Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žiadny tovar.

Vegánska jahodová pena

1. 3. | 141× prečítané


Tiež milujete jahodovú penu? Chuť naozajstných jahôd, ktorá sa rozplýva v ústach, nadýchaná konzistencia a sladká chuť. Skvelá do pohárov ako dezert pre návštevu, pre deti miesto umelých cukroviniek alebo ako poleva na piškótové dezerty. A bonus navyše – naša pena je vegánska, takže poteší úplne všetkých!

Zdieľať



Vegánska jahodová pena
30 minút
8–10 porcií

Čo budete potrebovať?

Na penu:

Na dozdobenie:

Postup

Tekutinu z konzervovaného cícera (aquafabu) precedíme cez sito do misy šľahača a šľaháme 10 minút, kým nezačne vznikať sneh. Následne pridáme lyžicu jablčného octu a šľaháme ďalších 20 minút. Počas šľahania postupne po lyžiciach pridávame cukor. Namiesto bieleho cukru môžete využiť napríklad aj sladidlo xylitol – má menej kalórií a je vhodný pre diabetikov, pretože má nízky glykemický index!

Šľaháme, kým nie je sneh tuhý a lesklý. Nemusíte sa báť, že aquafabu prešľaháte, na rozdiel od vaječných bielkov sa prešľahať nedá! Nakoniec pridáme dve lyžice prášku z lyofilizovaných jahôd a naposledy prešľaháme.

Prášok má niekoľko výhod – je vyrobený iba z lyofilizovaných jahôd a neobsahuje žiadne ďalšie aditíva, čo zaručuje neodolateľnú chuť aj kvalitu. Zároveň si takto spracované jahody zachovajú všetky vitamíny i vôňu, takže vám poďakujú nielen vaše chuťové poháriky, ale aj vaše zdravie!

jahodová pěna

Vzniknutú penu dáme pomocou stierky do pohárov a necháme aspoň pol hodiny vychladnúť v chladničke. Na záver dezert zdobíme celými lyofilizovanými jahodami a mätou.

Načítám

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?