60 minút
plech 20x20 cm
Čo budete potrebovať?
- 110 g masla
- 120 g 70% horkej čokolády
- 4 vajíčka
- 150 g datľovej pasty
- 40 g kakaa
- 40 g hladkej múky
- 50 g trstinového cukru
- ½ lyžičky soli
Postup
Maslo spoločne s horkou čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli na hladkú čokoládovú omáčku. Necháme vychladnúť.
Akonáhle má čokoládová zmes izbovú teplotu, predhrejeme rúru na 180 °C a plech o rozmere asi 20x20 cm vystelieme papierom na pečenie.
Vajíčka spoločne s datľovou pastou rozmixujeme dohladka. Počas mixovania sa vajíčka ľahko napenia a zosvetlia. K vajíčkovej zmesi pridáme trstinový cukor, metličkou premiešame, následne pridáme rozpustenú čokoládu a opäť vymiešame dohladka.
Vo vedľajšej miske zmiešame hladkú múku, kakao a soľ a pridáme sypkú zmes k vajíčkam. Riadne premiešame a následne hladké cesto prelejeme do pripravenej formy.
Pekáčik vložíme do rozpálenej rúry na 25 minút, brownies by mali byť stále mäkké a uprostred ľahko nedopečené.
Hotové brownies necháme kompletne vychladnúť vo forme a potom nakrájame na malé kúsky.
Brownies môžete podávať so šľahačkou, bielym jogurtom s kvapkou datľového sirupu, ľahko posolené alebo s nasekanou čokoládou.
Recept a foto: @lzickacukru