Medzinárodný deň mandlí je u nás celý týždeň! 💛 Nakúpte mandle všetkých chutí so zľavou až 20 %. 🔥

Jahodové sušienky s bielou čokoládou

25. 8. | 6075× prečítané


Jahodové sušienky podľa nášho receptu si môžete vychutnať v akomkoľvek ročnom období. Na úrodu čerstvých jahôd čakať nemusíte. K príprave sušienok vám dokonale poslúži aj prášok z lyofilizovaných jahôd, ktorý ich zafarbí a dodá im sladkokyslú ovocnú chuť. Spoločne s kúskami jemnej bielej čokolády sa sušienky budú doslova rozplývať na jazyku. Tak sa poďme pustiť do pečenia!

Zdieľať



Jahodové sušienky s bielou čokoládou
60 minút
asi 15 sušienok

Čo budete potrebovať?

Postup

Zmäknuté maslo spolu s krupicovým cukrom a vanilkovým extraktom vyšľahajte v robote či pomocou ručného šľahača do svetlej a nadýchanej peny, na strednú rýchlosť to trvá niekoľko minút. Medzitým premiešajte hladkú múku, kypriaci prášok, jedlú sódu a štipku soli s práškom z lyofilizovaných jahôd.

Akonáhle je maslo krásne vyšľahané a rozvoňané, zvýšte rýchlosť na maximum a zašľahajte vajíčko, následne do zmesi zapracujte pomocou cukrárskej stierky zmes múky.

Bielu čokoládu, makadamové orechy aj lyofilizované jahody nasekajte na menšie kúsky a opäť ich pomocou cukrárskej stierky primiešajte k cestu. Z cesta vytvorte pomocou naberačky na zmrzlinu kopčeky či vytvarujte ručne guľky, malo by ich byť približne 15. Vytvarované kopčeky dajte stuhnúť do chladničky aspoň na hodinu.

Keď kopčeky budú dostatočne odležané, predhrejte rúru na 190 °C a veľký plech vysteľte papierom na pečenie. Pripravené guľky preložte na plech. Nechajte väčšie rozostupy, počas pečenia sa roztiahnu, takže ich radšej pečte pokojne na dvakrát.

Plech vložte do predhriatej rúry na 10 až 12 minút, kým sušienky nebudú na okrajoch zľahka hnedé. Nechajte ich vychladnúť na plechu asi 2 minúty, potom pomocou obracačky preložte na chladiacu mriežku. Pred podávaním nechajte dôjsť do izbovej teploty.

Recept a foto:  @lzickacukru

Bestsellery pre milovníkov jahôd:

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

Menu

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?