Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žiadny tovar.

Šuhajdy: nepečené čokoládové košíčky

10. 6. | 505× prečítané


Milujete čokoládu v kombinácii s arašidovým maslom? Tak to ste tu správne! Ak nestíhate a chcete návšteve prichystať nenáročnú dobrotu k popoludňajšej káve, vyskúšajte rýchle čokoládové šuhajdy. Sú vegánske, stačí ich ozdobiť orieškami alebo lyofilizovaným ovocím a parádu urobia rovnakú ako kdejaká torta. Recept sme pre vás pripravili v spolupráci s Nikoletkou z Veglajf.

Zdieľať



Šuhajdy: nepečené čokoládové košíčky

Čo budete potrebovať?

Na košíčky:

Na ozdobu:

Postup

Vo vodnom kúpeli na miernom ohni roztopíme čokoládu s kokosovým olejom. Nezabudnite zmes stále miešať. Polovicou zmesi potom naplníme rovnomerne papierové alebo kovové košíčky na šuhajdy. Množstvo záleží na veľkosti košíčkov, zvyčajne to je 1–2 polievkové lyžice čokolády na jednu šuhajdu.

Čokoládu necháme chvíľu vychladnúť a následne ju asi na hodinu vložíme do chladničky, aby stuhla. Potom na ňu navrstvíme arašidové maslo a zalejeme ju zostávajúcou čokoládou tak, aby bolo maslo zakryté.

Šuhajdy ozdobíme lyofilizovaným ovocím alebo orieškami podľa chuti a necháme ich ešte aspoň pol hodiny v chladničke, aby stuhli.


Recept a fotky: @veglajf 

Načítám

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?