🚛 Iba do nedele DOPRAVA ZADARMO už od 20 EUR! Zadaj kód DZ20 a poštovné nechaj na nás! 🚛 

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Kód: 0849

Horká 60% vegan čokoláda

Som tá pravá čokoláda pre všetky vycibrené jazýčky. Som z ďalekého Peru a obsahujem len kakaovú hmotu a cukor. Nepotrebujem vanilku ani ďalšie dochucovadlá. Viem, že moju intenzívnu chuť s ovocnými tónmi si zamiluješ aj tak.

  • intenzívna chuť kakaa
  • sladké a ovocné tóny
  • vegan čokoláda

Vyberte balenie

Vaša cena

83,02 €

Tovar môžete mať už 2. 6.

Kedy dostanem tovar? zavrieť

52 ks skladom

Zásielkovňa zadarmo 2. 6.
Zásielkovňa - dodanie na adresu zadarmo 2. 6.
PPL - Slovensko zadarmo 2. 6.
PPL - ParcelShop Slovensko zadarmo 2. 6.
WEDO - doručenie na adresu zadarmo 2. 6.

Horká 60% čokoláda

Informácie o produkte

Čokoláda jedinečná nielen svojím zložením, ale tiež pôvodom. Na jej výrobu sú použité iba kakaové bôby z Peru. Môžete si tak plne užiť výrazné tóny charakteristické práve pre tento región. Bežne sa na výrobu čokolád používajú bôby z rôznych kútov sveta, ktoré sa zmiešajú, preto nemožno jednoducho rozlíšiť typickú chuť jednotlivých oblastí. Navyše zažijete ozajstnú čokoládovú chuť. V tejto peruánskej čokoláde je len kakaová hmota a cukor, žiadne ďalšie aditíva. Vhodná je tiež pre vegánov. Chcete vedieť, ako sa čokoláda vyrába?

Kakaové bôby sú semená plodov kakaovníka pravého. Bôby sa po zbere fermentujú, aby sa ich žltá alebo červená farba zmenila na hnedú a zároveň sa zvýraznila ich chuť.

Počas mletia pražených kakaových bôbov sa bôby menia na polotekutú kakaovú hmotu. Z tejto hmoty sa následne vyrába kakaové maslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je kľúčovou zložkou pri výrobe čokolády, sama o sebe sa dá nazvať 100% horkou čokoládou.

Kakaová hmota sa lisuje, pričom sa z nej oddeľuje tuk, čiže kakaové maslo, a kakaové pokrutiny – z nich sa následne vyrába kakaový prášok. V kvalitnom kakaovom prášku však stále kakaové maslo nájdeme, priemerne ide približne o 10 – 30 %.

Kakaové maslo vzniká ako vedľajší produkt pri spracovaní kakaových bôbov. Ide o čistý tuk. Pridáva sa do pečenia, alebo ním môžete zriediť hustú čokoládu. Kakaové maslo je tiež populárnou prísadou do prírodnej kozmetiky.

Čokoláda sa spravidla skladá z kakaovej hmoty, kakaového masla a cukru. Často sa pridáva ešte sušené mlieko, vanilkový extrakt a emulgátory. Vedeli ste, že existujú nie tri, ale dokonca štyri druhy čokolád? Horká, mliečna, biela a ruby!

Kakaové bôby sú semená plodov kakaovníka pravého. Bôby sa po zbere fermentujú, aby sa ich žltá alebo červená farba zmenila na hnedú a zároveň sa zvýraznila ich chuť.

Počas mletia pražených kakaových bôbov sa bôby menia na polotekutú kakaovú hmotu. Z tejto hmoty sa následne vyrába kakaové maslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je kľúčovou zložkou pri výrobe čokolády, sama o sebe sa dá nazvať 100% horkou čokoládou.

Kakaová hmota sa lisuje, pričom sa z nej oddeľuje tuk, čiže kakaové maslo, a kakaové pokrutiny – z nich sa následne vyrába kakaový prášok. V kvalitnom kakaovom prášku však stále kakaové maslo nájdeme, priemerne ide približne o 10 – 30 %.

Kakaové maslo vzniká ako vedľajší produkt pri spracovaní kakaových bôbov. Ide o čistý tuk. Pridáva sa do pečenia, alebo ním môžete zriediť hustú čokoládu. Kakaové maslo je tiež populárnou prísadou do prírodnej kozmetiky.

Čokoláda sa spravidla skladá z kakaovej hmoty, kakaového masla a cukru. Často sa pridáva ešte sušené mlieko, vanilkový extrakt a emulgátory. Vedeli ste, že existujú nie tri, ale dokonca štyri druhy čokolád? Horká, mliečna, biela a ruby!

