15 minút
2–4 porcie
Čo budete potrebovať?
- 50 g ovsených vločiek
- 10 g xylitolu (alebo cukru – podľa vlastných preferencií)
- 35 g masla
- 65 g celozrnnej hladkej špaldovej múky
- 2 lyžičky mletej cejlónskej škorice
- 50 g bieleho jogurtu
- vajcia na potretie
- 2 lyžice kokosového cukru (môže byť aj trstinový alebo panela)
Postup
Ovsené vločky rozmixujte na drobnú drvinu. Pridajte do mixéra xylitol a maslo a ešte krátko mixujte, kým sa zmes nespojí a nezačnú sa tvoriť hrudky.
Preložte zmes na Cini minis do misy. Pridajte múku, lyžičku škorice, jogurt a dobre prepracujte. Najskôr to pôjde dobre silikónovou stierkou, potom zapojte ruky.
Vo vedľajšej miske prešľahajte vidličkou vajcia. V ďalšej mištičke premiešajte kokosový cukor so zvyškom škorice.
Cesto na Cini minis preložte na pomúčenú pracovnú plochu a vyvaľkajte na slabý plát. Potrite zľahka vajcom a rovnomerne posypte škoricovým cukrom. Radielkom cesto nakrájajte na štvorčeky a premiestnite na plech vyložený papierom na pečenie.
Pečte pri 175–180 °C 15 minút. Na plechu nechajte úplne vychladnúť. Hotové škoricové Cini minis po vychladnutí uzavrite do dobre tesniacej krabičky alebo pohára.
Recept a foto: @zdrave_zivena