Mandarínky lyofilizované (mrazom sušené)

od €7,87 od €6,56 bez DPH

Zvoľte variant

Nemusíš čakať až do Vianoc. Proste si nás vo Světě plodů dopraj ihneď. Zmrazili nás, ale nestratili sme chuť, dokonca je naša sladkosť v ústach ešte intenzívnejšia ako u našich čerstvých kamarátov.

          • 100% mrazom sušené ovocie bez pridaného cukru a aditív
          • chuť sa takmer nezmenila, je ale sladšia!
          • vydržia dlhšie, ako tie čerstvé

Detailné informácie

100g
Vypredané
€7,87
€6,56 bez DPH
300g (3x100g)
Vypredané
€21,17
€17,64 bez DPH
500g
Vypredané
€37,09
€30,91 bez DPH
1.5kg (3x500g)
Vypredané
€100,11
€83,43 bez DPH
6kg (karton)
Vypredané
€366,08
€305,07 bez DPH

Podrobný popis

Mandarínky lyofilizované (mrazom sušené)

Informácie a výživové hodnoty

Na mandarínkach si môžete pochutiť po celý rok, nielen na Vianoce! Tieto mandarínky k nám pricestovali až z Číny, kde jednoducho vedia, ako na ne. Sú sladučké a úplne bez kôstok! Sú síce lyofilizované, to však nič nemení, iba sa z nich vyparila voda. Samotné plody chutia stále výborne a navyše príjemne chrumkajú. Keďže mandarínky boli vypestované, pozbierané a vysušené mrazom na jednom mieste, zabránili sme zvýšeniu uhlíkovej stopy, čo nás nesmierne teší.

  

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. strom mandarínkovníka pochádza z juhovýchodnej Ázie 
  2. všetky živiny, vitamíny a minerálne látky sú lyofilizáciou zachované
  3. bez cukru a aditív, bez fytohormónov a chemických postrekov
  4. príjemne sladká chuť, bez kôstok! 
  5. plné vitamínu B2, C, betakaroténu a kyseliny listovej

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% mandarínky
Krajina pôvodu Čína
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Typ sušenia sušenie mrazom vo vákuu 
Veľkosť nešpecifikované
Úprava mesiačiky
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.

 

Ako sa mandarínky sušia mrazom?

Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100°C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa mandarínky varili pri 100°C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bola skôr pripálenina, ako mesiačiky mandarínok.

 

Použitie

  • zdravé maškrtenie
  • do smoothies, ovsených kaší
  • vhodné ako desiata do práce, do školy a na výlety
  • príprava a zdobenie dezertov
  • do poliev či zmrzliny

 

Tip

Zabaľte si mandarínky do produktívnej krabičky a môžete mať ich vždy a všade po ruke!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 1406kJ / 336 kcal
Tuky 0,3 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 77 g
z toho cukry 29,5 g
Vláknina 0 g
Bielkoviny 6,2 g
Soľ 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Horčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: