Kakaové bôby drvené nepražené RAW

od €8,21 od €6,84 bez DPH

Zvoľte variant

Zdá sa Ti čokoláda nudná a obyčajná? Vyskúšaj nás a zaži intenzívnejší zážitok. Sme jemne podrvené, ale stále pravé, kakaové bôby. Naša čistá nepražená chuť prekvapí Tvoje chuťové poháriky.

          • nepražený RAW výrobok 
          • originálna a lahodná kakaová chuť
          • bez pridaných sladidiel

Detailné informácie

500g
Skladom
€8,21
€6,84 bez DPH
1kg
Skladom
€15,49
€12,91 bez DPH
20kg (karton)
Skladom
€271,38
€226,15 bez DPH

Podrobný popis

Kakaové bôby drvené nepražené RAW

Informácie a výživové hodnoty 

Pýtate sa, prečo sa radia medzi superpotraviny? Podporujú koncentráciu, lepšiu náladu a vyplavujú pocit šťastia, pomáhajú pri liečbe zápalov, tlmia bolesť, podporujú prekrvenie mozgu a zlepšujú pamäť, rozširujú cievy, uvoľňujú svalstvo a majú pozitívny vplyv na pokožku. Dokážu taktiež prispievať k znižovaniu krvného tlaku a pomáhajú pri ochoreniach srdca a ciev. Prospešných látok a živín nájdeme v kakaových bôboch hromadu, hlavne ak hovoríme o ich surovej nepraženej RAW forme. Praženie môže z bôbov vypáliť niektoré živiny. Štúdie dokázali, že obsahujú skoro 300 zdravých látok, ktoré z bôbov vytvárajú jednu z najkomplexnejších potravín sveta.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. Aztékovia bôby využívali ako platidlo
  2. Theobrom cacao - latinský názov kakaovníka znamená jedlo bohov
  3. poznáme 3 odrody: Forastero (zhruba 90% produkcie), Criollo a Trinitario
  4. minerály: horčík, zinok, železo, chróm, mangán, meď
  5. doporučená denná dávka je 15 – 20 g kakaových bôbov

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% prírodné RAW kakaové bôby
Krajina pôvodu Peru
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Veľkosť nešpecifikované
Úprava drtené, nepražené, RAW
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda Criollo

 

 
 
Poznámka nákupcu

Ešte si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.

 

Ako sa získava kakao a kakaové bôby?

Kakaovníky sa zbierajú väčšinou dva krát ročne. Plody sú pripravené na zber keď sú žlté alebo červené. Po zbere sa bôby ručne lúskajú a následne fermentujú. Fermentáciou dochádza k biologickým zmenám, znižuje sa trpká chuť a vzniká červenohnedá farba. Bôby sa ďalej sušia a pražia. Pražením získavajú čokoládovú farbu a aróma. Ďalej sa alkalizujú, aby sa zlepšili ich chuťové vlastnosti a ľahšie sa získavalo maslo. Bôby sa ďalej môžu ešte drviť.

 

Použitie

  • zdravé maškrtenie
  • do jogurtov alebo müsli
  • vhodné ako desiata do práce, do školy a na výlety
  • príprava a zdobenie dezertov
  • do miešaných nápojov, smoothies

 

Tip

Zabaľte si bôby do produktívnej krabičky a môžete ich mať vždy a všade po ruke!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 2644 kJ / 631 kcal
Tuky 51,6 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 30,3 g
Sacharidy 29,4 g
z toho cukry 1,5 g
Vláknina 23,4 g
Bielkoviny 12,4 g
Soľ 0,15 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Horčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: