1. Máj sa blíži! Oslávte ho s našou ponukou 💝 Navyše ZĽAVA 15 % s kódom: LASKYCAS

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Kód: 0849

Horká 60% vegan čokoláda

Som tá pravá čokoláda pre všetky vycibrené jazýčky. Som z ďalekého Peru a obsahujem len kakaovú hmotu a cukor. Nepotrebujem vanilku ani ďalšie dochucovadlá. Viem, že moju intenzívnu chuť s ovocnými tónmi si zamiluješ aj tak.

  • intenzívna chuť kakaa
  • sladké a ovocné tóny
  • vegan čokoláda

Vyberte balenie

Vaša cena

10,39 €

Tovar môžete mať už 25. 4.

Kedy dostanem tovar? zavrieť

32 ks skladom

SPS - balíkovo 25. 4. 3,49 €
SPS - Express One Slovakia 25. 4. 5,49 €
Packeta - výdajné miesta 25. 4. 3,49 €
Packeta - dodanie na adresu 25. 4. 4,49 €

Termíny doručení jsou závislé na aktuální situaci a kapacitách přepravních společností.

Horká 60% čokoláda

Informácie o produkte

Čokoláda jedinečná nielen svojím zložením, ale tiež pôvodom. Na jej výrobu sú použité iba kakaové bôby z Peru. Môžete si tak plne užiť výrazné tóny charakteristické práve pre tento región. Bežne sa na výrobu čokolád používajú bôby z rôznych kútov sveta, ktoré sa zmiešajú, preto nemožno jednoducho rozlíšiť typickú chuť jednotlivých oblastí. Navyše zažijete ozajstnú čokoládovú chuť. V tejto peruánskej čokoláde je len kakaová hmota a cukor, žiadne ďalšie aditíva. Vhodná je tiež pre vegánov. Chcete vedieť, ako sa čokoláda vyrába?

x

Kakaové bôby sú semená plodov kakaovníka pravého. Bôby sa po zbere fermentujú, aby sa ich žltá alebo červená farba zmenila na hnedú a zároveň sa zvýraznila ich chuť.

x

Počas mletia pražených kakaových bôbov sa bôby menia na polotekutú kakaovú hmotu. Z tejto hmoty sa následne vyrába kakaové maslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je kľúčovou zložkou pri výrobe čokolády, sama o sebe sa dá nazvať 100% horkou čokoládou.

x

Kakaová hmota sa lisuje, pričom sa z nej oddeľuje tuk, čiže kakaové maslo, a kakaové pokrutiny – z nich sa následne vyrába kakaový prášok. V kvalitnom kakaovom prášku však stále kakaové maslo nájdeme, priemerne ide približne o 10 – 30 %.

x

Kakaové maslo vzniká ako vedľajší produkt pri spracovaní kakaových bôbov. Ide o čistý tuk. Pridáva sa do pečenia, alebo ním môžete zriediť hustú čokoládu. Kakaové maslo je tiež populárnou prísadou do prírodnej kozmetiky.

x

Čokoláda sa spravidla skladá z kakaovej hmoty, kakaového masla a cukru. Často sa pridáva ešte sušené mlieko, vanilkový extrakt a emulgátory. Vedeli ste, že existujú nie tri, ale dokonca štyri druhy čokolád? Horká, mliečna, biela a ruby!

x

Kakaové bôby sú semená plodov kakaovníka pravého. Bôby sa po zbere fermentujú, aby sa ich žltá alebo červená farba zmenila na hnedú a zároveň sa zvýraznila ich chuť.

x

Počas mletia pražených kakaových bôbov sa bôby menia na polotekutú kakaovú hmotu. Z tejto hmoty sa následne vyrába kakaové maslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je kľúčovou zložkou pri výrobe čokolády, sama o sebe sa dá nazvať 100% horkou čokoládou.

x

Kakaová hmota sa lisuje, pričom sa z nej oddeľuje tuk, čiže kakaové maslo, a kakaové pokrutiny – z nich sa následne vyrába kakaový prášok. V kvalitnom kakaovom prášku však stále kakaové maslo nájdeme, priemerne ide približne o 10 – 30 %.

x

Kakaové maslo vzniká ako vedľajší produkt pri spracovaní kakaových bôbov. Ide o čistý tuk. Pridáva sa do pečenia, alebo ním môžete zriediť hustú čokoládu. Kakaové maslo je tiež populárnou prísadou do prírodnej kozmetiky.

x

Čokoláda sa spravidla skladá z kakaovej hmoty, kakaového masla a cukru. Často sa pridáva ešte sušené mlieko, vanilkový extrakt a emulgátory. Vedeli ste, že existujú nie tri, ale dokonca štyri druhy čokolád? Horká, mliečna, biela a ruby!

