45 minút
8 porcií
rýchly a jednoduchý
Čo budete potrebovať?
Na korpus:
- 120 g hladkej múky
- 120 g špaldovej hladkej múky
- 40 g práškového cukru
- 125 g zmäknutého masla
- 1 vajce
- 1 lyžičku vanilkového extraktu
Na pistáciový krém:
- 250 g mascarpone
- 160 g gréckeho jogurtu 0 % tuku
- 40 g práškového cukru
- 45 g 100 % pistáciového masla
Na ozdobu
Postup prípravy
1. Korpus
Najprv si v mise zmiešame múku s cukrom. Potom pridáme maslo, vajcia a vanilkový extrakt. Pri ňom záleží, aký silný extrakt máte. Vždy sa riaďte informáciami na obale.
Tip! Vanilkový extrakt si ľahko pripravíte aj doma. Ako na to, poradíme tu.
Pomiešané a pripravené cesto prstami vtlačíme do vymastenej formy a na niekoľkých miestach prepichneme vidličkou, aby sa netvorilo príliš veľa bublín pri pečení. Korpus dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 °C na cca 25–30 minút a po vytiahnutí necháme vychladnúť.
2. Pistáciový krém
Všetky ingrediencie na pistáciovú náplň dôkladne premiešame (použiť môžeme aj ručný šľahač) a necháme chvíľu oddýchnuť.
Servírovanie
Na úplne vychladnutý korpus nanesieme pistáciový krém a vrch posypeme nasekanými pistáciami, jedlými kvetmi a každú porciu ešte ozdobíme lyofilizovanými černicami. Tak dobrú chuť!
Recept a foto: @pokladykuchyne