Írsky mach RAW
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Írsky mach RAW
Informácie a výživové hodnoty
Z názvu je asi jasné, odkiaľ táto zázračná surovina pochádza. Používa sa už od 15. storočia, hlavne kvôli svojmu kolagénu. Populárny je však do dnešnej doby, pretože je nielen vynikajúcim zdrojom vitamínov a minerálov, ale aj vynikajúcou prísadou v kuchyni. Írsky mach je vhodný aj pre bezlepkovú alebo bezlaktózovú diétu a je tiež vegánskou alternatívou k živočíšnemu kolagénu a želatine. Jeho konzistencia je mäkká a vláčna. Superpotravina v RAW kvalite!
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- 100 % prírodný kolagén, ručne zbieraný, chemicky neošetrený.
- Odstraňuje toxické látky z tela, vyživuje šľachy a kĺby.
- Priaznivo pôsobí na močový mechúr, trávenie, štítnu žľazu a pľúca.
- Obsahuje významné množstvo vápniku, jódu, síry, draslíku, selénu a proteínu.
- Nabité vitamínmi A, D, E, F a K.
Zloženie | 100% morská riasa (nesušené, prirodzené konzervované morskou soľou) |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. |
Krajina pôvodu | Indonézia (balené v ČR) |
Trvanlivosť | 3-8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 70 %, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | znovuuzatvárateľné ZIP vrecko |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | nešpecifikované |
Obchodná trieda | prémiová kvalita |
Odroda | nešpecifikované |
Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.
Ako mach pripraviť na konzumáciu?
Čerstvý mach je nutné pripravovať iným spôsobom, než mach sušený, čo je popísané v nasledujúcich štyroch krokoch:
1. Najskôr mach dôkladne premyte a potom namočte do teplej vody (nie horúcej, aby bola zachovaná RAW kvalita)
2. Ponechajte ho vo vode po dobu asi 12-tich hodín (1x až 2x môžete vodu vymeniť a zároveň mach ešte premyť)
3. Potom mach rozmixujte pomocou mixéru (s trochou vody) na konzistenciu hladkej želatínovej pasty
4. Vytvorenú želatínu dajte na niekoľko hodín stuhnúť do chladničky
Tip
Vyskúšajte jeho magické vlastnosti aj v podobe prášku!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 380 kJ / 91 kcal |
Tuky | 0 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 5,5 g |
z toho cukry | 0 g |
Vláknina | 1,8 g |
Bielkoviny | 3,6 g |
Soľ | 1,77 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | mg |
Železo | mg |
Horčík | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.