🍍 20 % na LYO OVOCIE s kódom: CHRUMKNITO20 🥭

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Pistáciový koláč s černicami

3. 2. | 8670× prečítané


Je to malé, zelené a taaaak dobré. Čo je to? Predsa pistácie! Upečte si s nami tento recept na rýchly pistáciový koláč s krémovou náplňou. Černice mu dodávajú ten správny šmrnc a zelená farba punc exkluzivity. Pripravte si pistáciový dezert ako z najmodernejšej cukrárne.

Zdieľať



Pistáciový koláč s černicami
45 minút
8 porcií
rýchly a jednoduchý

Čo budete potrebovať?

Na korpus:

  • 120 g hladkej múky
  • 120 g špaldovej hladkej múky
  • 40 g práškového cukru
  • 125 g zmäknutého masla
  • 1 vajce
  • 1 lyžičku vanilkového extraktu

Na pistáciový krém:

Na ozdobu

pistaciovy cheesecake

Postup prípravy

1. Korpus

Najprv si v mise zmiešame múku s cukrom. Potom pridáme maslo, vajcia a vanilkový extrakt. Pri ňom záleží, aký silný extrakt máte. Vždy sa riaďte informáciami na obale. 

Tip! Vanilkový extrakt si ľahko pripravíte aj doma. Ako na to, poradíme tu.

Pomiešané a pripravené cesto prstami vtlačíme do vymastenej formy a na niekoľkých miestach prepichneme vidličkou, aby sa netvorilo príliš veľa bublín pri pečení. Korpus dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 °C na cca 25–30 minút a po vytiahnutí necháme vychladnúť

2. Pistáciový krém

Všetky ingrediencie na pistáciovú náplň dôkladne premiešame (použiť môžeme aj ručný šľahač) a necháme chvíľu oddýchnuť.

Servírovanie

Na úplne vychladnutý korpus nanesieme pistáciový krém a vrch posypeme nasekanými pistáciami, jedlými kvetmi a každú porciu ešte ozdobíme lyofilizovanými černicami. Tak dobrú chuť!

Recept a foto:  @pokladykuchyne

Majte doma vždy po ruke niečo na ozdobenie dezertov

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?