Semienka na klíčenie

Najpredávanejšie

Nádoba na klíčenie 1 image
 
€14,89
(€12,41 bez DPH)
Žerucha semienka na klíčenie 1 image
 
€6,35
(€5,29 bez DPH)
Reďkovka semienka na klíčenie 1 image
 
€6,35
(€5,29 bez DPH)
Rukola semienka na klíčenie 1 image
 
€6,35
(€5,29 bez DPH)
Jačmeň semienka na klíčenie 1 image
 
€4,27
(€3,56 bez DPH)
Cícer semienka na klíčenie 1 image
 
€3,13
(€2,61 bez DPH)
Cícer šošovica senovka zmes na klíčenie 1 image
 
€4,27
(€3,56 bez DPH)
Brokolica semienka na klíčenie 1 image
 
€6,35
(€5,29 bez DPH)
Brokolica reďkovka ďatelina zmes na kličenie 1 image
 
€6,35
(€5,29 bez DPH)
Alfalfa BIO semienka na klíčenie 1 image
 
€6,35
(€5,29 bez DPH)
11 položiek celkom
Nádoba na klíčenie 1 image
Tip
€12,41 bez DPH
€14,89
Rukola semienka na klíčenie 1 image
€5,29 bez DPH
€6,35
Alfalfa BIO semienka na klíčenie 1 image
€5,29 bez DPH
€6,35
Jačmeň semienka na klíčenie 1 image
€3,56 bez DPH
€4,27
Cícer semienka na klíčenie 1 image
€2,61 bez DPH
€3,13
Reďkovka semienka na klíčenie 1 image
€5,29 bez DPH
€6,35
Brokolica semienka na klíčenie 1 image
€5,29 bez DPH
€6,35
Žerucha semienka na klíčenie 1 image
€5,29 bez DPH
€6,35

cícer

Semienka na klíčenie

Klíčky sú z hľadiska výživy veľmi hodnotné. Prečo je to tak?

Chcem sa dozvedieť viac

 

Vďaka klíčeniu dochádza k prudkému nárastu výživných látok a taktiež sa takáto surovina stáva stráviteľnejšou.


Ako na to?

  • semienka sa najprv opláchnu
  • vložia do studenej vody
  • nádoba sa zavrie a čaká sa, kým semená napučia
  • následne sa semená znova opláchnu a nechajú odkvapkať 
  • začína kličenie - najlepšie podmienky sú izbová teplota, nie na priamom slnečnom žiarení, 2-4 razy sa klíčky vlhčia vodou v rozprašovači
  • po nakličení semená opláchnite a následne môžete konzumovať
  • klíčiť semená môžete na taniery s bavlnenou obrúskov, ale väčšinou takéto klíčky príliš rýchlo vysychajú, preto sa odporúča jednoduchá nádoba na kličenie, ktorú si u nás môžete zakúpiť.


 Prečo práve tieto suroviny?

  • podporujú činnosť imunitného systému
  • podporujú trávenie a sú ľahko stráviteľné
  • zdrojom vlákniny, bielkovín
  • znižujú hladinu cholesterolu v krvi
  • zdrojom vitamínov skupiny B, C, K
  • obsahujú živé zdroje enzýmov
  • bohaté na chlorofyl, ktorý pomáha detoxikovať organizmus


K čomu ich použiť?

  • do šalátov, nátierok
  • pomazánok, do jedál
  • napríklad cícer sa používa na výrobu aquafaby, ktorá sa používa pri výrobe kokteilov

 

 

 

zmes