Najlepšie desiaty pre deti: Pripravte ich zdravo, rýchlo a farebne
19.08.21 | 24016× prečítané
💥 15% ZĽAVA na Mikulášske MYXy s kódom: MIKULAS15. Len do vypredania zásob. 💥
Pochádzam z neďalekého Francúzska a prichádzam v mieri. Budem rád ak ma použiješ napríklad do pečenia či zdobenia koláčikov. Výborný som aj v teplom mlieku s troškou škorice.
Alternatívne produkty z kategórie Varenie a pečenie:
Prinášame vám kakaový prášok, ktorý sa spracováva vo Francúzsku podľa tradičnej receptúry pána Van Houtena. Ten v roku 1828 prišiel s prelomovým spracovaním kakaového prášku (vertikálne lisovanie). Pri spracovaní bol použitý proces alkalizácie (odkyslenia), takže prášok je jemnejší a nemá takú kyselkavú chuť kakaa. Má kakaovú príchuť a vysoký obsah kakaového masla zaručí zamatový pocit v ústach. Prášok má aj veľa pozitívnych účinkov pre naše telo, napríklad znižuje krvný tlak účinnejšie ako zelený či čierny čaj. Použite ho na prípravu dezertov, poliev, zmrzliny či horúcich nápojov. Tmavo hnedá farba dodá Vašim dobrotám ten správny šmrnc.
Kakaovníky sa zbierajú väčšinou dvakrát ročne. Keď sú plody žlté alebo červené, sú pripravené na zber. Po zbere sa bôby ručne lúskajú a následne fermentujú. Fermentáciou dochádza k biologickým zmenám, znižuje sa trpká chuť a vzniká červenohnedá farba. Bôby sa ďalej sušia a pražia. Pražením získavajú čokoládovú farbu a arómu, alkalizujú sa (odkysľujú) aby sa zlepšili ich chuťové vlastnosti a ľahšie sa získavalo maslo. Bôby sa ďalej môžu ešte drviť. Očistené pražené bôby sa dostávajú na mleciu linku, kde sa okrem mletia zahrievajú a vzniká hnedá polotekutá kakaová hmota. Táto hmota má vo výrobnom procese dve cesty. Jedna ako základná surovina pre výrobu čokolád, druhá na výrobu kakaového prášku a masla. Vzniknutá hmota sa lisuje v hydraulických lisoch pri teplote 90–100 °C. Pri tomto procese sa oddeľujú dve zložky – kakaové maslo a kakaové pokrutiny. Následne sa vzniknuté pokrutiny melú na kakaový prášok.
Recenzia nakupujúceho heureka.cz
Velmi, ale velmi tmavé kakao, má trochu jinou chuť a obarví opravdu na černo.....Zatím použito jen na pečení.
Pôvodne vložené k Kakaový prášok čierny Van Houten
Recenzia nakupujúceho heureka.cz
Vyzkoušela jsem poprvé tento produkt a jsem spokojená.
Pôvodne vložené k Kakaový prášok
Recenzia nakupujúceho heureka.cz
Velmi, ale velmi tmavé kakao, má trochu jinou chuť a obarví opravdu na černo.....Zatím použito jen na pečení.
Pôvodne vložené k Kakaový prášok čierny Van Houten
Recenzia nakupujúceho heureka.cz
Vyzkoušela jsem poprvé tento produkt a jsem spokojená.
Pôvodne vložené k Kakaový prášok
Recenzia nakupujúceho heureka.cz
Kvalitní výroba vlastní čokolády
Pôvodne vložené k Kakaový prášok