👉 MEGA AKCIA na všetky čokoládovky! 🍫 DOPRAVA ZADARMO už od 20 € 🚚💨

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Nátierka z cvikly

24. 11. | 4712× prečítané


Cvikla často nepatrí práve medzi favoritov – a to je veľká škoda! Je totiž bohatá na antioxidanty, podporuje tvorbu červených krviniek a pomáha detoxikovať organizmus. Ochutnajte cviklu v tejto krémovej nátierke s klíčkami. Nielen, že skvelo chutí, ale je tiež neskutočne zdravá!

Zdieľať



Nátierka z cvikly
10 minút
6–8 porcií

Čo budete potrebovať?

  • 400 g cvikly
  • 125 g tvarohu
  • 200 g kyslej smotany
  • 2 prelisované strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice lahôdkového droždia (možno vynechať)
  • 2 lyžičky soli
  • čierne korenie
  • klíčky a microgreens na ozdobu 

Postup

Repu ošúpeme a nastrúhame najemno. Podľa potreby môžeme z repy opatrne vytlačiť prebytočnú šťavu, aby nebola nátierka príliš tekutá. 

Repu premiešame s tvarohom, kyslou smotanou a pridáme prelisovaný cesnak. 

Teraz už zostáva nátierku len dochutiť – pridáme soľ, korenie a lahôdkové droždie, ktoré dodá nátierke výbornú umami chuť.

Naservírujeme nátierku na obľúbené pečivo a ozdobíme klíčkami a microgreens.

Recept a foto:  @pokladykuchyne

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?