Najlepšie desiaty pre deti: Pripravte ich zdravo, rýchlo a farebne
19.08.21 | 15644× prečítané
❤️ Chrumkavé valentínske darčeky už čakajú. Zamilujte sa! ❤️
Chuť sladšia ako biely cukor, a pritom nemám žiadne kalórie! Vyrobili ma zo stévie ako náhradné sladidlo, ktoré môžeš použiť na pečenie, vyprážanie, varenie alebo sladenie čaju a kávy.
Sladidlo z rastliny stévia je vhodné ako náhrada cukru a umelých sladidiel pri pečení, smažení, varení a sladení čaju, kávy a iných teplých alebo studených nápojov a ďalších jedál. Je možné ho použiť aj pri zaváraní ovocia alebo zeleniny. Sladkosť stévie nie je založená na obsahu sacharidov, ako je to v prípade iných sladidiel, ale na báze glykosidov. Sladidlo má preto nulovú kalorickú hodnotu, vďaka čomu je vhodné pre každodenné použitie.
Prirodzeným prostredím stévie je oblasť Paraguaja a tiež Brazílie. Má rada teplo a vlhko, preto rastie pri brehoch rôznych potôčikov, alebo sa zahniezdi priamo v blate. Je možné ju pestovať aj v kvetináči, je však dobré nezabúdať na pravidelnú závlahu. Ak bude stévia spokojná narastie do krásnej bujnej rastliny, ktorej výška môže dosiahnuť v priemere 50 cm. Na trhu sa môžete stretnúť s rôznymi formami sladidla zo stévie – prášok, sirup alebo sušené listy. Vyrába sa z listov rastliny stévie sladkej, ktoré sa po usušení zalejú teplou vodou a nechajú odstáť. Po pár dňoch sa extrakt prefiltruje cez sitko a zbaví sa tak tuhých čiastočiek. V prípade prášku sa extrakt pomaly zahrieva a tým sa zbavuje prebytočnej vody až napokon stuhne, na záver sa podrví na prášok.
20.11.22 | 4322× prečítané
26.10.22 | 2140× prečítané
Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.
Informácie o získavaní recenzií