DNES 👉 LYO so ZĽAVOU 20 % s kódom: CHRUMKNITO20 🍓 A DOPRAVA ZADARMO už od 20 € 🚚💨

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Domáce „Nesquik“ guľky s proteínom

28. 4. | 4556× prečítané


Cereálie zo supermarketu sú často plné cukru. Navyše dokážu urobiť poriadny vietor v peňaženke. Pripravte deťom domáce Nesquik guľky s proteínom, u ktorých budete mať ingrediencie 100% pod kontrolou. Tieto čokoládové raňajky budú deti milovať! Zasýtia ich na dlhšiu dobu, a s prípravou vám môžu pokojne pomôcť. Tak sa do toho poďme pustiť!

Zdieľať



Domáce „Nesquik“ guľky s proteínom
30 minút + pečenie
cca 200 g 
pre deti

Čo budete potrebovať?

  • 40 g srvátkového proteínu s čokoládovou príchuťou
  • 50 ml polotučného mlieka
  • 70 g ryžovej múky
  • 40 g mandľovej múky
  • 20 g xylitolu (alebo iného sladidla)
  • na špičku noža kypriaceho prášku do pečiva
  • 10 g raw kakaa
  • štipka mletej vanilky alebo kvapka vanilkového extraktu
  • štipka soli

Postup

Proteín rozmiešajte s mliekom, aby sa netvorili hrudky. Pridajte ryžovú a mandľovú múku, xylitol, kypriaci prášok, kakao, vanilku a malú štipku soli. Rukami vypracujte tuhšie cesto.

Z cesta tvarujte drobné guľky. Ruky si môžete trošku potrieť vodou, aby sa vám na ne cesto nelepilo. Najlepšie urobíte, keď si na pečenie prizvete malých pomocníkov! Detské rúčky to hravo zvládnu, a navyše to deti bude naozaj baviť.

Guľky pokladajte na plech vyložený papierom na pečenie. Pri 180 °C pečte 12–15 minút.

Po vytiahnutí z rúry nechajte dobrotu na plechu úplne vychladnúť, a potom uzavrite do dobre tesniacej krabičky alebo pohára.

Guľky stačí na raňajky zaliať mliekom rovnako ako cereálie. Výborne sa hodia ale aj do jogurtu. A ak máte čas, urobte deťom raňajky hravé a farebné, o to viac im potom bude  chutiť! Použiť môžete čerstvé alebo lyofilizované ovocie, čokoládové kúsky, kokosové chipsy alebo Šmolkove čokočučoriedky!

Recept a foto:  @zdrave_zivena

Spestrite raňajky farbami

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?