60 minút
8–10 porcií
Čo budete potrebovať?
Na korpus:
- 205 gramov bezlepkových ovsených vločiek
- 120 gramov mandľovej múky
- 90 gramov múky z bezlepkových ovsených vločiek
- 1 banán
- 80 gramov sirupu z agáve
- 60 gramov kokosového mlieka
- 2 lyžičky prášku do pečiva
Na jahodovú vrstvu:
- 500 gramov jahôd
- 100 gramov panely
- 2 lyžičky citrónovej šťavy
- 5 lyžičiek chia semienok
- 3 lyžičky škrobu
- Okrúhlu formu s priemerom 23 cm alebo podobne veľký plech
Postup
Ako na to? Postup je jednoduchý. Najprv si ale starostlivo odvážime všetky suroviny. Banán si predom roztlačíme v menšej miske, bude sa nám lepšie zapracovávať. Potom si všetky ingrediencie na základnú vrstvu (korpus) vložíme do misy a vymiesime z nich cesto. Môžete použiť mixér, ale zvládnete to aj rukou. Keď je cesto dokonale spojené, oddelíme si z neho časť, ktorú potom použijeme ako posýpku.
Teraz je čas na jahodovú vrstvu. Do hrnca vložíme umyté a očistené jahody, pridáme k nim škrob, chia semienka, citrónovú šťavu a vybrané sladidlo. My sme použili panelu, pretože má dokonale ovocnú karamelovú chuť. Jahody dusíme asi 5–10 minút a odstavíme zo sporáku.
Do okrúhlej tortovej formy alebo na plech vložíme papier na pečenie, položíme na neho cesto a rozprestrieme ho po celej ploche. Na korpus nalejeme ovocnú vrstvu a posypeme zbytkom cesta. Pečieme na 180 °C asi 25 minút. Ozdobiť koláč môžete čerstvými jahodami a malinami a vetvičkou čerstvej mäty. Mmm!
Foto a recept: @ivka_veggierecipes