DARČEK: 500 g lieskačov S pri nákupe nad 49,99 €. S kódom CHCEMLIESKACE skočí do košíka automaticky. Neplatí pre veľkoobchod.

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Jahodové sušienky s bielou čokoládou

25. 8. | 479× prečítané


Jahodové sušienky podľa nášho receptu si môžete vychutnať v akomkoľvek ročnom období. Na úrodu čerstvých jahôd čakať nemusíte. K príprave sušienok vám dokonale poslúži aj prášok z lyofilizovaných jahôd, ktorý ich zafarbí a dodá im sladkokyslú ovocnú chuť. Spoločne s kúskami jemnej bielej čokolády sa sušienky budú doslova rozplývať na jazyku. Tak sa poďme pustiť do pečenia!

Zdieľať



Jahodové sušienky s bielou čokoládou
60 minút
asi 15 sušienok

Čo budete potrebovať?

Postup

Zmäknuté maslo spolu s krupicovým cukrom a vanilkovým extraktom vyšľahajte v robote či pomocou ručného šľahača do svetlej a nadýchanej peny, na strednú rýchlosť to trvá niekoľko minút. Medzitým premiešajte hladkú múku, kypriaci prášok, jedlú sódu a štipku soli s práškom z lyofilizovaných jahôd.

Akonáhle je maslo krásne vyšľahané a rozvoňané, zvýšte rýchlosť na maximum a zašľahajte vajíčko, následne do zmesi zapracujte pomocou cukrárskej stierky zmes múky.

Bielu čokoládu, makadamové orechy aj lyofilizované jahody nasekajte na menšie kúsky a opäť ich pomocou cukrárskej stierky primiešajte k cestu. Z cesta vytvorte pomocou naberačky na zmrzlinu kopčeky či vytvarujte ručne guľky, malo by ich byť približne 15. Vytvarované kopčeky dajte stuhnúť do chladničky aspoň na hodinu.

Keď kopčeky budú dostatočne odležané, predhrejte rúru na 190 °C a veľký plech vysteľte papierom na pečenie. Pripravené guľky preložte na plech. Nechajte väčšie rozostupy, počas pečenia sa roztiahnu, takže ich radšej pečte pokojne na dvakrát.

Plech vložte do predhriatej rúry na 10 až 12 minút, kým sušienky nebudú na okrajoch zľahka hnedé. Nechajte ich vychladnúť na plechu asi 2 minúty, potom pomocou obracačky preložte na chladiacu mriežku. Pred podávaním nechajte dôjsť do izbovej teploty.

Recept a foto:  @lzickacukru

Bestsellery pre milovníkov jahôd:

Čítajte tiež

Pomarančové makrónky

Pomarančové makrónky

21.09.23 | 520× prečítané

Mrkvová bábovka s pomarančom

Mrkvová bábovka s pomarančom

21.09.23 | 520× prečítané

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

Pomarančové makrónky

Pomarančové makrónky

21.09.23 | 520× prečítané

Mrkvová bábovka s pomarančom

Mrkvová bábovka s pomarančom

21.09.23 | 520× prečítané

Ako jednoducho otvoriť kokos?

Ako jednoducho otvoriť kokos?

28.08.23 | 935× prečítané | 2 minúty

Arašidové müsli tyčinky

Arašidové müsli tyčinky

24.08.23 | 2273× prečítané

Ovsené rezy s orechmi a čučoriedkami

Ovsené rezy s orechmi a čučoriedkami

21.08.23 | 1496× prečítané

Datľové brownies

Datľové brownies

20.08.23 | 1770× prečítané

Kuracia korma s ryžou

Kuracia korma s ryžou

19.08.23 | 253× prečítané

Zdravé semienkové krekry

Zdravé semienkové krekry

18.08.23 | 377× prečítané

Mrkvové lievance s tvarohom

Mrkvové lievance s tvarohom

17.08.23 | 1098× prečítané

Obrátený slivkový koláč s orechmi

Obrátený slivkový koláč s orechmi

10.08.23 | 2074× prečítané

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?