Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žiadny tovar.

Vianočka s hrozienkami a mandľami

12. 1. | 140× prečítané


Kto by odolal jemnej a nadýchanej vianočke plnej hrozienok a mandlí? Pomarančová kôra rozvonia ráno, plátky mandlí zmyselne chrúmajú a cukor osladí život aj tým najväčším mrzútom. Cesto je vláčne vnútri a krehké na povrchu – už sa vám zbiehajú sliny? Máme pre vás recept na tú najvoňavejšiu vianočku pod slnkom! Že hrozienka práve veľmi nemusíte? Nahraďte je šťavnatými višňami!

Zdieľať



Vianočka s hrozienkami a mandľami
90 minút

Čo budete potrebovať?

Postup

V mise zmiešame múku, cukor a soľ a urobíme v strede jamku, do ktorej nadrolíme droždie a zalejeme vlažným mliekom. Misu prikryjeme utierkou alebo potravinovou fóliou a necháme narásť vzísť kvások. V ideálnych podmienkach to bude trvať asi 15 minút.

Ku kvásku pridáme vajce, rozpustené maslo, vanilkový cukor, škoricu a pomarančovú kôru a miešame zhruba 5 minút, kým nám nevznikne hladké cesto. Nakoniec pridáme hrozienka a mandle a ľahko ich do cesta vpracujeme. Hotové cesto prikryjeme fóliou alebo utierkou a necháme hodinu kysnúť v teple.

Vykysnuté cesto rozdelíme na počet dielov, z koľkých budeme vianočku pliesť, a necháme 5 minút nakysnúť. My sme vianočku upiekli rovno z ôsmich dielov. Ako na to? Nie je to žiadna veda, podľa tohto videa to zvládnete raz dva.

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?