Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žiadny tovar.

Bezlepkové sezamové tyčinky

13. 10. | 225× prečítané


Hľadáte bezlepkové tyčinky na desiatu, zdravé maškrtenie k vínu alebo proste len nový recept, ktorý sa u vás v rodine stane tradíciou večerov pri filme? Ak ste už objavili kúzlo tahini pasty, nebudú pre vás sezamové tyčinky asi nič prekvapujúce. Vy ostatní dávajte pozor a pripravte sa na poriadnu jazdu, ktorú zakončíte obľúbeným dipom! Recept bez cukru a lepku pre vás pripravila Martina z blogu Niesomzcukru.

Zdieľať



Bezlepkové sezamové tyčinky
40 minút
cca 15 tyčiniek

Čo budete potrebovať?

Postup

V mise si zmiešame suché ingrediencie a pridáme k nim postupne vajíčko, maslo a lyžicu tahini pasty. Ochutíme soľou a korením podľa chuti. Vymiesime cesto tak, aby sa všetky ingrediencie dokonale prepojili. Cesto by malo byť krásne kompaktné a konzistentné, napríklad ako klasické maslové.

Celé cesto položíme na papier na pečenie a prikryjeme ho druhým kusom papiera – bude sa nám lepšie váľať. Postupne rozvaľkáme na hrúbku zhruba pol centimetra. Potom opatrne zložíme vrchný kus papiera a placku rozkrájame kolieskom na rovnako veľké tyčinky.

Pečieme asi 15–20 minút na 170 °C dozlatisla.

Podávať môžete len tak, ale na svoje si prídu aj milovníci dipov. K bezlepkovým sezamovým tyčinkám sa skvele hodí klasický cesnakový dip s bylinkami alebo siahnite po odvážnejších ostrejších variantoch inšpirovaných ázijskou kuchyňou. Záleží len na sile a odvahe vašich chuťových pohárikov!

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?