Najlepšie desiaty pre deti: Pripravte ich zdravo, rýchlo a farebne
19.08.21 | 7913× prečítané
Novinka! Nakopnite svoje zdravie prírodnými vitamínovými gumíkmi. Teraz s DOPRAVOU ZADARMO.
Som populárny, pretože som nielen vynikajúcim zdrojom vitamínov a minerálov, ale aj vynikajúcou prísadou v kuchyni. Ľudia ma používajú na diéte a vegáni ako náhradu živočíšneho kolagénu.
Z názvu je asi jasné, odkiaľ táto zázračná morská riasa pochádza. Írsky mach sa využíva už od 15. storočia predovšetkým ako významný zdroj karagénu, čo je rastlinná želatína podobná agaru. Populárna však zostáva aj v dnešnej dobe, pretože je nielen vynikajúcim zdrojom vitamínov a minerálov, ale vďaka svojim želírujúcim schopnostiam praktickou prísadou v kuchyni alebo prírodnej kozmetike. Jeho konzistencia je mäkká, vláčna a navyše je konzervovaný iba morskou soľou, bez ďalších aditív. Írsky mach sa okrem iného často využíva ako prírodná alternatíva k živočíšnemu kolagénu.
Čerstvý mach je nutné pripravovať iným spôsobom, než mach sušený. Ako teda na to?
1. Najskôr mach dôkladne premyte a potom namočte do teplej vody (nie horúcej, aby bola zachovaná RAW kvalita)
2. Ponechajte ho vo vode po dobu asi 12–tich hodín (1x až 2x môžete vodu vymeniť a zároveň mach ešte premyť)
3. Potom mach rozmixujte pomocou mixéru (s trochou vody) na konzistenciu hladkej želatínovej pasty
4. Vytvorenú želatínu dajte na niekoľko hodín stuhnúť do chladničky
Ako šikovne použiť superpotraviny? Máme tipy na využitie v kuchyni
14.05.22 | 246× prečítané | 5 minút
Jarný detox: Je potrebný, alebo ide len o marketingový ťah?
21.04.22 | 807× prečítané | 5 minút
Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.
Írsky mach RAW