11.10.24 | 21051× prečítané | 2 minúty
Ananás lyofilizovaný
Už od počiatku prebieha vo Světe plodů súboj medzi ananásom a mangom. Na ktorú stranu sa prikloníš? Musím Ťa varovať, nech je môj súper akokoľvek dobrý, nenechám sa zahanbiť. Na moju vôňu a chuť nemá nikto!
- draslík a vitamin C
- sladkokyslá chuť
- voňavý a chrumkavý
Ananás lyofilizovaný
Informácie o produkte
Vieme, že vybrať perfektne zrelý ananás je fuška. Preto sme nechali mrazom usušiť zrelé a dokonale sladké ananásy z Kostariky. Pri tejto metóde sušenia sa z ovocia odstránila všetka voda, ale zostala jeho intenzívnu sladkokyslá chuť aj vôňa. Lyofilizované ovocie si navyše zachováva svoje živiny. V každom kúsku tohto ananásu tak nájdete veľa draslíka, horčíka a vitamínu C. Je pestovaný bez fytohormónov a neobsahuje žiadne pridané cukry ani siričitany, ako všetko ovocie, ktoré vám ponúkame.

TOP informácie o lyofilizovanom ananáse
- 24 g lyofilizovaného ananásu obsahuje 100% ODD (odporúčaná denná dávka) vitamínu C, ktorý prispieva funkcii imunitného systému.
- Obsahuje enzým bromelín, ktorý pomáha štiepiť bielkoviny a napomáha tak dobrému tráveniu.
- Draslík pomáha normálnej činnosti svalov, nervovej sústavy a udržaniu optimálneho krvného tlaku.
- 100 g mrazom sušeného ananásu obsahuje 37,5% ODD draslíka.
- Ananás je pestovaný bez fytohormónov a chemických postrekov.

Ako sa ananás suší mrazom?
Lyofilizácia, čiže sušenie mrazom, je metóda založená na sublimáciu zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia pri teplotách –55 až –100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižšom, než je ten normálny – atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako keby sme suroviny varili pri 100 °C – výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.
Poznámka nákupcu
„Predtým sme brali mrazom sušený ananás z Číny, neboli sme ale spokojní s kvalitou, tak sme prešli na thajské plody. Avšak po skvelej skúsenosti s tradične sušeným ananásom z Kostariky som sa rozhodol vymeniť Thajsko za Kostariku. Ananás je krásne sladký dokonca aj v mrazom sušenej podobe. Vďaka tomu, že je vypestovaný a po žatve usušený na jednom mieste, zanecháva za sebou menšiu ekologickú stopu, čoho si veľmi cením. Po lyofilizácii 700 g čerstvého ovocia dostanete 100 g suroviny, ktorá je príjemne chrumkavá, vonia ako čerstvý ananás a má koncentrovanú chuť čerstvého plodu.“
Zaujímavosti a recepty
Recenzie návštevníka
O můj bože. Závislost na první pohled! Miluju ovoce v jakékoliv formě a tento ananas v bílé čokoládě je vynikající. Zdravá pochoutka s vysokým obsahem vitamínu C!!
Pôvodne vložené k Ananás v bielej čokoláde
Recenzie návštevníka
Čistý ananás poznám z mixu leta, tam mi hrozne zachutil. Takto v čokoláde sa to posúva na iný level. Fakt skvelý nápad svet plodov. Toto vám vyšlo!
jednoduché zloženie - ovocie a čokoláda. Nič navyše
Pôvodne vložené k Ananás v bielej čokoláde
Základné špecifikácie
- Zloženie Ananas lyofilizovaný
- Surovina Ananás
- Diéta Bez laktózy, Bez lepku, Vegan, RAW
- Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
- Krajina pôvodu Čína
- Skladovanie Skladujte v chlade, suchu a tme. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
- Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
- Úprava plátky
- Typ sušenia mrazem (lyofilizace)
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 1459 kJ / 350 kcal
- Tuky 1,3 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 0,1 g
- Sacharidy 80,4 g
- z toho cukry 50,6 g
- Bielkoviny 2,6 g
- Soľ 0,02 g
Hodnotenie našich zákazníkov
Recenzie návštevníka
O můj bože. Závislost na první pohled! Miluju ovoce v jakékoliv formě a tento ananas v bílé čokoládě je vynikající. Zdravá pochoutka s vysokým obsahem vitamínu C!!
Pôvodne vložené k Ananás v bielej čokoláde
Recenzie návštevníka
Čistý ananás poznám z mixu leta, tam mi hrozne zachutil. Takto v čokoláde sa to posúva na iný level. Fakt skvelý nápad svet plodov. Toto vám vyšlo!
jednoduché zloženie - ovocie a čokoláda. Nič navyše
Pôvodne vložené k Ananás v bielej čokoláde
Recenzie návštevníka
Po tom co jsme u vás ochutnali sušený ananas, tak další jasnou volbou byl ten lyofilizovaný. A opět nemá chybu, další ideální svačinka pro děti, kterou dám do kočárku na procházku.