🍓 Mrazom sušené ovocie s 20% zľavou. Kód: LYO20
a DOPRAVA  ZADARMO nad 20 € do výdajní Packety 🚚

Citrónový chlebíček s bielou čokoládou

19. 6. | 11677× prečítané


Ako ste na tom s citrónovými dezertmi? Svieža chuť citrónového chlebíčka si vás zaručene získa. Markéta (Lžička cukru) tento jednoduchý recept vyladila k dokonalosti! Kyselkavú chuť nadýchaného cesta krásne doplnia tónmi bielej čokolády a lahodný tvarohový krém. Dohromady to všetko vonia a vyzerá tak božsky, že sa už nemôžeme dočkať, až do tej nádhery zaboríme vidličku.

Zdieľať



Citrónový chlebíček s bielou čokoládou
60 minút
forma 28x11 cm

Čo budete potrebovať?

Na cesto:

  • 3 vajcia
  • 120 g krupicového cukru
  • lyžičku vanilkovej pasty
  • lyžičku citrónových kúskov
  • 80 g repkového oleja
  • 160 g mlieka
  • 10 ml citrónovej šťavy
  • 200 g hladkej múky
  • pol lyžičky kypriaceho prášku
  • štipku soli
  • 100 g bielej čokolády
  • olej a hrubú múku na vymazanie formy

Na krém a dozdobenie:

Postup

  1. Rúru predhrejte na 170 °C, formu na chlebíček o veľkosti 28x11 cm vymažte olejom a vysypte hrubou múkou.
  2. Celé vajíčka spolu s krupicovým cukrom, vanilkovou pastou a citrónovými kúskami vyšľahajte v robote či ručným šľahačom do svetlej, hustej a nadýchanej peny, na strednej rýchlosti to trvá cca 8 až 10 minút. Vo vedľajšej mise si medzitým zmiešajte olej, mlieko a citrónový extrakt.
  3. Znížte rýchlosť robota či šľahača na minimum a tenkým pramienkom k vyšľahaným vajíčkam prilejte tekutú zmes oleja. Teraz začnite po lyžiciach pridávať hladkú múku zmiešanú s kypriacim práškom a štipkou soli a opatrne ju zašľahajte do cesta. Pracujte s ním jemne, aby ste neporušili vzduchové bublinky. Na záver ešte cesto zľahka premiešajte stierkou, aby ste sa uistili, že v ňom nie sú hrudky. Bielu čokoládu pokrájajte na kúsky a stierkou ju pár ťahmi vmiešajte do cesta.
  4. Zmes nalejte do vymastenej formy a pečte v predhriatej rúre okolo 40–45 minút alebo do doby, kým nebude krásne zlatistá. Radšej vyskúšajte špáradlom, či je chlebíček naozaj upečený. Hotový nechajte cca 5 minút vychladnúť vo forme, potom vyklopte a nechajte dôjsť do izbovej teploty.
  5. Akonáhle je chlebíček už studený, pripravte krém. Tvaroh spolu s práškovým cukrom a vanilkovou pastou jednoducho premiešajte a naneste na vychladnutý chlebíček. Dajte stuhnúť do chladničky aspoň na 20 minút. Nakoniec ozdobte plátkami citróna a jedlými kvetmi ruže a ihneď podávajte. 

Recept a foto:  @lzickacukru

Ste fanúšikovia sviežich chutí?

Čítajte tiež

Jahodový chia puding

Jahodový chia puding

10.06.25 | 15021× prečítané

Jahodová bublanina z mandľovej múky

Jahodová bublanina z mandľovej múky

08.06.25 | 21364× prečítané

Páči sa Vám článok?

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

Menu

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?