Najlepšie desiaty pre deti: Pripravte ich zdravo, rýchlo a farebne
19.08.21 | 8159× prečítané
Iba do nedele DOPRAVA ZADARMO už od 20 EUR! Zadaj kód DZ20 a poštovné nechaj na nás!
Koč Ti nevyčarujeme, ale zaručene Ti vyčaríme úsmev na tvári. Síce sme taká plešatá verzia ale aspoň Ti nebude stáť v ceste žiadna šupka. A vieš, čo je na nás vôbec najlepšie? Bože tá vôňa! Ako torta!
Kto by chcel lúpať šupku, ktorá ide zle dole? Hotovo. Olúpali sme ju za vás. Vy si užijete lieskové orechy v tej najjemnejšej podobe. Majú smotanovú farbu a špecifickú sladkastú vôňu, ktorá je vďaka praženiu na sucho ešte výraznejšia. Ich chuť sa bude vynímať v každom sladkom pečive a vykúzlite z nich tiež dokonalé rastlinné mlieko. Sú navyše bohaté na bielkoviny aj minerály – obsahujú najmä draslík, horčík a mangán.
Lieskové orechy patria do skupiny škrupinového ovocia, a to z dôvodu, že sú plodmi liesky obyčajnej. Lieskové orechy majú hladkú tvrdú škrupinku, ktorú je naozaj ťažké rozbiť. Pre jeden zo šikovných domácich spôsobov potrebujete sieťku, drevené denko a palicu na mäso. Orechy nasypete do sieťky, preložíte denkom a palicou zvrchu jemne obúchate. Lieskové orechy tak ostanú v celku a neporiadok bezpečne v sieťke. Blanšírovanie orechov sa spája s vysokými avšak suchými teplotami. Orechy je nutné po dobu niekoľkých minút opekať, tým šupka povolí a zmäkne. Následne sa trením textíliou šupky z orechov odstránia.
Cuketový chlebíček s lieskovými orieškami
07.04.22 | 1784× prečítané
Ako predĺžiť trvanlivosť orechov? Skúste zaváranie!
08.02.22 | 1874× prečítané | 6 minut minút
dobrá cena
kvalita
Chrumkavé a veĺmi chutné
Lieskové orechy blanšírované pražené