Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žiadny tovar.

Cviklový krém

24. 6. | 219× prečítané


Najžiarivejšia a najkrajšia polievka pod slnkom? To je náš jemný cviklový krém. A farba na ňom nie je to najlepšie. Dokonalú chuť červenej repy doplňuje svieža pomarančová šťava, štipľavý zázvor a štipka omamného rozmarínu!

Zdieľať



Cviklový krém
45 minút
5 porcií

Čo budete potrebovať?

Na krém:

Na ozdobu

Postup

Vopred si pripravíme zeleninový vývar a predvaríme cviklu. Cibuľu a cviklu nakrájame na menšie kúsky a opražíme v hrnci s trochou oleja. Až cibuľa zmäkne, zalejeme ju spolu s cviklou zeleninovým vývarom, ľahko osolíme a necháme asi 10 minút variť.

Nakoniec polievku ochutíme pomarančovou šťavou, lyofilizovaným práškom z cesnaku a zázvoru, lyofilizovaným rozmarínom a podľa chuti okoreníme. Keď použijete miesto sušeného korenia to lyofilizované, prevoniate svoje jedlo oveľa viac. Navyše si korenie vďaka sušeniu mrazom zachovalo ďaleko viac živín!

Polievku vymixujeme tyčovým mixérom, až sa z nej stane hladký krém. Na záver ju ozdobíme opraženými semienkami – využiť môžete konopné, tekvicové semienka alebo píniové oriešky. Pražte ich nasucho a len chvíľu, než sa rozvoňajú na panvici. Na záver polievku ešte posypte jedlými kvetmi a pokvapkajte olivovým olejom. Mňam!


Načítám

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?