencie na kakaovú vrstvu zmiešame dohromady a vymiešame hladkú zmes. Kakaovú hmotu potom rovnomerne rozotrieme do vysypanej formy.
Následne zmiešame všetky ingrediencie na tvarohovú vrstvu, do ktorej pridáme lyofilizované mandarínky. Môžete celé kúsky mandarínok ľahko podrviť, alebo rovno použiť mandarínkovú drvinu, ktorú sme na pečenie už prichystali za vás.
Tekvicový cheesecake pečieme na 180 °C asi 45-50 minút.
Po upečení hotové dielo ozdobíme ešte kúskami horkej čokolády a mandarínkovou drťou.
Dobrú chuť!
recept a fotky: @rommiemax