10 minút
20 jednohubiek
rýchlovka
Co budete potřebovat?
- 2 väčšie šalátové uhorky
- čerstvé klíčky
- nori chipsy na ozdobu (voliteľné)
Na nátierku:
- 2 konzervy tuniaka (2 × 80 g)
- 125 g krémového syra
- 1 lyžicu horčice
- ½ červenej cibule nakrájanej najemno
- 3 kyslé uhorky nakrájané nadrobno
- soľ a čierne korenie
Uhorkové jednohubky sú perfektné v prípade, že máte intoleranciu na lepok, alebo keď hľadáte ľahké občerstvenie pre návštevu. Sú svieže, dokonale chrumkavé a môžu byť jednoduchou alternatívou sushi, pokiaľ práve nemáte čas alebo vám chýbajú potrebné ingrediencie.
Jednohubky z uhorky sú rýchle a jednoduché na prípravu, takže ich zvládnete behom pár minút. S týmto receptom už vás žiadna návšteva nezaskočí!
Najviac im to pristane s čerstvými klíčkami a microgreens, ktoré sú veľmi chutné a navyše plné vitamínov. Poradíme vám, ako si túto dobrotu vypestovať doma. Navyše u nás zoženiete všetko, čo budete na domáce klíčenie potrebovať. Čerstvé klíčky tak budete mať po ruke vždy, keď budete chcieť dozdobiť nátierku alebo napríklad letnú polievku.
Ako pripraviť uhorkové jednohubky?
Je to naozaj jednoduché. Najprv si pripravíme tuniakovú nátierku: zmiešame všetky ingrediencie a necháme chvíľu odležať, aby sa prepojili chute.
Uhorku umyjeme a nakrájame na 2–3 cm hrubé kolieska. S pomocou čajovej lyžičky potom vydlabeme vnútornú časť do hĺbky asi 1 cm. Na dne necháme trochu dužiny, aby náplň neprepadla spodkom.
Potom uhorku naplníme tuniakovou nátierkou. K tomu nám bude stačiť lyžička alebo vrecko. Pokiaľ však chcete jednohubky vyšperkovať k dokonalosti, použite kornút so zdobiacou špičkou.
Hotové jednohubky ozdobíme klíčkami a pred podávaním ideálne ešte chvíľu vychladíme.
TIP! Ak chcete, aby sa jednohubky viac podobali sushi, ozdobte ich chrumkavými nori krekrami. Namiesto tuniaka môžete do nátierky použiť napríklad údeného lososa.
Recept a foto: @tastykitchen.cz