15 minút
6–8 vaflí
Čo budete potrebovať?
Na vafle:
- 1zrelý banán
- 2 vajcia
- 60 g rozpusteného masla
- 150 g gréckeho jogurtu
- 20 ml čakankového sirupu
- 20 g kakaa
- 90 g hladkej špaldovej múky
- 40 ml mlieka
- pár kvapiek vanilkového extraktu
Na ozdobu:
- grécky jogurt
- čakankový sirup
- čerstvé čučoriedky alebo obľúbené lyofilizované ovocie
Postup prípravy vaflí
V mise najprv vyšľaháme vajíčka s čakankovým sirupom. Pridáme roztlačený banán a všetky ostatné suroviny. Dôkladne premiešame, vznikne nám hladké cesto na vafle.
Vafle postupne pečieme vo vaflovači.
Hotové vafle prelejeme čakankovým sirupom a dozdobíme jogurtom a obľúbeným čerstvým alebo lyofilizovaným ovocím. Verča použila čerstvé čučoriedky, pokiaľ ale práve nie je sezóna, perfektne poslúžia napríklad aj mrazem sušené maliny.
Gurmáni si potom určite neodpustia k vafliam trochu čokolády alebo zdravých kakaových bôbov, ktoré sa ráno postarajú o poriadnu dávku antioxidantov a horčíka.
Recept a foto: @tastykitchen.cz