Použitie a temperácia

Receptúra čokolády je navrhnutá pre pečenie pri vysokých teplotách. Má vyššiu tekutosť. Skvele sa hodí pre plnenie pečiva ako sú croissanty či kysnuté cesto, napríklad talianske panettone. Čokoládové kvapky môžete pridať tiež do cesta na bábovku, muffiny či cookies a skvele sa budú vynímať aj v zmrzline stracciatella.

Temperácia: Ideálna teplota pre rozpustenie 45 až 50 °C, schladenie 28 až 29 °C a použitie pri 31 až 32 °C.

TOP informácie o čokoláde

  1. Obsahuje 33 % kakaového masla a minimálne 61 % kakaa.
  2. V kilovom balení je približne 9 000 čokoládových kvapiek.
  3. Neobsahuje sójový lecitín ani vanilku či aróma.
  4. Každá čokoládová kvapka váži zhruba  0,11 g.
  5. Horká čokoláda je radená medzi antioxidanty.

Ako sa spracovávajú kakaové bôby?

V plode (struku) kakaovníka sa nachádzajú bôby usporiadané v 5 radoch po 20 až 50. Trvá približne 5–6 mesiacov, než sú pripravené na zber. Tieto kakaové struky majú bežne červenú alebo žltú farbu. Zber sa robí dvakrát ročne a bôby sa z kakaového struku musia vybrať ručne. Uvoľnené bôby sa následne fermentujú päť až sedem dní pri teplote 38–50 °C. Fermentáciou dochádza k zamedzeniu klíčenia semien, dochádza k chemickým a biologickým zmenám a znižuje sa trpká chuť bôbov. V dôsledku oxidácie trieslovín vzniká červenohnedá farba. Semená sa ďalej sušia na obsah vody 6–8 %, a to buď na slnku, alebo v sušiarňach.

Následne sa bôby triedia podľa ich kvality a putujú do tovární na čokoládu, kde sa ďalej spracovávajú. Kakaové bôby sa triedia, čistia a potom sa pražia pri teplote 130–150 °C počas 10–35 minút. Pražením získavajú bôby vytúžené čokoládové aróma, farbu a tiež dochádza k prasknutiu osemenia a následnému oddeleniu zrna. Pražené bôby sa môžu alkalizovať (odkysliť) uhličitanom draselným, sodným alebo vápenatým. Alkalizáciou dochádza k zlepšeniu chuťových vlastností, k tmavšiemu sfarbeniu a zjednodušeniu získavania kakaového masla. Následne sa bôby drvia a oddeľujú sa od nich šupky a klíčky. Takéto bôby sú pripravené na ďalší proces a tvorbu rôznych kakaových produktov, ako sú napríklad kakaová hmota, maslo, prášok alebo čokoláda.

Tomáš Hofman
Ako produkt hodnotia ostatní?
Zobraziť ďalšie hodnotenie
Zuzka
26.4.2021

Vynikajúca čokoláda vhodná na prípravu mafín a cokkies, aj ako nápoj z mliekom.

Základné špecifikácie
Kompletná špecifikácia ku stiahnutiu tu
  • Zloženie kakaová hmota, cukr; obsah kakové sušiny nejméně 60 %
  • Alergény Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Krajina pôvodu Itálie
  • Trvanlivosť 3–8 měsíců
  • Skladovanie do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balenie znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Veľkosť 0,5 cm
  • Úprava pecky
  • Odroda Bagua
  • Diéta Bez lepku, Vegan, Bez laktózy
  • Surovina Čokoláda
  • Spracovanie Kôstky
  • Chuť Horká
  • Farba Hnedá
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2226 kJ / 534 kcal
  • Tuky 33 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 19,8 g
  • Sacharidy 46,2 g
  • z toho cukry 38,2 g
  • Vláknina 8,9 g
  • Bielkoviny 8,7 g
  • Soľ 0 g

Hodnotenie našich zákazníkov

5 (2 hodnotenie)
Zuzka
26.4.2021

Vynikajúca čokoláda vhodná na prípravu mafín a cokkies, aj ako nápoj z mliekom.

Prémiové suroviny
Unikátne produkty
Ochutnávky zadarmo
Vlastná výroba
6 kamenných predajní
Ohodnotiť produkt zavrieť

Horká 60% vegan čokoláda

Recenzia musí spĺňať tieto podmienky a zobrazí sa až po jej schválení.

* Polia označené hviezdičkou sú povinné.

Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?