40 minút
cca 15 tyčiniek
Čo budete potrebovať?
- 105 g mandľovej múky
- 35 g kokosovej múky
- 30 g masla
- 1 vajce
- 1 polievková lyžica tahini pasty
- 50 g sezamu
- soľ a čierne korenie
Postup
V mise si zmiešame suché ingrediencie a pridáme k nim postupne vajíčko, maslo a lyžicu tahini pasty. Ochutíme soľou a korením podľa chuti. Vymiesime cesto tak, aby sa všetky ingrediencie dokonale prepojili. Cesto by malo byť krásne kompaktné a konzistentné, napríklad ako klasické maslové.
Celé cesto položíme na papier na pečenie a prikryjeme ho druhým kusom papiera – bude sa nám lepšie váľať. Postupne rozvaľkáme na hrúbku zhruba pol centimetra. Potom opatrne zložíme vrchný kus papiera a placku rozkrájame kolieskom na rovnako veľké tyčinky.
Pečieme asi 15–20 minút na 170 °C dozlatisla.
Podávať môžete len tak, ale na svoje si prídu aj milovníci dipov. K bezlepkovým sezamovým tyčinkám sa skvele hodí klasický cesnakový dip s bylinkami alebo siahnite po odvážnejších ostrejších variantoch inšpirovaných ázijskou kuchyňou. Záleží len na sile a odvahe vašich chuťových pohárikov!
Fotky a text: Niesomzcukru