Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žiadny tovar.

Vegánsky jahodový koláč s posýpkou

15. 7. | 208× prečítané


Neviete ako spotrebovať jahody? V košíku vám nesieme recept na dokonale ľahký vegánský koláč s jahodami, ovsenými vločkami a mandľovou múkou. Je bez cukru a aj napriek tomu tak božsky sladký. Za to môže panela! Recept sme pripravili v spolupráci s Ivkou z profilu @ivka_veggierecipes. Tak ochutnajte!

Zdieľať



Vegánsky jahodový koláč s posýpkou
60 minút
8–10 porcií

Čo budete potrebovať?

Na korpus:

Na jahodovú vrstvu:

  • 500 gramov jahôd
  • 100 gramov panely
  • 2 lyžičky citrónovej šťavy
  • 5 lyžičiek chia semienok
  • 3 lyžičky škrobu

 

  • Okrúhlu formu s priemerom 23 cm alebo podobne veľký plech

Postup

Ako na to? Postup je jednoduchý. Najprv si ale starostlivo odvážime všetky suroviny. Banán si predom roztlačíme v menšej miske, bude sa nám lepšie zapracovávať. Potom si všetky ingrediencie na základnú vrstvu (korpus) vložíme do misy a vymiesime z nich cesto. Môžete použiť mixér, ale zvládnete to aj rukou. Keď je cesto dokonale spojené, oddelíme si z neho časť, ktorú potom použijeme ako posýpku. 

Teraz je čas na jahodovú vrstvu. Do hrnca vložíme umyté a očistené jahody, pridáme k nim škrob, chia semienka, citrónovú šťavu a vybrané sladidlo. My sme použili panelu, pretože má dokonale ovocnú karamelovú chuť. Jahody dusíme asi 5–10 minút a odstavíme zo sporáku.

Do okrúhlej tortovej formy alebo na plech vložíme papier na pečenie, položíme na neho cesto a rozprestrieme ho po celej ploche. Na korpus nalejeme ovocnú vrstvu a posypeme zbytkom cesta. Pečieme na 180 °C asi 25 minút. Ozdobiť koláč môžete čerstvými jahodami a malinami a vetvičkou čerstvej mäty. Mmm!

jahodový koláč

Foto a recept: @ivka_veggierecipes 

Načítám

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?