Zľava 6 € nad 60 € - kód: ZLAVA6 🌟 Zľava 8 € nad 80 € - kód: ZLAVA8

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Piñacolada cupcakes

22. 7. | 5114× prečítané


Tajomstvo dokonalého spojenia kokosu a ananásu už poznajú všetci barmani v Karibiku. Táto sladká exotická kombinácia skvelo okorení nielen parné letné dni na pláži, príde vhod aj keď vás popadne chuť na sladké. Pripravte si s nami sladučký pinacolada dezert plný sladkých tónov ananásu a jemného kokosu. Recept sme pre vás vytvorili v spolupráci s Foodadyct.

Zdieľať



Piñacolada cupcakes
60 minút
6 kusov (podľa velikosti formy)

Čo budete potrebovať?

Na cesto:

  • 120 g polohrubej múky
  • 3 g kypriaceho prášku do pečiva  
  • štipku soli
  • 60 g mäkkého masla
  • 60 g práškového cukru
  • 1 vajce 
  • 80 ml kokosového mlieka
  • 1 lyžičku vanilkového extraktu
  • 80 g najemno nakrájaného ananásu

Na krém:

  • 1 tučný mäkký tvaroh (kúpte ten v obale, nie vo vaničke)  
  • ½ téglika 33% smotany na šľahanie
  • práškový cukor (podľa chuti)
  • kvapku Malibu rumu či kokosovej arómy

Na ozdobu:

Postup

Najprv si v miske zmiešame múku s kypriacim práškom a štipkou soli tak, aby bol kypriaci prášok rovnomerne rozprestrený v celej zmesi. V druhej miske vyšľaháme mäkké maslo s cukrom. Zmes by mala byť svetlá a nadýchaná. Potom do nej zašľaháme vajcia. Nedávajte ho ale priamo z chladničky – malo by mať izbovú teplotu.

Potom do maslovej zmesi postupne zašľaháme múku a prilievame kokosové mlieko. Nakoniec do cesta prisypeme najemno nakrájaný ananás, dochutíme vanilkovým extraktom a zmes iba jemne premiešame.

Cesto rovnomerne rozdelíme do košíčkov na muffiny – ak máte väčšiu formu, vyjde na 6 kúskov. A šup do rúry! Pečieme v rozohriatej rúre na 170 °C asi 20 minút. Nezabudnite priebežne kontrolovať, aby sa vám cesto nepripálilo. Keď je upečené, necháme ho vychladnúť a medzitým si pripravíme krém.

Vyšľaháme si tvaroh so smotanou a cukrom. Šľaháme, kým nie je krém pevný, a potom ho ešte nezabudneme ochutiť troškou Malibu rumu alebo kokosovou arómou.

Na vychladnutý základ na Cupcake potom navrstvíme krém a ozdobíme ho sušeným ananásom a plátkami kokosu. A nezabudnite čerešničku na záver!

Piñacolada cupcakes

Fotky a recept: @foodadyct

Načítám

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?