Čo budete potrebovať?
Na košíčky:
- 160 g 73,5% horkej čokolády
- 2 cl kokosového oleja
- arašidové maslo
Na ozdobu:
Postup
Vo vodnom kúpeli na miernom ohni roztopíme čokoládu s kokosovým olejom. Nezabudnite zmes stále miešať. Polovicou zmesi potom naplníme rovnomerne papierové alebo kovové košíčky na šuhajdy. Množstvo záleží na veľkosti košíčkov, zvyčajne to je 1–2 polievkové lyžice čokolády na jednu šuhajdu.
Čokoládu necháme chvíľu vychladnúť a následne ju asi na hodinu vložíme do chladničky, aby stuhla. Potom na ňu navrstvíme arašidové maslo a zalejeme ju zostávajúcou čokoládou tak, aby bolo maslo zakryté.
Šuhajdy ozdobíme lyofilizovaným ovocím alebo orieškami podľa chuti a necháme ich ešte aspoň pol hodiny v chladničke, aby stuhli.
Recept a fotky: @veglajf