👉 MEGA AKCIA na všetky čokoládovky! 🍫 DOPRAVA ZADARMO už od 20 € 🚚💨

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Kuracia korma s ryžou

19. 8. | 2634× prečítané


Korma je jemné indickej kary s kuracím mäsom. Ak vás láka indická kuchyňa, ale štipľavým jedlám práve nefandíte, je korma to pravé orechové – doslova. Krémová omáčka z kešu orieškov a kokosového mlieka je plná chuti, rýchla na prípravu a navyše skvele zasýti. Pripravte si kuraciu kormu s ryžou alebo pita chlebom a uvidíte, že si vo vašej kuchyni nájde pravidelné miesto.

Zdieľať



Kuracia korma s ryžou
60 minút
4 porcie

Čo budete potrebovať?

  • 500 g kuracích pŕs
  • 2 lyžice hustého bieleho jogurtu
  • 1 strúčik cesnaku
  • ½ lyžičky nastrúhaného zázvoru
  • 1 lyžička korenia garam masala
  • ½ lyžičky kurkumy
  • soľ

Na korma pastu:

  • 50 g kešu orieškov
  • 1 lyžica ghí
  • 2 stredne veľké cibule
  • 1,5 lyžičky nastrúhaného zázvoru
  • 3 strúčiky cesnaku
  • ½ lyžičky feniklových semienok 
  • 80 g kokosového mlieka (hustého mlieka z plechovky)
  • 2 lyžice vody

Ďalej potrebujete:

  • 1 lyžicu ghí
  • 2 lyžičky mletého koriandru
  • 1 lyžičku mletej rímskej rasce
  • 1 lyžičku kurkumy
  • 2 bobkové listy
  • 1 rolku škorice
  • ¼ lyžičky mletého kardamónu
  • ¼–½ lyžičky kajenského korenia (podľa chuti)
  • soľ

Na podávanie:

  • jazmínová ryža alebo chlebové placky
  • sezamové semienka
  • čerstvý koriander 

Postup

Kuracie prsia nakrájajte na kocky.

V mise premiešajte ingrediencie na marinádu – jogurt, prelisovaný alebo nastrúhaný cesnak, zázvor, garam masalu, kurkumu a soľ. Premiešajte s kuracím mäsom, zakryte misu fóliou a nechajte v chladničke hodinu marinovať.

Kešu orechy je dobré vopred namočiť – ideálne na 4 hodiny. V hrnci rozohrejte ghí. Cibuľu nakrájajte nadrobno a na prepustenom masle ju opekajte do zlato-hneda. K cibuli pridajte nastrúhaný zázvor, prelisovaný cesnak a fenikel. Opekajte len pár sekúnd, cesnak sa rýchlo pripaľuje. Potom obsah panvice preložte do mixéra, pridajte kešu orechy, kokosové mlieko, podľa potreby trochu vody a všetko spoločne rozmixujte do hladkej pasty.

V hrnci (použiť môžete ten istý, ako na cibulu) rozohrejte ďalšiu lyžicu ghí a prisypte korenie – koriander, rímsku rascu, kurkumu, bobkový list, škoricu, kardamóm, kajenské korenie a asi pol minútky miešajte, aby sa korenie rozvoňalo. Do hrnca pridajte marinované mäso a za občasného miešania nechajte zatiahnuť

Do hrnca pridajte korma pastu a ¾ hrnčeka vody. Osoľte, premiešajte a pod pokrievkou varte na miernom ohni asi pol hodiny. Mäso zmäkne a omáčka sa zredukuje. Pokiaľ by ste varili na väčšom ohni, môže sa vám omáčka pripaľovať. Nakoniec pridajte garam masalu, podľa potreby dosoľte a odstavte z platne.

Kuraciu kormu naservírujte do misiek, ozdobte sezamom a koriandrom a podávajte s ryžou alebo rôznymi chlebovými plackami. 

kuracia korma s ryžou

Recept a foto:  @zdrave_zivena

Kešu oriešky do omáčok aj sladkého pečenia:

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?