🚀 15 % úúplne na všetko! 🤩 S kódom: CHCEM15 + DOPRAVA len za 1,8 €. 🚚

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Dvojfarebný minicheesecake

11. 3. | 4251× prečítané


Vyzerá roztomilo a chutí božsky. Vyskúšajte náš dvojfarebný cheesecake z maslových sušienok a čerstvého syra. Žiadne dieťa neodolá žiarivým farbám Dino MYXu. Ale nenechajte sa zmiasť, žiadne umelé farbivá v našom recepte nenájdete! Skvele sa hodí napríklad ako pozornosť pre koledníkov na Veľkú noc.

Zdieľať



Dvojfarebný minicheesecake
45 minút
5 kusov

Čo budete potrebovať?

Na sušienky:

Na krémovú vrstvu:

Na ozdobu:

Postup

Najprv si upečieme sušienky, z ktorých budeme tvoriť korpus. Mandľovú múku, hladkú múku, soľ a prášok do pečiva zmiešame v mise. V druhej miske vymiešame maslo s vanilkovým cukrom a postupne doň zapracujeme sypké suroviny. Hnetieme, kým nie je cesto kompaktné, nechceme predsa, aby sa nám sušienky v rúre roztiekli.

Z hotového cesta tvoríme malé guličky, ktoré poukladáme na plech, a pomúčenou paličkou na mäso (alebo vidličkou) ich stlačíme do okrúhleho tvaru. Pečieme na 160 °C asi 15 minút. Keď sú hotové, vyberieme ich z rúry a necháme vychladnúť.

Medzitým si pripravíme farebnú vrchnú vrstvu. Čerstvý syr zmiešame s cukrom a citrónovou kôrou. Môžeme použiť syr Philadelphia alebo mascarpone. Vzniknutú zmes rozdelíme do dvoch misiek. Do každej z misiek zamiešame asi pol lyžičky farbiva. My sme na modrú vrstvu použili spirulinu a ružové tóny doplnilo farbivo z dračieho ovocia, využiť môžete ale aj ovocné prášky z mrazom sušeného ovocia. Záleží, akú kombináciu si pre svoj minicheesecake vyberiete.

Vychladnuté sušienky rozmixujeme s lyžicou roztopeného masla. Vzniknutú sušienkovú hmotu vtlačíme do formičiek a postupne pridáme jednotlivé vrstvy zafarbeného krému. Použiť sa dajú aj vaše obľúbené kupované sušienky, tým domácim sa ale nič nevyrovná!

A je čas zdobiť! Pretože sa blíži Veľká noc, rozhodli sme sa cukrárskym vreckom nastriekať vyšľahanú šľahačku do tvaru hniezda. Tam sme posadili farebné vajíčka z veľkonočného Dino MYXu. Vašej fantázii sa ale medze nekladú! Tortičky necháme stuhnúť aspoň 4 hodiny v chladničke. Potom už len ostáva čakať na koledníkov!

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?