Najlepšie desiaty pre deti: Pripravte ich zdravo, rýchlo a farebne
19.08.21 | 8951× prečítané
Náš vzhľad sa Ti nezdá? Dôležité je, čo sa skrýva vo vnútri! A tá naša chuť za to stojí! Sme osolené len trochu, aby sme boli výraznejšie. Mal si vôbec niekedy kešu v šupke? Teraz máš jedinečnú príležitosť!
Zaručene lepšie ako čipsy! Že neveríte, vyskúšajte! Tieto kešu orechy si neprešli celým procesom spracovania, ostala na nich jemná rúžovo-hnedá šupka, ktorá im dodáva trpkejšiu príchuť. Následne sme ich pre vás opražili a posolili, aby sme chuť ešte viac zvýraznili. Balíček čipsov preto nechajte v obchode a radšej vyskúšajte niečo nové. Veď kto sa môže chváliť tým, že okúsil kešu so šupkou?
Pri pražení kešu orechov sa zvýrazňuje ich aróma. Je potrebné nevystavovať ich príliš vysokej teplote, prípadne ich udržať vo vysokej teplote kratší čas. Ak sa tieto podmienky nedodržia, orech začne strácať svoje prirodzené živiny. Pridané dochucovanie soľou alebo iným korením sa môže vykonávať pred aj po samotnom pražení. Najlepšie je, keď sa orechy pred pražením namáčajú v slanej/korenenej vode, daná chuť sa do nich pomaly vsiakne a praženie ju ešte viac zvýrazní. Orechy sa však môžu koreniť aj po pražení, vtedy je ale možné, že z nich bude príchuť opadávať. Viac sa dozviete v zaujímavostiach o kešu alebo v článku o obchodným triedach kešu.
Rozlúsknite zásadnú otázku: Koľko orieškov denne jesť?
06.05.21 | 15958× prečítané | 6 minút
Ako spoznať zatuchnuté orechy?
24.03.21 | 10209× prečítané | 6 minút
velmi chutne oriesky
veľmi chutné
výborná chuťovka
Kešu orechy pražené solené so šupkou