Najlepšie desiaty pre deti: Pripravte ich zdravo, rýchlo a farebne
19.08.21 | 10271× prečítané
💥 ZĽAVA 4 € 💥 Nakúp aspoň za 40 €, zadaj v košíku kód USETRIT a zľava je Tvoja! Akcia je časovo obmedzená.
Plná sladkokyslých tónov a najkrajšia pod slnkom! Som marakuja z horúcich trópov, s ktorými máš moju chuť spojenú. Na desiatu alebo na tortu, rozžiarime Ti každé sústo letom!
Marakuja, mučenka alebo passion fruit, môžete si vybrať, ktorý z názvov použijete. Pod všetkými sa ale skrýva tropické ovocie so šupkou vo fialovej alebo žltej farbe. Po rozkrojení sa objaví šťavnatá žltooranžová dužina s množstvom chrumkavých tmavých semienok. Túto dužinu sme pre vás usušili mrazom – zbavili ju vody, a docielili tak ešte intenzívnejšej chuti. Naše marakujové kocky sú výrazne kyslé, chrumkavé a majú sladkastú tropickú vôňu. Skúste si ich rozdrviť, pridať do tortového krému, smoothie alebo miešaného drinku, marakuja dodá jedlu či nápojom príjemnú sviežu vôňu a zvýrazní ich chuť. Vďaka tomu, že si zachovala krásny tvar i farbu čerstvého ovocia, ozdobí každú tortu, dezert alebo raňajky ako žiadne iné ovocie!
„Mučenka je pre svoju výraznú chuť nepostrádateľnou súčasťou ovocných džúsov, dezertov, jogurtov a všetkých produktov, ktoré nesú označenie „tropické“. Stala sa symbolom trópov a bez jej špecifickej chuti si nevieme predstaviť ani obyčajný multivitamínový džús. Marakuju v tejto kvalite som zháňal roky. Musí splniť naše prísne kritériá – výrazná chuť, perfektné sýta farba, svieža aróma a predovšetkým krásne celé kusy, ktorými môžete ozdobiť všetko, čo potrebuje trochu okázalosti a unikátnych kyslých tónov.“
Lyofilizácia čiže sušenie mrazom je metóda založená na sublimácii zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (pary), bez toho aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia pri teplotách -55 až -100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny – atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 °C – výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.
Silvestrovská oslava: Čo prichystať na pohostenie?
14.12.21 | 3101× prečítané | 6 minút
Ako skladovať potraviny sušené mrazom
22.03.21 | 9394× prečítané | 5 minút
Tento produkt zatiaľ nemá žiadne textové hodnotenie.
Marakuja lyofilizovaná