60 minút
6 kusov (podľa velikosti formy)
Čo budete potrebovať?
Na cesto:
- 120 g polohrubej múky
- 3 g kypriaceho prášku do pečiva
- štipku soli
- 60 g mäkkého masla
- 60 g práškového cukru
- 1 vajce
- 80 ml kokosového mlieka
- 1 lyžičku vanilkového extraktu
- 80 g najemno nakrájaného ananásu
Na krém:
- 1 tučný mäkký tvaroh (kúpte ten v obale, nie vo vaničke)
- ½ téglika 33% smotany na šľahanie
- práškový cukor (podľa chuti)
- kvapku Malibu rumu či kokosovej arómy
Na ozdobu:
- sušený ananas
- kokosové plátky
- čerstvé alebo koktejlové čerešne
Postup
Najprv si v miske zmiešame múku s kypriacim práškom a štipkou soli tak, aby bol kypriaci prášok rovnomerne rozprestrený v celej zmesi. V druhej miske vyšľaháme mäkké maslo s cukrom. Zmes by mala byť svetlá a nadýchaná. Potom do nej zašľaháme vajcia. Nedávajte ho ale priamo z chladničky – malo by mať izbovú teplotu.
Potom do maslovej zmesi postupne zašľaháme múku a prilievame kokosové mlieko. Nakoniec do cesta prisypeme najemno nakrájaný ananás, dochutíme vanilkovým extraktom a zmes iba jemne premiešame.
Cesto rovnomerne rozdelíme do košíčkov na muffiny – ak máte väčšiu formu, vyjde na 6 kúskov. A šup do rúry! Pečieme v rozohriatej rúre na 170 °C asi 20 minút. Nezabudnite priebežne kontrolovať, aby sa vám cesto nepripálilo. Keď je upečené, necháme ho vychladnúť a medzitým si pripravíme krém.
Vyšľaháme si tvaroh so smotanou a cukrom. Šľaháme, kým nie je krém pevný, a potom ho ešte nezabudneme ochutiť troškou Malibu rumu alebo kokosovou arómou.
Na vychladnutý základ na Cupcake potom navrstvíme krém a ozdobíme ho sušeným ananásom a plátkami kokosu. A nezabudnite čerešničku na záver!
Fotky a recept: @foodadyct