10 minút
6–8 porcií
Čo budete potrebovať?
- 400 g cvikly
- 125 g tvarohu
- 200 g kyslej smotany
- 2 prelisované strúčiky cesnaku
- 2 lyžice lahôdkového droždia (možno vynechať)
- 2 lyžičky soli
- čierne korenie
- klíčky a microgreens na ozdobu
Postup
Repu ošúpeme a nastrúhame najemno. Podľa potreby môžeme z repy opatrne vytlačiť prebytočnú šťavu, aby nebola nátierka príliš tekutá.
Repu premiešame s tvarohom, kyslou smotanou a pridáme prelisovaný cesnak.
Teraz už zostáva nátierku len dochutiť – pridáme soľ, korenie a lahôdkové droždie, ktoré dodá nátierke výbornú umami chuť.
Naservírujeme nátierku na obľúbené pečivo a ozdobíme klíčkami a microgreens.
Recept a foto: @pokladykuchyne