20 minút
Čo budete potrebovať?
Na guľky:
- 120 g arašidového masla
- 50 g kokosovej múky
- 50 g karamelového púdru
- 2 lyžice ryžového sirupu
- 1 lyžicu kokosového oleja
- štipku soli
Na čokoládovú polevu:
- 70 g horkej čokolády
- 30 g lieskových orechov
- 1 menšiu lyžičku kokosového oleja
Postup
Všetky suroviny na náplň zmiešame v miske lyžicou. Keď sa trochu spoja, prepracujeme náplň ešte rukou. Z hmoty vytvoríme malé guľky. Ak by sa guličky drolili alebo rozpadali, pridáme ešte trochu kokosového oleja.
Zatiaľ čo budeme pripravovať polevu na obalenie, môžeme dať guľky do mrazničky. Bude sa s nimi potom lepšie pracovať.
Čokoládu s kokosovým olejom pozvoľna rozpustíme vo vodnom kúpeli. Pokiaľ neviete, ako na to, tu máme podrobný návod. Orechy nasekáme nožom nadrobno a pridáme ich do rozpustenej čokolády. Guľky v čokoláde obalíme a necháme ich zatuhnúť.
Hotové guľky skladujeme v chladničke.
A je to! Teraz si už môžete pochutnať na obľúbenej dobrote, ktorú ste si pripravili doma z poctivých ingrediencií.
Recept a foto: @michaela_foodphoto