DARČEK: 500 g lieskačov S pri nákupe nad 49,99 €. S kódom CHCEMLIESKACE skočí do košíka automaticky. Neplatí pre veľkoobchod.

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Uhorkové jednohubky s tuniakom a microgreens

17. 7. | 1724× prečítané


Svieže uhorkové jednohubky plnené tuniakovou nátierkou sa stanú dokonalou ozdobou letných grilovačiek a posedení s priateľmi. A „zachránia“ vás aj vtedy, keď vás prekvapí nečakaná návšteva. Zároveň môžu byť aj chutnou alternatívou domáceho sushi. Pripravíte ich veľmi rýchlo. Stačiť vám bude len pár ingrediencií. Tak hor sa do toho!

Zdieľať



Uhorkové jednohubky s tuniakom a microgreens
10 minút
20 jednohubiek
rýchlovka

Co budete potřebovat?

  • 2 väčšie šalátové uhorky
  • čerstvé klíčky
  • nori chipsy na ozdobu (voliteľné)

Na nátierku:

  • 2 konzervy tuniaka (2 × 80 g)
  • 125 g krémového syra
  • 1 lyžicu horčice
  • ½ červenej cibule nakrájanej najemno
  • 3 kyslé uhorky nakrájané nadrobno
  • soľ a čierne korenie

Uhorkové jednohubky sú perfektné v prípade, že máte intoleranciu na lepok alebo ak hľadáte ľahké občerstvenie v horúcich letných dňoch. Sú svieže a dokonale chrumkavé!  Môžu byť dokonca jednoduchou alternatívou sushi - ak práve nemáte dostatok času na jeho prípravu, alebo vám chýbajú potrebné ingrediencie.

Jednohubky z uhorky sú rýchle a jednoduché na prípravu, budú hotové za pár minút. S týmto receptom už vás preto neprekvapí ani nečakaná návšteva!

Najviac im to pristane s čerstvými klíčkami a microgreens, ktoré sú veľmi chutné a navyše plné vitamínov. Poradíme vám, ako si túto dobrotu vypestovať doma. Navyše u nás zoženiete všetko, čo budete na domáce klíčenie potrebovať. Čerstvé klíčky tak budete mať po ruke vždy, keď budete chcieť dozdobiť nátierku alebo napríklad letnú polievku.

Ako pripraviť uhorkové jednohubky?

Je to naozaj jednoduché. Najprv si pripravíme tuniakovú nátierku: zmiešame všetky ingrediencie a necháme chvíľu odležať, aby sa prepojili chute.

Uhorku umyjeme a nakrájame na 2–⁠3 cm hrubé kolieska. S pomocou čajovej lyžičky potom vydlabeme vnútornú časť do hĺbky asi 1 cm. Na dne necháme trochu dužiny, aby náplň neprepadla spodkom.

Potom uhorku naplníme tuniakovou nátierkou. K tomu nám bude stačiť lyžička alebo vrecko. Pokiaľ však chcete jednohubky vyšperkovať k dokonalosti, použite kornút so zdobiacou špičkou.

Hotové jednohubky ozdobíme klíčkami a pred podávaním ideálne ešte chvíľu vychladíme.

TIP! Ak chcete, aby sa jednohubky viac podobali sushi, ozdobte ich chrumkavými nori krekrami. Namiesto tuniaka môžete do nátierky použiť napríklad údeného lososa.

Recept a foto:  @tastykitchen.cz

Vypestujte si svoje microgreens

Čítajte tiež

Pomarančové makrónky

Pomarančové makrónky

21.09.23 | 519× prečítané

Mrkvová bábovka s pomarančom

Mrkvová bábovka s pomarančom

21.09.23 | 519× prečítané

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

Pomarančové makrónky

Pomarančové makrónky

21.09.23 | 519× prečítané

Mrkvová bábovka s pomarančom

Mrkvová bábovka s pomarančom

21.09.23 | 519× prečítané

Ako jednoducho otvoriť kokos?

Ako jednoducho otvoriť kokos?

28.08.23 | 935× prečítané | 2 minúty

Jahodové sušienky s bielou čokoládou

Jahodové sušienky s bielou čokoládou

25.08.23 | 478× prečítané

Arašidové müsli tyčinky

Arašidové müsli tyčinky

24.08.23 | 2273× prečítané

Ovsené rezy s orechmi a čučoriedkami

Ovsené rezy s orechmi a čučoriedkami

21.08.23 | 1496× prečítané

Datľové brownies

Datľové brownies

20.08.23 | 1770× prečítané

Kuracia korma s ryžou

Kuracia korma s ryžou

19.08.23 | 253× prečítané

Zdravé semienkové krekry

Zdravé semienkové krekry

18.08.23 | 376× prečítané

Mrkvové lievance s tvarohom

Mrkvové lievance s tvarohom

17.08.23 | 1098× prečítané

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?