Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žiadny tovar.

Kakaový prášok hnedý Van Houten

Pochádzam z neďalekého Francúzska a prichádzam v mieri. Budem rád ak ma použiješ napríklad do pečenia či zdobenia koláčikov. Výborný som aj v teplom mlieku s troškou škorice.

  • vysoký obsah kakaového masla
  • plné antioxidantov
  • bez pridaného cukru – pravá príchuť kakaa

Vyberte balenie

Nakúp do zásoby a ušetri

1 ks
19,50 € / ks
2 ks
-5%
19,50 € / ks
3 ks
a viac
-10%
19,50 € / ks

Vaša cena

19,50 €

Tovar môžete mať už

Kedy dostanem tovar? zavrieť

46 ks skladom

PPL - ParcelShop Slovensko 5,00 €
Zásielkovňa 3,50 €
Zásielkovňa - dodanie na adresu 5,00 €
PPL - Slovensko 5,00 €

Kakaový prášok hnedý Van Houten (rich deep brown)

Informácie o produkte

Prinášame vám kakaový prášok, ktorý sa spracováva vo Francúzsku podľa tradičnej receptúry pána Van Houtena. Ten v roku 1828 prišiel s prelomovým spracovaním kakaového prášku (vertikálne lisovanie). Pri spracovaní bol použitý  proces alkalizácie (odkyslenia), takže prášok je jemnejší a nemá takú kyselkavú chuť kakaa. Má kakaovú príchuť a vysoký obsah kakaového masla zaručí zamatový pocit v ústach. Prášok má aj veľa pozitívnych účinkov pre naše telo, napríklad znižuje krvný tlak účinnejšie ako zelený či čierny čaj. Použite ho na prípravu dezertov, poliev, zmrzliny či horúcich nápojov. Tmavo hnedá farba dodá Vašim dobrotám ten správny šmrnc.

TOP informácie o kakaovom prášku

  1. Theobrama cacao, latinský názov kakaovníku znamená jedlo bohov.
  2. 100% kakaový prášok z kvalitných bôbov.
  3. Kakao pôsobí ako prírodný antioxidant.
  4. Obsahuje 52–56% obsah kakaového masla.
  5. Bol vyrobený špeciálnou technológiou vo Francúzsku.

Ako sa získava kakaový prášok?

Kakaovníky sa zbierajú väčšinou dvakrát ročne. Keď sú plody žlté alebo červené, sú pripravené na zber. Po zbere sa bôby ručne lúskajú a následne fermentujú. Fermentáciou dochádza k biologickým zmenám, znižuje sa trpká chuť a vzniká červenohnedá farba. Bôby sa ďalej sušia a pražia. Pražením získavajú čokoládovú farbu a arómu, alkalizujú sa (odkysľujú) aby sa zlepšili ich chuťové vlastnosti a ľahšie sa získavalo maslo. Bôby sa ďalej môžu ešte drviť. Očistené pražené bôby sa dostávajú na mleciu linku, kde sa okrem mletia zahrievajú a vzniká hnedá polotekutá kakaová hmota. Táto hmota má vo výrobnom procese dve cesty. Jedna ako základná surovina pre výrobu čokolád, druhá na výrobu kakaového prášku a masla. Vzniknutá hmota sa lisuje v hydraulických lisoch pri teplote 90–100 °C. Pri tomto procese sa oddeľujú dve zložky – kakaové maslo a kakaové pokrutiny. Následne sa vzniknuté pokrutiny melú na kakaový prášok. 

Zaujímavosti a recepty

Muffiny pre školákov

Muffiny pre školákov

19.08.21 | 252× prečítané

Domáci „Brumík“

Domáci „Brumík“

19.08.21 | 601× prečítané

Základné špecifikácie
  • Zloženie kakaová hmota prášek, regulátor kyselosti uhličitan sodný
  • Alergény Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Trvanlivosť 3–8 měsíců
  • Skladovanie do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balenie plastový sáček
  • Úprava prášek
  • Dieta Bez lepku, Vegan, Bez laktózy
  • Surovina Kakao
  • Spracovanie Alkalizované
  • Chuť Kyslá, Horká
  • Farba Hnedá
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2512 kJ / 600 kcal
  • Tuky 54,5 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 33 g
  • Sacharidy 5,5 g
  • z toho cukry 0,3 g
  • Bielkoviny 12 g
  • Soľ 0,02 g
Mikroživiny na 100 g
  • Vápnik 65,3 mg
  • Železo 29 mg
  • Horčík 237,1 mg
  • Draslík 1739,3 mg
  • Sodík 10 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Fosfor 375,7 mg
  • Zinok 3,3 mg
  • Vitamín B6 0,1 mg

Hodnotenie našich zákazníkov

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.

Prémiové suroviny

Unikátne produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastná výroba

Ohodnotiť produkt zavrieť

Kakaový prášok hnedý Van Houten

Recenzia musí spĺňať tieto podmienky a zobrazí sa až po jej schválení.

* Polia označené hviezdičkou sú povinné.

Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?