11.10.24 | 22412× prečítané | 2 minúty
Marhule lyofilizované 100g
Už na pohľad sme krásne mesiačiky plné farieb. Po otvorení nášho balenia Ťa neohromí iba náš vzhľad, okúzli Ťa aj naša sladká vôňa. Pribaľ si väčšie balenie, lebo nás zješ na jeden záťah.
- 100% mrazom sušené ovocie bez pridaného cukru a aditív
- chuť sladká rovnako ako pri čerstvej variante
- zloženie vitamínov a minerálov rovnaké ako v čerstvých marhuliach
Vyberte balenie
Marhule lyofilizované
Informácie o produkte
Marhule obľubujeme najmä v lete, kedy si ich kupujeme vo veľkom, následne zavarujeme alebo varíme džemy či detské výživy. To však nie je to isté, ako krásne sladký, čerstvý plod. Preto sme sa ich rozhodli vysušiť mrazom, aby ste si na nich mohli pochutiť po celý rok. Sú skoro ako čerstvé, pretože chutia, voňajú a vyzerajú rovnako, akurát sú bez vody a navyše príjemne chrumkajú. Tieto marhule pochádzajú zo Srbska, kde ich pestujú do poslednej sekundy a preto sú pred vysušením krásne dozreté a sladké. Taktiež sú pestované bez použitia fytohormónov a iných chemických látok.
TOP informace o lyofilizovaných marhuliach
- Strom marhuľa obyčajná pochádza z Číny.
- Všetky živiny, vitamíny a minerálne látky sú zachované.
- Bez použitia fytohormónov, pesticídov alebo iných chemický látok.
- Bez prídavku cukru a iných aditív.
- Bohaté na provitamín A, vitamín C, draslík a fosfor.
Poznámka nákupcu
„Lyofilizované marhule beriem od srbských dodávateľov. Majú krásne oranžové plody a k udržaniu farebnosti nepoužívajú siričitany ani iné aditíva. Sú chrumkavé, ľahké a príjemne sladké. Na 100 g sušenej suroviny je potreba pozbierať 650 g tej čerstvej, ktorá sa následne umyje, zbaví jadra a nakrája na mesiačiky. Srbi ich vypestujú a následne tiež sami usušia, takže my nemusíme prevážať ťažké náklady plné zbytočnej vody.“
Ako sa marhule sušia mrazom?
Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa marhule varili pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol skôr pripálenina, ako mesiačiky marhúľ.
Zaujímavosti a recepty
Recenzie návštevníka
Výborné!
Recenzia nakupujúceho
Lepší meruňky jsem opravdu nejedla! Jsou naprosto bezkonkurenční! Sladké, šťavnaté, velké! Prostě famózní!
Pôvodne vložené k Marhule sušené Jumbo
Základné špecifikácie
Kompletná špecifikácia ku stiahnutiu tu- Zloženie meruňky lyofilizované
- Surovina Marhuľa
- Diéta Bez laktózy, Bez lepku, Vegan, RAW
- Spracovanie Kúsky
- Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
- Krajina pôvodu Srbsko
- Skladovanie Skladujte v chlade, suchu a tme. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
- Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
- Úprava mesiačiky
- Typ sušenia mrazem (lyofilizace)
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 1608 kJ / 383 kcal
- Tuky 0,64 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 0,19 g
- Sacharidy 87,3 g
- z toho cukry 59,8 g
- Bielkoviny 5,97 g
- Soľ 0 g
Hodnotenie našich zákazníkov
Recenzie návštevníka
Výborné!
Recenzia nakupujúceho
Lepší meruňky jsem opravdu nejedla! Jsou naprosto bezkonkurenční! Sladké, šťavnaté, velké! Prostě famózní!
Pôvodne vložené k Marhule sušené Jumbo
Recenzie návštevníka
Meruňky kupuji především moji malé dceři, protože nejsou plné éček a přidaných cukrů a hlavně obsahují plno vitamínů. Jsou vhodné jako svačinka, dcera je úplně zbožňuje a já si je zamilovala také. Rychlá doprava, super cena a hlavně kvalita, moc doporučuji :)
Pôvodne vložené k Marhule sušené Jumbo