Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žiadny tovar.

Domáci „Brumík“

19. 8. | 556× prečítané


„Mami, mami, mami, môžem? Prosíííím!“ Ak máte deti, dobre to poznáte. Ako len deťom vysvetliť, že v kupovaných cukrovinkách je veľa nezdravých a nekvalitných surovín? Máme riešenie! Utekajte kúpiť medvedíkové formičky a domácich „Brumíkov“ im upečte! Recept je jednoduchý – za trištvrte hodiny máte hotovo a odmenou vám budú detské úsmevy a dobrý pocit zo zdravej desiaty.

Zdieľať



Domáci „Brumík“
40 minút
9 porcií

Čo budete potrebovať?

  • formičky v tvare medvedíkov

Na cesto:

Postup

Postup je jednoduchý. Najprv si z oboch vajec oddelíme bielky a žĺtky. Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý a lesklý sneh. Do snehu následne zašľaháme žĺtky. Mandľovú a pšeničnú múku preosejeme do vaječnej zmesi a zľahka vmiešame. Pozor, aby vám sneh nezrazila!

Nakoniec rozdelíme cesto do dvoch misiek a do jednej z nich pridáme lyžičku kakaa, aby sme ho nafarbili. Cesto si rozdelíme podľa toho, či chcete mať Brumíkov prevažne tmavých, alebo svetlých.

Recept na domácí brumíky

My sme si cesto rozdelili napoly a urobili dva druhy. Kreativite sa ale medze nekladú, záleží na vašej fantázii. Do pečenia odporúčame zapojiť aj deti! O to viac sa potom na desiatu budú tešiť!

Formičky si vymastíme, vysypeme múkou a naplníme cestom, ako nás len napadne. Čo tak svetlé ušká a tmavé telíčko? Domácich Brumíkov pečieme pri 180 °C asi 10–15 minút.

Recept na domácí brumíky
Načítám

Čítajte tiež

Tekvicová ovsená kaša

Tekvicová ovsená kaša

14.10.21 | 50× prečítané

Cuketová polievka

Cuketová polievka

14.10.21 | 198× prečítané

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?