DARČEK: 500 g lieskačov S pri nákupe nad 49,99 €. S kódom CHCEMLIESKACE skočí do košíka automaticky. Neplatí pre veľkoobchod.

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Citrónový chlebíček s bielou čokoládou

19. 6. | 2309× prečítané


Ako ste na tom s citrónovými dezertmi? Svieža chuť citrónového chlebíčka je ako stvorená na teplé letné dni. Markéta (Lžička cukru) tento jednoduchý recept vyladila k dokonalosti! Kyselkavú chuť nadýchaného cesta krásne doplnia tónmi bielej čokolády a lahodný tvarohový krém. Dohromady to všetko vonia a vyzerá tak božsky, že sa už nemôžeme dočkať, až do tej nádhery zaboríme vidličku.

Zdieľať



Citrónový chlebíček s bielou čokoládou
60 minút
forma 28x11 cm

Čo budete potrebovať?

Na cesto:

Na krém a dozdobenie:

Postup

  1. Rúru predhrejte na 170 °C, formu na chlebíček o veľkosti 28x11 cm vymažte olejom a vysypte hrubou múkou.
  2. Celé vajíčka spolu s krupicovým cukrom, vanilkovou pastou a citrónovými kúskami vyšľahajte v robote či ručným šľahačom do svetlej, hustej a nadýchanej peny, na strednej rýchlosti to trvá cca 8 až 10 minút. Vo vedľajšej mise si medzitým zmiešajte olej, mlieko a citrónový extrakt.
  3. Znížte rýchlosť robota či šľahača na minimum a tenkým pramienkom k vyšľahaným vajíčkam prilejte tekutú zmes oleja. Teraz začnite po lyžiciach pridávať hladkú múku zmiešanú s kypriacim práškom a štipkou soli a opatrne ju zašľahajte do cesta. Pracujte s ním jemne, aby ste neporušili vzduchové bublinky. Na záver ešte cesto zľahka premiešajte stierkou, aby ste sa uistili, že v ňom nie sú hrudky. Bielu čokoládu pokrájajte na kúsky a stierkou ju pár ťahmi vmiešajte do cesta.
  4. Zmes nalejte do vymastenej formy a pečte v predhriatej rúre okolo 40–45 minút alebo do doby, kým nebude krásne zlatistá. Radšej vyskúšajte špáradlom, či je chlebíček naozaj upečený. Hotový nechajte cca 5 minút vychladnúť vo forme, potom vyklopte a nechajte dôjsť do izbovej teploty.
  5. Akonáhle je chlebíček už studený, pripravte krém. Tvaroh spolu s práškovým cukrom a vanilkovou pastou jednoducho premiešajte a naneste na vychladnutý chlebíček. Dajte stuhnúť do chladničky aspoň na 20 minút. Nakoniec ozdobte plátkami citróna a jedlými kvetmi ruže a ihneď podávajte. 

Recept a foto:  @lzickacukru

Ste fanúšikovia sviežich chutí?

Čítajte tiež

Pomarančové makrónky

Pomarančové makrónky

21.09.23 | 519× prečítané

Mrkvová bábovka s pomarančom

Mrkvová bábovka s pomarančom

21.09.23 | 520× prečítané

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

Pomarančové makrónky

Pomarančové makrónky

21.09.23 | 519× prečítané

Mrkvová bábovka s pomarančom

Mrkvová bábovka s pomarančom

21.09.23 | 520× prečítané

Ako jednoducho otvoriť kokos?

Ako jednoducho otvoriť kokos?

28.08.23 | 935× prečítané | 2 minúty

Jahodové sušienky s bielou čokoládou

Jahodové sušienky s bielou čokoládou

25.08.23 | 478× prečítané

Arašidové müsli tyčinky

Arašidové müsli tyčinky

24.08.23 | 2273× prečítané

Ovsené rezy s orechmi a čučoriedkami

Ovsené rezy s orechmi a čučoriedkami

21.08.23 | 1496× prečítané

Datľové brownies

Datľové brownies

20.08.23 | 1770× prečítané

Kuracia korma s ryžou

Kuracia korma s ryžou

19.08.23 | 253× prečítané

Zdravé semienkové krekry

Zdravé semienkové krekry

18.08.23 | 376× prečítané

Mrkvové lievance s tvarohom

Mrkvové lievance s tvarohom

17.08.23 | 1098× prečítané

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?