Čo budete potrebovať?
Na šalát:
- 150 g naklíčenej zmesi semienok
- 3 mrkvy
- 50 g hrozienok Jumbo Flames
- 30 g slnečnicových semienok
- 20g konopných semienok
- hrsř lyofilizovanej mäty
- lyžice lyofilizovaného peľu
Na zálievku:
- 2 lyžice pomarančovej šťavy
- 3 lyžice olivového oleja
- soľ
- chilli
Postup
Najprv si umyjeme mrkvu a zbavíme ju prebytočných nečistôt. Oškrabeme a nakrájame na tenké hranolčeky. Skvele k tomu poslúži tzv. julienne škrabka. Ušetrí vám veľa času a dá sa využiť pri príprave akéhokoľvek šalátu.
Klíčky lucerny, reďkovky a fazuli mungo po troch dňoch klíčenia naposledy prepláchneme vodou, necháme odkvapkať a pridáme do mrkvy. Neviete, ako na klíčenie? Nevadí, pripravili sme pre vás článok, v ktorom vám všetko vysvetlíme!
Aby sme dodali šalátu trošku štruktúry, prisypeme do misky ešte hrozienka a chrumkavé slnečnicové a konopné semienka. Sviežosť a jemnú vôňu dodáme šalátu lyofilizovanou mätou.
Pomarančovú šťavu, olivový olej, soľ a chilli zmiešame v miske a prelejeme zálievkou šalát. Nakoniec posypeme lyofilizovaným peľom. Šalát môžeme jesť len tak, ale skvele sa hodí taktiež k rybe!