Kakaové produkty

Najpredávanejšie

Mliečna 32% čokoláda z ČR 3 image
 
od €6,90
(od €5,75 bez DPH)
RAW Kakaová tyčinka 1 image
Datľová RAW tyčinka kakaová
Náš produkt
Skladom
0177/50G
 
od €0,99
(od €0,83 bez DPH)
Biela čokoláda jemne mletá 1 image
 
€21,94
(€18,28 bez DPH)
Horká čokoláda jemne mletá 1 image
 
€21,58
(€17,98 bez DPH)
Kakaový prášok červený Van Houten 1 image
 
€17,62
(€14,68 bez DPH)
Kakaový prášok čierny Van Houten 1 image
Kakaový prášok čierny Van Houten
Novinka
Vypredané
0503/1000G
 
€21,67
(€18,06 bez DPH)
Kakaový prášok svetlo hnedý Van Houten 1 image
Kakaový prášok svetlo hnedý Van Houten
Novinka
Vypredané
0502/1000G
 
€15,20
(€12,67 bez DPH)
Nugátová čokoláda Gianduia 32% 1 image
 
od €10,86
(od €9,05 bez DPH)
Mliečna čokoláda Chiara 33% 1 image
 
od €8,22
(od €6,85 bez DPH)
MYX Belgické calletky 1 image
MYX Belgické calletky
Skladom
0457/500G
 
od €8,65
(od €7,21 bez DPH)
31 položiek celkom
Kakaový prášok RAW 1 image
Tip
od €9,18 bez DPH
od €11,02
0322/500G
Belgická vegan horká čokoláda 71,5% 1 image
Tip
od €6,38 bez DPH
od €7,65
0461/500G
Biela čokoláda Edelweiss 1 image
od €6,85 bez DPH
od €8,22
0453/500G
Biela čokoláda 1 image
od €5,83 bez DPH
od €6,99
0321/1000G
Cappuccino čokoláda 1 image
od €7,28 bez DPH
od €8,74
0459/500G
Horká čokoláda 70% 1 image
od €6,49 bez DPH
od €7,79
0319/1000G
Karamelová čokoláda 1 image
od €7,44 bez DPH
od €8,93
0449/500G
Mliečna 32% čokoláda z ČR 3 image
od €5,75 bez DPH
od €6,90
0320/1000G
Mliečna čokoláda Chiara 33% 1 image
od €6,85 bez DPH
od €8,22
0454/500G
Nugátová čokoláda Gianduia 32% 1 image
od €9,05 bez DPH
od €10,86
0455/500G
Pomarančová čokoláda 1 image
od €6,30 bez DPH
od €7,56
0460/500G
Ruby čokoláda 1 image
od €7,48 bez DPH
od €8,98
0450/500G
MYX Belgické calletky 1 image
od €7,21 bez DPH
od €8,65
0457/500G
MYX Belgické čokoguličky 1 image
od €7,88 bez DPH
od €9,45
0456/500G
Horká čokoláda z Madagaskaru 1 image
€22,79 bez DPH
€27,35
0330/1000G
Horká 85% čokoláda 1 image
€21,89 bez DPH
€26,27
0329/1000G
Kakaový prášok z Madagascaru 1 image
€18,31 bez DPH
€21,97
0331/1000G
Mliečna 65% čokoláda 1 image
€24,64 bez DPH
€29,57
0333/1000G
Vegánska 40% čokoláda s kešu mliekom 1 image
Unikátne
€19,76 bez DPH
€23,71
0334/1000G
Kakaové maslo v kúskoch 1 image
€25,43 bez DPH
€30,52
0328/1000G
Horká čokoláda jemne mletá 1 image
€17,98 bez DPH
€21,58
0523/1000G
Biela čokoláda jemne mletá 1 image
€18,28 bez DPH
€21,94
0522/1000G
Kakao sladený krém 1 image
€5,20 bez DPH
€6,24
0049/200G
Kakaová hmota zlomky z PERU 1 image
od €8,98 bez DPH
od €10,77
0324/500G
Kakaové maslo zlomky 1 image
od €8,93 bez DPH
od €10,72
0325/500G
Kakaové bôby drtené nepražené RAW 1 image
od €7,36 bez DPH
od €8,83
0323/500G
RAW Kakaová tyčinka 1 image
Náš produkt
od €0,83 bez DPH
od €0,99
0177/50G
Kakaový prášok červený Van Houten 1 image
€14,68 bez DPH
€17,62
3734/1KG
Kakaový prášok čierny Van Houten 1 image
Novinka
€18,06 bez DPH
€21,67
0503/1000G
Kakaový prášok hnedý Van Houten 1 image
€16,49 bez DPH
€19,79
0326/1000G
Kakaový prášok svetlo hnedý Van Houten 1 image
Novinka
€12,67 bez DPH
€15,20
0502/1000G

1332-1

Kakaové produkty

Každý maškrtník si u kakaových produktov príde určite na svoje.
Čo sú to ale tie kakaové produkty?

Chcem sa dozvedieť viac

Prečo práve kakaové produkty?

Kakaové produkty sa získavajú zo semien kakaovníka Theobroma cacao, ktoré v gréčtine znamená pokrm bohov. 

Pripravené plody na žatvu majú žltú alebo červenú farbu. Po žatve sa vyluskujú z plodu a pripravujú sa na fermentáciu. Fermentácia trvá 2-7 dní pri 38-50 °C a vďaka fermentácií dochádza k zamedzeniu klíčenia semien, znižovanie trpkej chuti a vzniká charakteristická farba kakaa- červenohnedá. 

Takto fermentované bôby sa sušia, pražia a alkalizujú. Pražením bôby získavajú charakteristickú čokoládovú arómu a farbu, alkalizáciou naopak sa zlepšujú chuťové vlastnosti. 

 

Kakaová hmota, čo to je a na čo sa využívať?

  • drvené bôby sa ďalej melú a zahrievajú- vzniká hnedá polotekutá kakaová hmota
  • základná surovina pre výrobu čokolád
  • je to 100% horká čokoláda bez prídavku cukru
  • výborný antioxidant, má silnú horkú chuť
  • využíva sa na priamu konzumáciu, na pečenie i varenie

Vzniknutá kakaová hmota má vo výrobnom procese dve cesty. Jedna je základná surovina na výrobu čokolád, druhá na výrobu kakaového prášku a masla

 

Vznik kakaového masla a ako ho môžeme používať?

  • vzniknutá kakaová hmota sa lisuje v hydraulických lisoch pri teplote 90-100 °C a tlaku 50 Mpa- vzniká kakaové maslo a kakaové pokrutiny (budúci prášok)
  • kakaové maslo je tuhý nažltlý tuk
  • bohatý na nenasýtený a nasýtené mastné kyseliny ako sú kyselina palmitová, stearová, olejová a linolenová
  • taktiež obsahuje antioxidant tokoferol, ktorý zabraňuje oxidácií tukov
  • kakaové maslo patrí medzi najdrahšie tuky
  • využitie okrem potravinárskeho priemysla aj vo farmaceutickom a kozmetickom
  • hodí sa do pečenia, zmrzlín, krémov, poliev

 

Kakaový prášok, alias kakao

  • zlisované pokrutiny sa melú ma jemný kakaový prášok
  • majú plnú čokoládovú chuť a sú príjemne horké 
  • používajú sa ako ochucovadla, zdobenie, do zmrzlín, do krémov, poliev a nápojov

297-1