Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Kód: 0326

Kakaový prášok hnedý Van Houten

Pochádzam z neďalekého Francúzska a prichádzam v mieri. Budem rád ak ma použiješ napríklad do pečenia či zdobenia koláčikov. Výborný som aj v teplom mlieku s troškou škorice.

  • vysoký obsah kakaového masla
  • plné antioxidantov
  • bez pridaného cukru – pravá príchuť kakaa

Vyberte balenie

Vaša cena

24,19 €

Tovar môžete mať už

Kedy dostanem tovar? zavrieť

vypredané

SPS - ParcelShop 3,78 €
PPL - Slovensko 4,96 €
Zásielkovňa 3,47 €
Zásielkovňa - dodanie na adresu 5,22 €

Kakaový prášok hnedý Van Houten (rich deep brown)

Informácie o produkte

Prinášame vám kakaový prášok, ktorý sa spracováva vo Francúzsku podľa tradičnej receptúry pána Van Houtena. Ten v roku 1828 prišiel s prelomovým spracovaním kakaového prášku (vertikálne lisovanie). Pri spracovaní bol použitý  proces alkalizácie (odkyslenia), takže prášok je jemnejší a nemá takú kyselkavú chuť kakaa. Má kakaovú príchuť a vysoký obsah kakaového masla zaručí zamatový pocit v ústach. Prášok má aj veľa pozitívnych účinkov pre naše telo, napríklad znižuje krvný tlak účinnejšie ako zelený či čierny čaj. Použite ho na prípravu dezertov, poliev, zmrzliny či horúcich nápojov. Tmavo hnedá farba dodá Vašim dobrotám ten správny šmrnc.

TOP informácie o kakaovom prášku

  1. Theobrama cacao, latinský názov kakaovníku znamená jedlo bohov.
  2. 100% kakaový prášok z kvalitných bôbov.
  3. Kakao pôsobí ako prírodný antioxidant.
  4. Obsahuje 52–56% obsah kakaového masla.
  5. Bol vyrobený špeciálnou technológiou vo Francúzsku.

Ako sa získava kakaový prášok?

Kakaovníky sa zbierajú väčšinou dvakrát ročne. Keď sú plody žlté alebo červené, sú pripravené na zber. Po zbere sa bôby ručne lúskajú a následne fermentujú. Fermentáciou dochádza k biologickým zmenám, znižuje sa trpká chuť a vzniká červenohnedá farba. Bôby sa ďalej sušia a pražia. Pražením získavajú čokoládovú farbu a arómu, alkalizujú sa (odkysľujú) aby sa zlepšili ich chuťové vlastnosti a ľahšie sa získavalo maslo. Bôby sa ďalej môžu ešte drviť. Očistené pražené bôby sa dostávajú na mleciu linku, kde sa okrem mletia zahrievajú a vzniká hnedá polotekutá kakaová hmota. Táto hmota má vo výrobnom procese dve cesty. Jedna ako základná surovina pre výrobu čokolád, druhá na výrobu kakaového prášku a masla. Vzniknutá hmota sa lisuje v hydraulických lisoch pri teplote 90–100 °C. Pri tomto procese sa oddeľujú dve zložky – kakaové maslo a kakaové pokrutiny. Následne sa vzniknuté pokrutiny melú na kakaový prášok. 

Zaujímavosti a recepty

Avokádová pena s čokoládou

Avokádová pena s čokoládou

07.03.23 | 1289× prečítané

Nepečené vianočné guľky trikrát inak

Nepečené vianočné guľky trikrát inak

20.12.22 | 2126× prečítané | 3 minúty

Základné špecifikácie
Kompletná špecifikácia ku stiahnutiu tu
  • Zloženie kakaová hmota prášok, regulátor kyslosti uhličitan sodný
  • Surovina Kakao
  • Diéta Bez laktózy, Bez lepku, Vegan
  • Spracovanie Alkalizované
  • Chuť Kyslá, Horká
  • Farba Hnedá
  • Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
  • Krajina pôvodu Francúzsko
  • Trvanlivosť 3–8 mesiacov
  • Skladovanie Skladujte v chlade, suchu a tme. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
  • Balenie plastové vrecko
  • Úprava prášok
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2512 kJ / 600 kcal
  • Tuky 54,5 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 33 g
  • Sacharidy 5,5 g
  • z toho cukry 0,3 g
  • Bielkoviny 12 g
  • Soľ 0,02 g

Hodnotenie našich zákazníkov

Aritmetický priemer z 3 udelených hodnotení.

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne textové hodnotenie.

Informácie o získavaní recenzií
Prémiové suroviny
Unikátne produkty
Ochutnávky zadarmo
Vlastná výroba
6 kamenných predajní
Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?