Írsky mach RAW

€8,76 €7,30 bez DPH

Zvoľte variant

Som populárny, pretože som nielen vynikajúcim zdrojom vitamínov a minerálov, ale aj vynikajúcou prísadou v kuchyni. Ľudia ma používajú na diéte a vegáni ako náhradu živočíšneho kolagénu.

          • vhodný pre bezlepkovú a bezlaktózovú diétu
          • chemicky neošetrený
          • superpotravina v RAW kvalite

Detailné informácie

100g
Skladom
€8,76
€7,30 bez DPH

Podrobný popis

Írsky mach RAW

Informácie a výživové hodnoty 

Z názvu je asi jasné, odkiaľ táto zázračná surovina pochádza. Používa sa už od 15. storočia, hlavne kvôli svojmu kolagénu. Populárny je však do dnešnej doby, pretože je nielen vynikajúcim zdrojom vitamínov a minerálov, ale aj vynikajúcou prísadou v kuchyni. Írsky mach je vhodný aj pre bezlepkovú alebo bezlaktózovú diétu a je tiež vegánskou alternatívou k živočíšnemu kolagénu a želatine. Jeho konzistencia je mäkká a vláčna. Superpotravina v RAW kvalite!

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. 100 % prírodný kolagén, ručne zbieraný, chemicky neošetrený
  2. odstraňuje toxické látky z tela, vyživuje šľachy a kĺby
  3. priaznivo pôsobí na močový mechúr, trávenie, štítnu žľazu a pľúca
  4. obsahuje významné množstvo vápniku, jódu, síry, draslíku, selénu a proteínu
  5. nabité vitamínmi A, D, E, F a K

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% morská riasa (nesušené, prirodzené konzervované morskou soľou)
Krajina pôvodu Indonézia (balené v ČR)
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Veľkosť nešpecifikované
Úprava nešpecifikované
Obchodná trieda prémiová kvalita
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní. 

 

Ako mach pripraviť na konzumáciu?

Čerstvý mach je nutné pripravovať iným spôsobom, než mach sušený, čo je popísané v nasledujúcich štyroch krokoch:

1. Najskôr mach dôkladne premyte a potom namočte do teplej vody (nie horúcej, aby bola zachovaná RAW kvalita)

2. Ponechajte ho vo vode po dobu asi 12-tich hodín (1x až 2x môžete vodu vymeniť a zároveň mach ešte premyť)

3. Potom mach rozmixujte pomocou mixéru (s trochou vody) na konzistenciu hladkej želatínovej pasty

4. Vytvorenú želatínu dajte na niekoľko hodín stuhnúť do chladničky

 

Použitie

  • zahusťovadlo
  • príprava želé, želatiny
  • príprava šalátov
  • príprava zmrzlín
  • príprava nápojov

 

Tip

Vyskúšajte jeho magické vlastnosti aj v podobe prášku!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 380 kJ / 91 kcal
Tuky 0 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 5,5 g
z toho cukry 0 g
Vláknina 1,8 g
Bielkoviny 3,6 g
Soľ 1,77 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Horčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: