Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žiadny tovar.

Novinka

Horká 60% vegan čokoláda

Som tá pravá čokoláda pre všetky vycibrené jazýčky. Som z ďalekého Peru a obsahujem len kakaovú hmotu a cukor. Nepotrebujem vanilku ani ďalšie dochucovadlá. Viem, že moju intenzívnu chuť s ovocnými tónmi si zamiluješ aj tak.

  • intenzívna chuť kakaa
  • sladké a ovocné tóny
  • vegan čokoláda

Vyberte balenie

Nakúp do zásoby a ušetri

1 ks
9,97 € / ks
2 ks
-5%
9,97 € / ks
3 ks
-10%
9,97 € / ks

Vaša cena

9,97 €

Tovar môžete mať už

Kedy dostanem tovar? zavrieť

24 ks skladom

PPL - ParcelShop Slovensko 5,00 €
Zásielkovňa 3,50 €
Zásielkovňa - dodanie na adresu 5,00 €
PPL - Slovensko 5,00 €

Horká 60% čokoláda

Informácie o produkte

Čokoláda jedinečná nielen svojím zložením, ale tiež pôvodom. Na jej výrobu sú použité iba kakaové bôby z Peru. Môžete si tak plne užiť výrazné tóny charakteristické práve pre tento región. Bežne sa na výrobu čokolád používajú bôby z rôznych kútov sveta, ktoré sa zmiešajú, preto nemožno jednoducho rozlíšiť typickú chuť jednotlivých oblastí. Navyše zažijete ozajstnú čokoládovú chuť. V tejto peruánskej čokoláde je len kakaová hmota a cukor, žiadne ďalšie aditíva. Vhodná je tiež pre vegánov. Chcete vedieť, ako sa čokoláda vyrába?

Použitie a temperácia

Receptúra čokolády je navrhnutá pre pečenie pri vysokých teplotách. Má vyššiu tekutosť. Skvele sa hodí pre plnenie pečiva ako sú croissanty či kysnuté cesto, napríklad talianske panettone. Čokoládové kvapky môžete pridať tiež do cesta na bábovku, muffiny či cookies a skvele sa budú vynímať aj v zmrzline stracciatella.

Temperácia: Ideálna teplota pre rozpustenie 45 až 50 °C, schladenie 28 až 29 °C a použitie pri 31 až 32 °C.

TOP informácie o čokoláde

  1. Obsahuje 33 % kakaového masla a minimálne 61 % kakaa.
  2. V kilovom balení je približne 9 000 čokoládových kvapiek.
  3. Neobsahuje sójový lecitín ani vanilku či aróma.
  4. Každá čokoládová kvapka váži zhruba  0,11 g.
  5. Horká čokoláda je radená medzi antioxidanty.

Ako sa spracovávajú kakaové bôby?

V plode (struku) kakaovníka sa nachádzajú bôby usporiadané v 5 radoch po 20 až 50. Trvá približne 5–6 mesiacov, než sú pripravené na zber. Tieto kakaové struky majú bežne červenú alebo žltú farbu. Zber sa robí dvakrát ročne a bôby sa z kakaového struku musia vybrať ručne. Uvoľnené bôby sa následne fermentujú päť až sedem dní pri teplote 38–50 °C. Fermentáciou dochádza k zamedzeniu klíčenia semien, dochádza k chemickým a biologickým zmenám a znižuje sa trpká chuť bôbov. V dôsledku oxidácie trieslovín vzniká červenohnedá farba. Semená sa ďalej sušia na obsah vody 6–8 %, a to buď na slnku, alebo v sušiarňach.

Následne sa bôby triedia podľa ich kvality a putujú do tovární na čokoládu, kde sa ďalej spracovávajú. Kakaové bôby sa triedia, čistia a potom sa pražia pri teplote 130–150 °C počas 10–35 minút. Pražením získavajú bôby vytúžené čokoládové aróma, farbu a tiež dochádza k prasknutiu osemenia a následnému oddeleniu zrna. Pražené bôby sa môžu alkalizovať (odkysliť) uhličitanom draselným, sodným alebo vápenatým. Alkalizáciou dochádza k zlepšeniu chuťových vlastností, k tmavšiemu sfarbeniu a zjednodušeniu získavania kakaového masla. Následne sa bôby drvia a oddeľujú sa od nich šupky a klíčky. Takéto bôby sú pripravené na ďalší proces a tvorbu rôznych kakaových produktov, ako sú napríklad kakaová hmota, maslo, prášok alebo čokoláda.

Tomáš Hofman

Zaujímavosti a recepty

Základné špecifikácie
  • Zloženie kakaová hmota z Peru, cukr
  • Alergény Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Trvanlivosť 3–8 měsíců
  • Skladovanie do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balenie znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Veľkosť 0,5 cm
  • Úprava pecky
  • Odroda Bagua
  • Dieta Bez lepku, Vegan, Bez laktózy
  • Surovina Čokoláda
  • Spracovanie Kôstky
  • Chuť Horká
  • Farba Hnedá
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2226 kJ / 534 kcal
  • Tuky 33 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 19,8 g
  • Sacharidy 46,2 g
  • z toho cukry 38,2 g
  • Vláknina 8,9 g
  • Bielkoviny 8,7 g
  • Soľ 0 g

Hodnotenie našich zákazníkov

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.

Prémiové suroviny

Unikátne produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastná výroba

Ohodnotiť produkt zavrieť

Horká 60% vegan čokoláda

Recenzia musí spĺňať tieto podmienky a zobrazí sa až po jej schválení.

* Polia označené hviezdičkou sú povinné.

Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?