Použitie a temperácia

Receptúra čokolády je navrhnutá pre pečenie pri vysokých teplotách. Má vyššiu tekutosť. Skvele sa hodí pre plnenie pečiva ako sú croissanty či kysnuté cesto, napríklad talianske panettone. Čokoládové kvapky môžete pridať tiež do cesta na bábovku, muffiny či cookies a skvele sa budú vynímať aj v zmrzline stracciatella.

Temperácia: Ideálna teplota pre rozpustenie 45 až 50 °C, schladenie 28 až 29 °C a použitie pri 31 až 32 °C.

TOP informácie o čokoláde

  1. Obsahuje 33 % kakaového masla a minimálne 61 % kakaa.
  2. V kilovom balení je približne 9 000 čokoládových kvapiek.
  3. Neobsahuje sójový lecitín ani vanilku či aróma.
  4. Každá čokoládová kvapka váži zhruba  0,11 g.
  5. Horká čokoláda je radená medzi antioxidanty.

Ako sa spracovávajú kakaové bôby?

V plode (struku) kakaovníka sa nachádzajú bôby usporiadané v 5 radoch po 20 až 50. Trvá približne 5–6 mesiacov, než sú pripravené na zber. Tieto kakaové struky majú bežne červenú alebo žltú farbu. Zber sa robí dvakrát ročne a bôby sa z kakaového struku musia vybrať ručne. Uvoľnené bôby sa následne fermentujú päť až sedem dní pri teplote 38–50 °C. Fermentáciou dochádza k zamedzeniu klíčenia semien, dochádza k chemickým a biologickým zmenám a znižuje sa trpká chuť bôbov. V dôsledku oxidácie trieslovín vzniká červenohnedá farba. Semená sa ďalej sušia na obsah vody 6–8 %, a to buď na slnku, alebo v sušiarňach.

Následne sa bôby triedia podľa ich kvality a putujú do tovární na čokoládu, kde sa ďalej spracovávajú. Kakaové bôby sa triedia, čistia a potom sa pražia pri teplote 130–150 °C počas 10–35 minút. Pražením získavajú bôby vytúžené čokoládové aróma, farbu a tiež dochádza k prasknutiu osemenia a následnému oddeleniu zrna. Pražené bôby sa môžu alkalizovať (odkysliť) uhličitanom draselným, sodným alebo vápenatým. Alkalizáciou dochádza k zlepšeniu chuťových vlastností, k tmavšiemu sfarbeniu a zjednodušeniu získavania kakaového masla. Následne sa bôby drvia a oddeľujú sa od nich šupky a klíčky. Takéto bôby sú pripravené na ďalší proces a tvorbu rôznych kakaových produktov, ako sú napríklad kakaová hmota, maslo, prášok alebo čokoláda.

Tomáš Hofman

Zaujímavosti a recepty

Ako produkt hodnotia ostatní?
Zobraziť ďalšie hodnotenie
Darina
28.1.2023

Recenzie návštevníka

Opravdu vysoce kvalitní čokoláda, například na pečení a dezerty, u nás doma se jí spotřebuje opravdu hodně a taky jich mám už hodně vyzkoušených a tahle se zatím osvědčila nejvíc

Pôvodne vložené k Horká 70% čokoláda

Anežka
29.12.2022

Recenzie návštevníka

Jsem opravdu ráda že se jedná čistě o rostlinný produkt, a co se týká chuti a celkově produktu jako takového, tak asi nemám co vytknout, i doprava s cenou velice příjemně překvapily

Pôvodne vložené k Horká 70% čokoláda

Základné špecifikácie
Kompletná špecifikácia ku stiahnutiu tu
  • Zloženie kakaová hmota, cukor; obsah kakovej sušiny najmenej 60 %
  • Surovina Hořká čokoláda
  • Diéta Bez laktózy, Bez lepku, Vegan
  • Spracovanie Kôstky
  • Farba Hnedá
  • Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
  • Krajina pôvodu Taliansko
  • Trvanlivosť 3–8 mesiacov
  • Skladovanie Skladujte v chlade, suchu a tme. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
  • Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
  • Veľkosť cca 0,5 cm
  • Úprava kúsky
  • Odroda Bagua
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2226 kJ / 534 kcal
  • Tuky 33 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 19,8 g
  • Sacharidy 46,2 g
  • z toho cukry 38,2 g
  • Vláknina 8,9 g
  • Bielkoviny 8,7 g
  • Soľ 0 g

Hodnotenie našich zákazníkov

5 (25 hodnotenie) Aritmetický priemer z 25 udelených hodnotení.
Darina
28.1.2023

Recenzie návštevníka

Opravdu vysoce kvalitní čokoláda, například na pečení a dezerty, u nás doma se jí spotřebuje opravdu hodně a taky jich mám už hodně vyzkoušených a tahle se zatím osvědčila nejvíc

