Najlepšie desiaty pre deti: Pripravte ich zdravo, rýchlo a farebne
29.08.24 | 35404× prečítané
👉 ZĽAVA 4 € nad 40 € - kód: ZLAVA4 🍎 6 € nad 60 € - kód: ZLAVA6 👈
Pozeraj na tú farbu! Už si niečo také videl? A nie je to len krásna farba, ktorou sa od ostatných líšime! Keď nás ochutnáš, budeš si pripadať ako na exotickej dovolenke a už nikdy nebudeš chcieť prísť späť!
Nájsť dračie ovocie v obchode, je celkom fuška. Je to celkom škoda, pretože je plné vitamínov skupiny B a C, minerálnych látok, omega-3 mastných kyselín a antioxidantov. Preto sme sa rozhodli si zadovážiť dračie ovocie z Ázie, priamo z Číny. Kvalitou, chuťou a vôňou zodpovedá našim preferenciám, taktiež na jeho pestovanie neboli použité žiadne chemické látky. Produkt bol vypestovaný, pozbieraný, vysušený mrazom a rozdrvený na prášok. A keďže sa to všetko odohralo na jednom mieste, zabránili sme zvýšeniu našej uhlíkovej stopy, a to nás nesmierne teší.
„Ovocný prášok nie je iba farbivo alebo dochucovadlo. Balenie tohto produktu má rovnakú hodnotu, ako rovnako veľké balenia mrazom sušených plodov. Ako to? Pretože sme 100 g ovocia vzali a rozmixovali ho na prach. Žiadna aditíva, žiadne konzervanty, žiadne cukry navyše, ani prímesi – len 100 g čistého ovocného prášku so všetkými živinami a vitamínmi. Nie vždy si môžete jogurt obohatiť čerstvým ovocím kvôli sezónnosti alebo ochutiť krém do torty tak, aby vám kvôli ovocnej zložke nezmenil textúru a konzistenciu. Do jogurtu, do torty, do bábovky, do kaše, do smoothie alebo ako dekoráciu jedál. Prášky farbia podľa druhu ovocia a sily ich prírodného pigmentu. Je to bez práce, odpadu, zbytočných konzervantov a nekazí sa, na rozdiel od ovocných štiav a pyré.“
Lyofilizácia čiže sušenie mrazom je metóda založená na sublimáciu zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia pri teplotách -55 až -100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižšom, než je ten normálny – atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako keby sme suroviny varili pri 100 °C – výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný. Po lyofilizácií sa ovocie melie na jemný prášok.
Recenzia nakupujúceho
Vynikajúce
Recenzie návštevníka
Odporúčam.
Recenzia nakupujúceho
Vynikajúce
Recenzie návštevníka
Odporúčam.
Recenzie návštevníka
Krásne zafarbí krémy, chuťovo neutrálnejšie by som povedala, určite však odporúčam ;)
Menu