Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žiadny tovar.

Proteínové palacinky s nivou a blumovým čatní

3. 6. | 181× prečítané


Aj palacinky môžu byť gurmánskym pôžitkom! Stačí ich skombinovať s výrazným syrom, doplniť sladkokyslým čatní a recept ako z päťhviezdičkovej reštaurácie je na svete. Ideálne sú pre milovníkov slaných palaciniek a netradičných chutí. Vďaka proteínu navyše doplníte bielkoviny, tak hurá na to!

Zdieľať



Proteínové palacinky s nivou a blumovým čatní
45 minút
6 porcií

Čo budete potrebovať?

Na cesto:

Na nivovú náplň:

Na čatní:

Postup

Najprv si pripravíme čatní. Blumy a cibuľu nakrájame na kocky a na troche oleja necháme pomaly za občasného miešania asi 20–30 minút karamelizovať. Tesne pred koncom do čatní primiešame citrónovú kôru a nasekané pekanové orechy a odstavíme zo sporáka.

Medzitým, kým sa nám karamelizuje čatní, vymiešame si cesto na palacinky. Do väčšej misy si vylejeme rastlinné mlieko a vmiešame doň dve vajcia a štipku soli. Postupne do neho zapracujeme vlašský proteín a trošku múky. Múku a proteín odporúčame preosiať, budú sa vám potom lepšie vmiešavať. Cesto miešame metličkou až do hladka.

palačinky s čatní

Na rozohriatu panvicu kvapneme trošku oleja a po panvici ho rovnomerne rozotrieme. Nalejeme cesto a opekáme z oboch strán dozlatista.

Postup prípravy nivovej náplne je jednoduchý – stihneme ho pripraviť počas opekania prvých palaciniek. Nastrúhame si nivu na strúhadle, zmiešame ju so skyrom a trochou mlieka a vymiešame do hustej kaše. Aby sme palacinkám dodali trošku chrumkavosti, nasekáme vlašské orechy a pridáme ich do náplne.

Hotové palacinky potrieme nivovou náplňou, navrstvíme na ne blumové čatní a poskladáme ich na štvrtinky. Dozdobíme ich pekanovými orechmi a zvyškom vlašských orechov.

palačinky s nivovou náplní
Načítám

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?