Pôvodne vložené k Horká 70% čokoláda

Anežka
29.12.2022

Recenzie návštevníka

Jsem opravdu ráda že se jedná čistě o rostlinný produkt, a co se týká chuti a celkově produktu jako takového, tak asi nemám co vytknout, i doprava s cenou velice příjemně překvapily

Pôvodne vložené k Horká 70% čokoláda

Klaudie
25.11.2022

Recenzie návštevníka

Pokud rádi pečete buchty nebo další zákusky a chcete mít opravdu kvalitní čokoládu, jděte do toho, zatím maximální spokojenost jak z mé strany, tak i od známých.

Pôvodne vložené k Horká 70% čokoláda

Hanka
14.7.2022

Recenzie návštevníka

Už na pečení nepoužívám nice jiného než tuhle čokoládu, jde vidět že je fakt kvalitní, ale hlavně dobře chutná celé rodině. I cena je v pohodě když to srovnám s čokoládou velkých značek. Super!

Pôvodne vložené k Horká 70% čokoláda

David
21.3.2023

Recenzia nakupujúceho

Kvalitní čokoláda

Pôvodne vložené k Horká 70% čokoláda

Markéta
20.2.2023

Recenzie návštevníka

Kvalitní čokoláda jak na vaření, tak i jen tak na chuť! :)

Pôvodne vložené k Horká 70% čokoláda

Nina
19.1.2023

Recenzie návštevníka

Nemá konkurenci!!!

Pôvodne vložené k Horká 70% čokoláda

Barča
9.12.2022

Recenzie návštevníka

Hořká tak akorát

Pôvodne vložené k Horká 70% čokoláda

Jirka
9.9.2022

Recenzie návštevníka

Viděl jsem spoustu recenzí že to lidi využívají hlavně na vaření a pečení, no... já to jím jen tak a musím říct že tahle čokoláda je nebe v hubě.

Pôvodne vložené k Horká 70% čokoláda

Zuzka
17.9.2021

Recenzia nakupujúceho heureka.cz

vyborna cokolada s trinovým cukrem!

Pôvodne vložené k Horká 73,5% čokoláda

Marcel
29.8.2021

Recenzie návštevníka

Tyhle mini pecky jsou dokonalé! Původně měly jít na ozdobu muffinů, ale půlka sáčku zmizela v mezičase během nutného ochutnávání :D

Izabela
4.8.2021

Recenzia nakupujúceho heureka.cz

Je výborná.

Pôvodne vložené k Horká 73,5% čokoláda

Jana Berezová
27.5.2021

Recenzie návštevníka

Mňam, jen tak do pusy.

Pôvodne vložené k Horká 70% čokoláda

Jiřina Kopernická
17.5.2021

Recenzie návštevníka

Též bych ocenila produkt bez cukru. Jinak naprostá spokojenost, čokoláda je výborná. Manžel miluje sladké, takže máme dvě balení. Určitě koupím znovu.

Pôvodne vložené k Horká 70% čokoláda

Kate
11.5.2021

Recenzie návštevníka

Ocenila bych i variantu úplně bez cukru. Peču nízko sacharidově a čokoláda bez cukru je to jediné co kupuji jinde :(

Pôvodne vložené k Horká 70% čokoláda

Bára
27.4.2021

Recenzie návštevníka

Výborná, používám na cukroví i jiné pečení ,polevy, na horkou čokoládu, nebo jen tak na mlsání s ořechy. Jinou už nekupuji. Praktické "čočky" se dobře dávkují.

Pôvodne vložené k Horká 70% čokoláda

Zuzka
26.4.2021

Recenzia nakupujúceho heureka.sk

Vynikajúca čokoláda vhodná na prípravu mafín a cokkies, aj ako nápoj z mliekom.

Dana Zoulová
19.12.2020

Recenzie návštevníka

Velká spokojenost

Pôvodne vložené k Horká 70% čokoláda

Lucie Krátká
6.9.2020

Recenzie návštevníka

Za mě luxusní čokoláda, ideální do ovesných kaší, buchet nebo jen tak namlsaní.

Pôvodne vložené k Horká 73,5% čokoláda

Pavel
20.2.2020

Recenzie návštevníka

Kvalitní, s vysokým obsahem kakaa. Vhodná ke všem ořechům. Rád si ji přidávám k lískovým ořechům a kokosu.

Pôvodne vložené k Horká 70% čokoláda

Prémiové suroviny
Unikátne produkty
Ochutnávky zadarmo
Vlastná výroba
Kamenné predajne
Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?