Najlepšie desiaty pre deti: Pripravte ich zdravo, rýchlo a farebne
19.08.21 | 19191× prečítané
Nemysli si, že sme iba nejaké obyčajné pražené orechy! Naša lahodná maslová chuť obohatená o čierne korenie Ťa dostane! Pridaj si nás do košíka a nebudeš ľutovať.
Kešu pražené v čiernom korení vám dajú pekne do nosa. Pre milovníkov výrazných chutí je to skvelý spôsob ako zahnať hlad. Pre vyhľadávačov netradičných jedál je to možnosť vyskúšať niečo nové. Avšak pod štipľavým povrchom na vás predsa len čaká obľúbený krémovo-sladký oriešok, ktorý poteší aj tradičných jedákov. Tieto kešu sme pre vás doviezli až z Indie a ich etnickú rozmanitosť oceníte ihneď po prvom súste. Prečo jesť kešu orechy a ako ich použiť v kuchyni sa dozviete v našom článku!
Pri pražení kešu orechov sa zvýrazňuje ich aróma. Je potrebné nevystavovať ich príliš vysokej teplote, prípadne ich udržať vo vysokej teplote kratší čas. Ak sa tieto podmienky nedodržia, orech začne strácať svoje prirodzené živiny. Pridané dochucovanie soľou alebo iným korením sa môže vykonávať pred aj po samotnom pražení. Najlepšie je, keď sa orechy pred pražením namáčajú v slanej/korenenej vode, daná chuť sa do nich pomaly vsiakne a praženie ju ešte viac zvýrazní. Orechy sa však môžu koreniť aj po pražení, vtedy je ale možné, že z nich bude príchuť opadávať. Viac sa dozviete v zaujímavostiach o kešu alebo v článku o obchodným triedach kešu.
Hľadáte tip na jedlý darček? Stavte na darčekové balenie MYXov
01.03.22 | 5619× prečítané | 4 minúty
Rozlúsknite zásadnú otázku: Koľko orieškov denne jesť?
06.05.21 | 42068× prečítané | 6 minút
Recenzia nakupujúceho heureka.sk
velmi chutne oriesky
Pôvodne vložené k Kešu pražené v BBQ
Recenzie návštevníka
veľmi chutné
Pôvodne vložené k Kešu pražené v BBQ
Recenzia nakupujúceho heureka.sk
velmi chutne oriesky
Pôvodne vložené k Kešu pražené v BBQ
Recenzie návštevníka
veľmi chutné
Pôvodne vložené k Kešu pražené v BBQ
Recenzia nakupujúceho heureka.sk
výborná chuťovka
Pôvodne vložené k Kešu pražené v BBQ