45 minút
5 kusov
Čo budete potrebovať?
Na sušienky:
- 60 g mandľovej múky
- 40 g hladkej múky
- 50 g masla
- 30 g vanilkového cukru
- štipku soli
- ½ lyžičky prášku do pečiva
Na krémovú vrstvu:
- 50 g čerstvého syra
- 40–60 g cukru
- citrónovú kôru
- prírodné farbivo
Na ozdobu:
- 40 % smotana na šľahanie
- MYX Dino
Postup
Najprv si upečieme sušienky, z ktorých budeme tvoriť korpus. Mandľovú múku, hladkú múku, soľ a prášok do pečiva zmiešame v mise. V druhej miske vymiešame maslo s vanilkovým cukrom a postupne doň zapracujeme sypké suroviny. Hnetieme, kým nie je cesto kompaktné, nechceme predsa, aby sa nám sušienky v rúre roztiekli.
Z hotového cesta tvoríme malé guličky, ktoré poukladáme na plech, a pomúčenou paličkou na mäso (alebo vidličkou) ich stlačíme do okrúhleho tvaru. Pečieme na 160 °C asi 15 minút. Keď sú hotové, vyberieme ich z rúry a necháme vychladnúť.
Medzitým si pripravíme farebnú vrchnú vrstvu. Čerstvý syr zmiešame s cukrom a citrónovou kôrou. Môžeme použiť syr Philadelphia alebo mascarpone. Vzniknutú zmes rozdelíme do dvoch misiek. Do každej z misiek zamiešame asi pol lyžičky farbiva. My sme na modrú vrstvu použili spirulinu a ružové tóny doplnilo farbivo z dračieho ovocia, využiť môžete ale aj ovocné prášky z mrazom sušeného ovocia. Záleží, akú kombináciu si pre svoj minicheesecake vyberiete.
Vychladnuté sušienky rozmixujeme s lyžicou roztopeného masla. Vzniknutú sušienkovú hmotu vtlačíme do formičiek a postupne pridáme jednotlivé vrstvy zafarbeného krému. Použiť sa dajú aj vaše obľúbené kupované sušienky, tým domácim sa ale nič nevyrovná!
A je čas zdobiť! Pretože sa blíži Veľká noc, rozhodli sme sa cukrárskym vreckom nastriekať vyšľahanú šľahačku do tvaru hniezda. Tam sme posadili farebné vajíčka z veľkonočného Dino MYXu. Vašej fantázii sa ale medze nekladú! Tortičky necháme stuhnúť aspoň 4 hodiny v chladničke. Potom už len ostáva čakať na koledníkov!