Najlepšie desiaty pre deti: Pripravte ich zdravo, rýchlo a farebne
19.08.21 | 19173× prečítané
Pozeraj na tú farbu! Už si niečo také videl? A nie je to len krásna farba, ktorou sa od ostatných líšime! Keď nás ochutnáš, budeš si pripadať ako na exotickej dovolenke a už nikdy nebudeš chcieť prísť späť!
Nájsť dračie ovocie v obchode, je celkom fuška. Je to celkom škoda, pretože je plné vitamínov skupiny B a C, minerálnych látok, omega-3 mastných kyselín a antioxidantov. Preto sme sa rozhodli si zadovážiť dračie ovocie z Ázie, priamo z Číny. Kvalitou, chuťou a vôňou zodpovedá našim preferenciám, taktiež na jeho pestovanie neboli použité žiadne chemické látky. Produkt bol vypestovaný, pozbieraný, vysušený mrazom a rozdrvený na prášok. A keďže sa to všetko odohralo na jednom mieste, zabránili sme zvýšeniu našej uhlíkovej stopy, a to nás nesmierne teší.
„Ovocný prášok nie je iba farbivo alebo dochucovadlo. Balenie tohto produktu má rovnakú hodnotu, ako rovnako veľké balenia mrazom sušených plodov. Ako to? Pretože sme 100 g ovocia vzali a rozmixovali ho na prach. Žiadna aditíva, žiadne konzervanty, žiadne cukry navyše, ani prímesi – len 100 g čistého ovocného prášku so všetkými živinami a vitamínmi. Nie vždy si môžete jogurt obohatiť čerstvým ovocím kvôli sezónnosti alebo ochutiť krém do torty tak, aby vám kvôli ovocnej zložke nezmenil textúru a konzistenciu. Do jogurtu, do torty, do bábovky, do kaše, do smoothie alebo ako dekoráciu jedál. Prášky farbia podľa druhu ovocia a sily ich prírodného pigmentu. Je to bez práce, odpadu, zbytočných konzervantov a nekazí sa, na rozdiel od ovocných štiav a pyré.“
Lyofilizácia čiže sušenie mrazom je metóda založená na sublimáciu zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia pri teplotách -55 až -100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižšom, než je ten normálny – atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako keby sme suroviny varili pri 100 °C – výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný. Po lyofilizácií sa ovocie melie na jemný prášok.
Potravinárske farbivá: ide to aj bez chémie!
26.04.21 | 21614× prečítané | 6 minút
Ako skladovať potraviny sušené mrazom
22.03.21 | 14472× prečítané | 5 minút
Recenzie návštevníka
Odporúčam.
Recenzia nakupujúceho heureka.sk
Vyborné do smoothie a raňakových kaší.
Pôvodne vložené k Maliny lyofilizované prášek
Recenzie návštevníka
Odporúčam.
Recenzia nakupujúceho heureka.sk
Vyborné do smoothie a raňakových kaší.
Pôvodne vložené k Maliny lyofilizované prášek
Recenzia nakupujúceho heureka.sk
Chutné.
Pôvodne vložené k Jahody lyofilizované prášek