11.10.24 | 21548× prečítané | 2 minúty
Ryžové krekry s morskou riasou
Sme iné, sme jedinečné, sme skvelé! Vážili sme cestu až z ďalekej Ázie, aby si si na nás mohol pochutnať! Môžeš sa tešiť na vôňu morských rias a sójovky. To je jednoducho neodolateľná kombinácia, nemyslíš?
- japonská receptúra
- vyprážené chrumkavé krekry
- vegan, bez lepku
Ryžové krekry s morskou riasou
Informácie o produkte
Snack, ktorý sa vo vrecúšku dlho neohreje. Také sú ryžové krekry. Príjemne slané, s originálnou príchuťou morskej riasy a dokonale chrumkavé. Navyše obsahujú menej kalórií a tukov ako bežné zemiakové chipsy, a sú tak ich lepšou alternatívou. Základom ryžových krekrov je ryža, šťava z vodného melónu, cukor a olej z ryžových otrúb. Vďaka tejto kombinácii surovín ryžové krekry skvele držia tvar a môžu sa ľahko obaliť v ďalších prísadách. Najčastejšie sa jedná o sójovú omáčku, ale tentoraz sa k nej pridal aj prášok z morskej riasy pre ešte výraznejšiu chuť Ázie. Vyskúšajte ryžové krekry večer pri televízii, ako náhradu nachos alebo ich môžete priniesť namiesto obyčajných chipsov na posedenie s priateľmi.

TOP informácie o ryžových krekroch
- Ryža je dochutená šťavou z vodného melónu a sójovou omáčkou.
- Recept na ryžové krekry pochádza z Japonska.
- Ryžové krekry sa v Japonsku nazývajú senbei.
- Vyprážané na rafinovanom slnečnicovom oleji.
- Vyrobené certifikovaným výrobcom podľa najvyšších potravinárskych štandardov v Thajsku.
- Bez lepku a bez palmového oleja.
Kde se vzali ryžové krekry?
Ryžové krekry sú typickou japonskou špecialitou. V ich krajine pôvodu sa im hovorí senbei a miestni si na nich pochutnávajú už celé stáročia. Ide o pečenú, grilovanú alebo v našom prípade vyprážanú ryžu, ktorá sa pripravuje na slaný, ale výnimočne aj na sladký spôsob. Najčastejšie býva dochutená sójovou omáčkou alebo mirinom, čo je sladké japonské ryžové víno. Senbei môžete nájsť v mnohých podobách, od tenkých ryžových plátkov až po širšie krekry, ktoré pripomínajú nami dobre známe ryžové chlebíčky. Aj ich chute sa môžu veľmi líšiť, najčastejšia verzia je so sójovou omáčkou. Výnimkou u ryžových krekrov nie je ani pikantná alebo bylinková príchuť. V Japonsku sa krekry často konzumujú ešte obalené v čerstvej morskej riase. Tú sme pre dokonalý zážitok zo slaného maškrtenia nahradili práškom, aby ste si užili ryžové krekry naplno.
Zaujímavosti a recepty
Recenzie návštevníka
Perfektne dochucene. Mnam.
Recenzie návštevníka
Miluju! Akorát tak křupavé, perfektní chuť. bála jsem se, že přijdou rozlámané, ale vůbec :)) Pro milovníky asijských chutí naprostý must have
perfektní, rychlé dodání chuť
mizí rychle ze sáčku :D
Základné špecifikácie
Kompletná špecifikácia ku stiahnutiu tu- Zloženie ryža 67,1 % (ryža 92 %, cukor, džús z vodného melónu, olej z ryžových otrúb, soľ), slnečnicový olej HOSO s vysokým podielom kyseliny olejovej, maltodextrín, trstinový cukor, sójová omáčka prášok (sójové bôby, ryža, soľ, maltodextrín), morské riasy vločky 1,8 %, kvasnicový extrakt, antioxidant extrakt z vysokým obsahom tokoferolov
- Surovina Ryža
- Diéta Bez laktózy, Bez lepku, Vegan
- Chuť Bylinková, Slaná
- Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
- Krajina pôvodu Thajsko
- Skladovanie Skladujte v chlade, suchu a tme. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
- Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
- Úprava pražené rýžové krekry
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 2111 kJ / 504 kcal
- Tuky 24 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 3,2 g
- Sacharidy 65,5 g
- z toho cukry 8,8 g
- Vláknina 1,1 g
- Bielkoviny 5,9 g
- Soľ 1,45 g
Hodnotenie našich zákazníkov
Recenzie návštevníka
Perfektne dochucene. Mnam.
Recenzie návštevníka
Miluju! Akorát tak křupavé, perfektní chuť. bála jsem se, že přijdou rozlámané, ale vůbec :)) Pro milovníky asijských chutí naprostý must have
perfektní, rychlé dodání chuť
mizí rychle ze sáčku :D
Recenzie návštevníka
toto je zatiaľ najlepšia vec čo som ochutnal z tejto stránky! Čakal som, že budú mať rovnakú konzistenciu ako tie paradajka bylinky, kde to má formu tenučkého plátku, podobne ako reálne chipsy ale toto je hrubé sú tam krásne vidieť jednotilvé zrnká ryže, je to hrubšie a prekvapivo omnoho chutnejšie, strašne dobré tam pasuje tá riasa, je to také mierne nasládle a keď to začnem jesť neviem prestať