🎄 ZĽAVA 10 % na produkty z kategórie Vianočné pečenie s kódom: VONAVEPECENIE. Neplatí pre VO. Akcia končí 9. 12. 🎄

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Kód: 0328

Kakaové maslo v kúskoch

Som výťažkom z kakaových bôbov a obsahujem jedine zdravé tuky. Som skvelým spoločníkom pri výrobe Tvojich cukrárskych kúskov, avšak môžeš ma použiť aj na popraskanú alebo citlivú pokožku.

  • bohaté na antioxidanty
  • obsahuje nasýtené mastné kyseliny a žiadny cholesterol
  • pomáha vyniknúť ostatným ingredienciám a neprebíja ich chuť

⭐️ ODPORÚČANÁ ALTERNATÍVA ⭐️
Vyskúšaj namiesto mňa Kakaové maslo zlomky. Sme skoro na nerozoznanie!

Momentálne nie som k dispozícií. Ale nezúfaj, majú tu kopec iných dobrôt.

Alternatívne produkty z kategórie Varenie a pečenie:

Kakaové maslo kúsky

Informácie o produkte

Potrebujete pomocníka do kuchyne? Obsah tukov a kalórii je pri kakaovom masle oveľa nižší, ako pri ostatných používaných kuchynských tukoch. Medzi najväčšie výhody patrí to, že neprebíja chute ostatných ingrediencií, dokonca im pomáha vyniknúť.

TOP informácie o kakaovom masle

  1. Theobrama cacao - latinský názov kakaovníku znamená jedlo bohov.
  2. 100% kakaové maslo bez pridaných aditív.
  3. Obsahuje tokoferoly, antioxidant, ktorý zabraňuje žlknutiu tukov.
  4. Kyseliny palmitová, stearová, olejová a linolenová.
  5. Bohaté na nenasýtené a nasýtené mastné kyseliny.

Ako sa získava kakaové maslo?

Kakaovníky sa zbierajú väčšinou dva krát ročne. Plody sú pripravené na zber, keď sú žlté alebo červené. Po zbere sa bôby ručne lúskajú a následne fermentujú. Fermentáciou dochádza k biologickým zmenám, znižuje sa trpká chuť a vzniká červenohnedá farba. Bôby sa ďalej sušia a pražia. Pražením získavajú čokoládovú farbu a aróma. Alkalizujú sa, aby sa zlepšili ich chuťové vlastnosti a ľahšie sa získavalo maslo. Bôby sa ďalej môžu ešte drviť. Očistené pražené bôby sa dostávajú na mleciu linku, kde sa okrem mletia zahrievajú a vzniká hnedá polotekutá kakaová hmota. Vzniknutá kakaová hmota má vo výrobnom procese dve cesty. Jedna ako základná surovina pre výrobu čokolád, druhá na výrobu kakaového prášku a masla. Vzniknutá hmota sa lisuje v hydraulických lisoch pri teplote 90–100 °C. Pri tomto procese sa oddeľujú dve zložky - kakaové maslo a kakaové pokrutiny.

Zaujímavosti a recepty

Základné špecifikácie
  • Zloženie kakaové maslo
  • Alergény Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
  • Krajina pôvodu Kolumbia
  • Trvanlivosť 3–8 měsíců
  • Skladovanie do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 40 %, chráňte pred priamym slnečným žiarením
  • Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
  • Úprava pecky
  • Diéta Keto, Bez lepku, LCHF, Vegan, Bez laktózy, Vhodné pre diabetikov
  • Surovina Maslo a hmota
  • Spracovanie Kôstky
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 3766 kJ / 900 kcal
  • Tuky 100 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 62 g
  • Sacharidy 0 g
  • z toho cukry 0 g
  • Vláknina 0 g
  • Bielkoviny 0 g
  • Soľ 0 g

Hodnotenie našich zákazníkov

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.

Prémiové suroviny
Unikátne produkty
Ochutnávky zadarmo
Vlastná výroba
6 kamenných predajní
Ohodnotiť produkt zavrieť

Kakaové maslo v kúskoch

Recenzia musí spĺňať tieto podmienky a zobrazí sa až po jej schválení.

* Polia označené hviezdičkou sú povinné.

Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?