Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Datľové brownies

20. 8. | 4589× prečítané


Ťažko by ste hľadali niekoho, kto nemá rád brownies – tento vláčny čokoládový dezert už si získal srdce nejedného maškrtníka. Skúste dnes pripraviť o niečo zdravšie brownies s datľovou pastou, ktoré si obľúbite na prvé ochutnanie!

Zdieľať



Datľové brownies
60 minút
plech 20x20 cm

Čo budete potrebovať?

Postup

Maslo spoločne s horkou čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli na hladkú čokoládovú omáčku. Necháme vychladnúť.

Akonáhle má čokoládová zmes izbovú teplotu, predhrejeme rúru na 180 °C a plech o rozmere asi 20x20 cm vystelieme papierom na pečenie.

Vajíčka spoločne s datľovou pastou rozmixujeme dohladka. Počas mixovania sa vajíčka ľahko napenia a zosvetlia. K vajíčkovej zmesi pridáme trstinový cukor, metličkou premiešame, následne pridáme rozpustenú čokoládu a opäť vymiešame dohladka

Vo vedľajšej miske zmiešame hladkú múku, kakao a soľ a pridáme sypkú zmes k vajíčkam. Riadne premiešame a následne hladké cesto prelejeme do pripravenej formy.

Pekáčik vložíme do rozpálenej rúry na 25 minút, brownies by mali byť stále mäkké a uprostred ľahko nedopečené.

Hotové brownies necháme kompletne vychladnúť vo forme a potom nakrájame na malé kúsky.

Brownies môžete podávať so šľahačkou, bielym jogurtom s kvapkou datľového sirupu, ľahko posolené alebo s nasekanou čokoládou. 

Recept a foto:  @lzickacukru

Čokoládové kúzlenie v kuchyni

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?