70 minút
8–10 kúskov
Čo budete potrebovať?
Na cesto:
- 500 g banánu
- 2 vajíčka
- 240 g jemného tvarohu v obale
- 200 g čoko-proteínového pudingu
- 70 g čokoládového proteínu
- 30 g kakaa
- 40 g čokoládového pudingu
- 7 g kypriaceho prášku
- sladidlo podľa chuti (vyskúšajte namiesto cukru xylitol)
- 50 g kôstok 60% čokolády
- kokosový olej na vymazanie
Navrch:
- 50 g kôstok 60% čokolády
- čerstvé alebo lyofilizované jahody
Postup
Banán, vajíčka, tvaroh a puding spolu rozmixujeme do hladkej zmesi. Pridáme ostatné ingrediencie, hrsť kôstok horkej čokolády a vymiešame cesto. Dáme do formy vymastenej kokosovým olejom.
Zakryjeme alobalom a pečieme v predhriatej rúre na 180 ° C 40 minút, potom alobal odkryjeme a necháme ešte 5 minút dopiecť. Po vytiahnutí z rúry necháme tortu chvíľu vychladnúť a ešte teplú ju posypeme čokoládovými kôstkami. Až torta vychladne úplne, jej povrch nazdobíme jahodami a podľa chuti ho polejeme čokoládovým alebo javorovým sirupom. Dobrú chuť!
Recept a foto: @delish_by_adri