Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žiadny tovar.

Kakaové maslo v kúskoch

Som výťažkom z kakaových bôbov a obsahujem jedine zdravé tuky. Som skvelým spoločníkom pri výrobe Tvojich cukrárskych kúskov, avšak môžeš ma použiť aj na popraskanú alebo citlivú pokožku.

  • bohaté na antioxidanty
  • obsahuje nasýtené mastné kyseliny a žiadny cholesterol
  • pomáha vyniknúť ostatným ingredienciám a neprebíja ich chuť

Vyberte balenie

Vaša cena

35,96 €

Tovar môžete mať už 3. 12.

Kedy dostanem tovar? zavrieť

66 ks skladom

.PPL - ParcelShop Slovensko 4,96 € 6. 12.
Zásielkovňa 3,50 € 3. 12.
Zásielkovňa - dodanie na adresu 4,96 € 6. 12.
PPL - Slovensko 4,96 € 6. 12.

Kakaové maslo kúsky

Informácie o produkte

Potrebujete pomocníka do kuchyne? Obsah tukov a kalórii je pri kakaovom masle oveľa nižší, ako pri ostatných používaných kuchynských tukoch. Medzi najväčšie výhody patrí to, že neprebíja chute ostatných ingrediencií, dokonca im pomáha vyniknúť.

TOP informácie o kakaovom masle

  1. Theobrama cacao - latinský názov kakaovníku znamená jedlo bohov.
  2. 100% kakaové maslo bez pridaných aditív.
  3. Obsahuje tokoferoly, antioxidant, ktorý zabraňuje žlknutiu tukov.
  4. Kyseliny palmitová, stearová, olejová a linolenová.
  5. Bohaté na nenasýtené a nasýtené mastné kyseliny.

Ako sa získava kakaové maslo?

Kakaovníky sa zbierajú väčšinou dva krát ročne. Plody sú pripravené na zber, keď sú žlté alebo červené. Po zbere sa bôby ručne lúskajú a následne fermentujú. Fermentáciou dochádza k biologickým zmenám, znižuje sa trpká chuť a vzniká červenohnedá farba. Bôby sa ďalej sušia a pražia. Pražením získavajú čokoládovú farbu a aróma. Alkalizujú sa, aby sa zlepšili ich chuťové vlastnosti a ľahšie sa získavalo maslo. Bôby sa ďalej môžu ešte drviť. Očistené pražené bôby sa dostávajú na mleciu linku, kde sa okrem mletia zahrievajú a vzniká hnedá polotekutá kakaová hmota. Vzniknutá kakaová hmota má vo výrobnom procese dve cesty. Jedna ako základná surovina pre výrobu čokolád, druhá na výrobu kakaového prášku a masla. Vzniknutá hmota sa lisuje v hydraulických lisoch pri teplote 90–100 °C. Pri tomto procese sa oddeľujú dve zložky - kakaové maslo a kakaové pokrutiny.

Zaujímavosti a recepty

Ako rozpustiť čokoládu? Mrknite na prehľadný fotonávod

Ako rozpustiť čokoládu? Mrknite na prehľadný fotonávod

03.11.21 | 1332× prečítané | 6 minút

10 zaujímavostí o kakau

10 zaujímavostí o kakau

03.06.21 | 717× prečítané | 6 minút

Základné špecifikácie
  • Zloženie kakaové máslo
  • Alergény Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
  • Krajina pôvodu Kolumbie
  • Trvanlivosť 3–8 měsíců
  • Skladovanie do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balenie znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Úprava pecky
  • Dieta Keto, Bez lepku, LCHF, Vegan, Bez laktózy, Vhodné pre diabetikov
  • Surovina Maslo a hmota
  • Spracovanie Kôstky
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 3766 kJ / 900 kcal
  • Tuky 100 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 62 g
  • Sacharidy 0 g
  • z toho cukry 0 g
  • Vláknina 0 g
  • Bielkoviny 0 g
  • Soľ 0 g
Mikroživiny na 100 g
  • Vápnik Vápník;
  • Železo Železo;
  • Horčík Hořčík;
  • Draslík Draslík;
  • Meď Měď;
  • Sodík Sodík;
  • Vitamín C Vitamín C;
  • Fosfor Fosfor;
  • Zinok Zinek;
  • Vitamín B6 Vitamín B6;
  • Selén Selen;

Hodnotenie našich zákazníkov

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.

Prémiové suroviny

Unikátne produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastná výroba

Ohodnotiť produkt zavrieť

Kakaové maslo v kúskoch

Recenzia musí spĺňať tieto podmienky a zobrazí sa až po jej schválení.

* Polia označené hviezdičkou sú povinné.

Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?